دفاع از جنگل ها و مراتع به چه قیمتی؟!

تاریخ انتشار : 1403/02/10 - ساعت انتشار: ٢١:١٤ - گروه خبری : اخبار استان

هادی شفیعی/ ضرب و شتم جنگلبانان داستان دنباله داری است که هر بار در جای جای عرصه پهناور منابع طبیعی کشورمان تکرار می شود و پایانی هم ندارد!

در ایام تعطیلات سال نو که بیشتر هموطنان در سفرهای نوروزی بسر می بردند و یا در کنار خانواده بر سر سفره هفت سین نشسته بودند، از چندین جای کشور خبر رسید که قاچاقچیان چوب و متصرفان زمین های ملی و منابع طبیعی برای رسیدن به اهداف سودجویانه خود جنگلبانان را بشدت مورد ضرب و شتم قرار داده و راهی بیمارستان کرده اند.
در همین ایام  تعطیلات نوروزی در شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد، تعدادی از قاچاقچیان زغال هنگام حمل چوب بلوط وقتی یکی از جنگلبانان قصد توقیف خودروی آنان را داشت، این جنگلبان را زیر گرفته و از ناحیه دست و پا دچار مجروحیت شدید می‌کنند.

در خرم آباد استان لرستان و در حوزه بیرانوند، سلیمانی جنگلبان منطقه در دفاع  از جنگل برابر قاچاقچیان چوب و زغال ایستادگی کرده و تاوان این مقاومت را با آسیب شدید از ناحیه دست پرداخت کرده است . 
درست چند روز از این ماجرا نگذشته، خبری دیگر از راه رسید که در شهرستان کامیاران استان کردستان، یکی از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی بر اثر حمله متخلفان به وی، از ناحیه صورت و بینی دچار مصدومیت شده است.
سریال دنباله دار حمله به جنگلبانان همین جا ختم نشده و در سومین روز سال نو در شهرستان تالش از توابع استان گیلان، تعدادی از قاقچیان چوب با سلاح سرد به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی حمله کرده و دو نفر از نیروهای حفاظتی بر اثر این حمله دچار مجروحیت از ناحیه صورت، شکستگی سر، شکستگی دست و کوفتگی شدید بدن شده اند.
پس از گذشت دو روز و در تاریخ پنجم فرودین ماه در شهرستان کردکوی استان گلستان، تعدادی از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی مشغول گشت‌زنی در عرصه‌های جنگلی بودند که سودجویان و دست اندازان به درختان جنگلی با تفنگ ساچمه‌زن به طرف جنگلبانان شلیک کردند که بر اثر این حمله، یکی از نیروهای شهرستان کردکوی به دلیل اصابت تعدادی ساچمه به پای او، زخمی شد.
دادستان حمله به جنگلبانان همچنان در ایام نوروزی ادامه یافت و به سیزدهم  فروردین و روز طبیعت رسید. در این روز در شهرستان زاهدان استان سیستان و بلوچستان، متصرفان زمین های ملی به نیروهای حفاظتی حمله ور شده و خودروی یگان را به آتیش کشیده اند.
در شهرستان اقلید استان فارس نیز داستان چیزی غیر از این نبود و در آنجا و در همین اوان تعدادی از قاچاقچیان چوب با سنگ به سمت خودروی نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی حمله کردند که این حمله، منجر به شکستن شیشه‌های خودرو و مصدوم شدن دو نفر از نیروهای یگان شهرستان شده است.
در همین ایام و در شهرستان آبدانان استان ایلام نیز سه نفر از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی که در حال گشت‌زنی شبانه بودند، قاچاقچیان چوب را در حال قطع درختان جنگلی مشاهده و برای دستگیری آن‌ها اقدام کرده‌اند، ولی متخلفان با سنگ به سمت نیروهای جنگلبان حمله‌ور شده‌ و شیشه‌های خودروی یگان حفاظت را شکسته و آنان را مصدوم کرده‌اند.
در آغازین روزهای سال جدید جنگلبانان استان مازندران نیز از دست قاچاقچیان چوب در امان نبودند و بیشترین حمله‌ها به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی کشور امسال در استان مازندران اتقاق افتاده است. در شهرستان سوادکوه عده‌ای از دست اندازان به اراضی جنگلی در مواجهه با جنگلبانان به آنان فحاشی کرده و با ایجاد درگیری فیزیکی دو نفر آز آنان را از ناحیه دست، پا و گردن بشدت مجروح کرده اند.
جنگلبانان زحمتکش مازنی در سیزدهم فروردین امسال بیش از هر زمان دیگری مورد هجمه غارتگران چوب های جنگلی قرار داشته اند بطوری که در شهرستان گلوگاه  قاچاقچیان چوب با سلاح به خانه یک جنگلبان حمله کرده و با شلیک گلوله به منزل وی خسارت زده و در میان اهل خانه ترس و وحشت براه انداخته اند. در ادامه و در همین تاریخ  و همزمان تعدادی از قاچاقچیان چوب به پاسگاه نگهبانی جنگل‌های آلشرود شهرستان آمل حمله‌ور شدند و خسارت‌هایی را به این مقر یگان حفاظت منابع طبیعی وارد کردند.
در منطقه چمستان شهرستان نور بخاطر ایستادگی جنگلبانان در برابر قاچاقچیان برای انتقامجویی به پاسگاه منابع طبیعی منطقه حمله کرده و ضمن وارد کردن خسارت‌هایی به پاسگاه، یک نفر از جنگلبانان  را که در مقابل این متخلفان ایستادگی می‌کرد، مجروح کردند.
نگارنده دیگر خیلی مجال نیافت آماری از حملات و هجمه های  پی درپی به دیگر جنگلبانان در جای جای این کشور پهناور را در آغازین روزهای بهاری امسال به نگارش در آورد.

***
...آری این سریال دنباله دار و بی پایان قصه همیشگی مامورین منابع طبیعی است که گاه مصدوم می شوند، گاه قطع عضو و گاهی نیز جان شیرین خود را از دست داده و اهل خانه را در غم و ماتم فرو می برند.
جنگلبانانی که کارشان تعطیل پذیر نیست و شب و روز از پا نمی شناسند و تنها جرم شان این است که از انفال و منابع طبیعی دفاع می کنند!
مگر در این شرایط سخت اقتصادی یک قرقبان، یک جنگلبان و یا یک محیط بان چقدر جیره و مواجب می گیرد که اینگونه باید جان خود را در معرض خطر قرار دهد ؟!
واقعاً دفاع از طبیعت و حفاظت از جنگل و مراتع به چه قیمتی؟! مگر ارزشمند تر از جان آدمی چیز دیگری هم هست؟!
این خبر در کنار دیگر خبرهای ضرب و شتم جنگلبانان از جمله مواردی است که در روزها و هفته‌های اخیر می تواند احساسات بسیاری از مردم را جریحه‌دار کرده و بسیاری را به این فکر فرو برده که مشکل کار کجاست که امروز شاهد این‌گونه اتفاقات هستیم؟
براستی قلم قادر است برای خاموش کردن صدای تبرها  کاری از پیش ببرد، تبرهایی که قصد دارند آخرین ریشه های بستر حیات بشری را نشانه روند؟
امیدواریم مسئولان موضوع را جدی بگیرید و در حمایت از حافظان جنگل ها و مراتع  قوانین بازدارنده و قدرتمندتری تصویب کنند./ شاید وقتی دیگر

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج