احیای مراتع با همراهی بهره‌برداران و رویکرد مشارکتی

تاریخ انتشار : 1403/09/13 - ساعت انتشار: ١٠:١٧ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی مازندران_نوشهر از اجرای طرح احیای مراتع در غرب مازندران خبر داد و گفت: شرایط اقلیمی نامناسب مانند خشکسالی و چرای بی‌رویه، پوشش گیاهی مراتع را به شدت تهدید می‌کند.

مسعود جعفرزاده در گفت‌گو با خبرنگار فارس در نوشهر با تاکید بر اهمیت حیاتی مراتع در حفظ خاک، ذخیره آب و تنوع زیستی (جانوری و گیاهی) و از نظر اقتصادی (تولید پروتئین)،حفظ منظر و موضوعات گردشگری و طبیعت گردی گفت: مدیریت مستمر این منابع ارزشمند ضروری است.

وی با بیان اینکه برای مقابله با این چالش‌ها، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برنامه‌های ویژه‌ای را تدوین کرده است، اظهار کرد: برنامه های اجرایی حفظ، احیاء و توسعه مراتع در قالب موافقت نامه هایی از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ادارات کل ابلاغ شده است.

وی افزود: با توجه به اهمیت مشارکت جوامع محلی و سازمان‌های مردم‌نهاد، تصمیم بر این شد تا طرح‌های احیای مراتع به صورت مشارکتی با استفاده از ظرفیت‌های بالقوه این ثمن‌ها اجرا شود.

جعفر زاده در ادامه گفت: عملیات کپه‌کاری در چهار سامان مرتعی به نام های گوکول، گزنک و دونا در حوزه منابع طبیعی شهرستان چالوس به مساحت ۲۱۱هکتار که ۸۱هکتار با گونه‌های دارویی باریجه و ریواس و ۱۳۰هکتار با گونه مرتعی فستوکا در دونا و همچنین یک سامان مرتعی در منطقه کجور به نام مرتع آبگیران صالحان به مساحت ۳۰هکتار با گونه مرتعی فستوکا انجام شد.

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی نوشهر در پایان بیان کرد: با اجرای این طرح‌ها و مشارکت بهره‌برداران، شاهد بهبود وضعیت پوشش گیاهی مراتع و احیای این منابع ارزشمند هستیم.

به گزارش فارس؛ عملیات احیایی در تعدادی از سامان‌های مرتعی حوزه اداره کل نوشهر، با همکاری بهره‌برداران، نیروهای حفاظتی منابع طبیعی و کارشناسان انجام شده و با توجه به اهمیت احیای مراتع و حفظ پوشش گیاهی، قرق محدوده‌های کپه کاری شده از ضروریات است و بهره‌برداران باید با درک اهمیت این موضوع، از چرای دام در فصل تعلیف در این مناطق خودداری کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج