رئیس منابع طبیعی تنکابن: طرح جایگزین مدیریت جنگل اجرایی می شود

تاریخ انتشار : 1398/06/11 - ساعت انتشار: ٢٠:٥٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری تنکابن با بیان اینکه۶۱ هزار هکتار جنگل و مرتع تحت پوشش گفت: طرح جایگزین مدیریت جنگل از سال آینده اجرایی می شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری تنکابن با بیان اینکه۶۱ هزار هکتار جنگل و مرتع تحت پوشش گفت: طرح جایگزین مدیریت جنگل از سال آینده اجرایی می شود.

سید مهدی مولایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه ۱۶۱ هزار هکتار جنگل و مرتع در تنکابن وجود دارد، گفت: این میزان به معنای آن است که ۹۰ درصد از عرصه‌های طبیعی تنکابن تحت مدیریت اداره منابع طبیعی و آبخیز داری این شهرستان قرار دارد.

وی افزود: انجام هر کاری در عرصه‌ی منابع طبیعی اعم از چرای دام، مصارف شخصی، برداشت مصالح و استعلام زمین‌های شخصی طبق قانون باید با مجوز اداره منابع طبیعی انجام شود.

مولایی گستره کار منابع طبیعی و آبخیز داری را بسیار وسیع و دشوار دانست و اضافه کرد: اگر چه مردم برای منابع طبیعی دلسوزی می‌کنند اما در واقع این دلسوزی‌ها در عمل آنطور که باید نیست و در واقع عملکرد بیشتر مردم از این حیث ضعیف است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری تنکابن با بیان اینکه وظیفه سازمان منابع طبیعی، حفاظت و صیانت از اراضی طبیعی کشور است، خاطر نشان کرد: طبیعت یعنی زندگی و اگر نتوانیم از آن حفاظت کنیم، در واقع حق زندگی کردن را از آیندگان سلب کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه مشارکت مردمی در کنار نیروهای حفاظت از جنگل می‌تواند از این ثروت خدادادی محافظت کند، خاطر نشان کرد: اراده و مشارکت جوامع محلی و مردم باید در جهت حفظ محیط زیست و عرصه‌های طبیعی باشد تا بتوان طبیعتی شاداب و جوان داشت.

این مسئول ادامه داد: در سالیان اخیر با فرهنگ سازی هایی که توسط دولت، مردم و رسانه‌ها درباره حفظ طبیعت انجام شد، تا حدودی توجه مردم هم به منابع طبیعی بیشتر شد ه اما کافی نیست.

وی با بیان اینکه جو جامعه به گونه‌ای است که مردم با دیدن یک کامیون چوب فکر می‌کنند که قاچاق چوب در حال انجام است، اظهار داشت: این در حالیست که، حفاظت و صیانت از جنگل ومرتع، جنگل کاری، احیا، جاده‌های جنگلی و به طور کلی اقدامات انجام شده در این زمینه دیده نمی‌شود ضمن آنکه مردم باید بدانند که اگر کسی حتی یک درخت جنگلی در مستثنیات شخصی خودش داشته باشد برای قطع و انتقال آن به مکانی دیگر باید یک پروسه قانونی را بگذراند و نمی‌توان به این راحتی‌ها قاچاق چوب انجام داد.

مولایی در بخش دیگر سخنان خویش از اجرای طرح تنفس جنگل در سال ۹۶ سخن گفت و افزود: با اجرای این طرح، دو شرکت قدر و بزرگ که در تنکابن در این زمینه کار می‌کردند و حدود ۹۰ نفر نیرو داشتند، اکنون در زمینه حفاظت از جنگل فعالیت می‌کنند.

رئیس اداره منابع طبیعی تنکابن از اجرای طرح جایگزین جنگل‌ها در سال ۹۸ هم سخن گفت و افزود: مطالعات این طرح در سال ۹۸ انجام و مجریان انتخاب شدند و در سال آینده اجرایی می‌شود.

وی درباره طرح جایگزین توضیح داد: با اجرایی شدن این طرح تمامی ظرفیت‌های طبیعی یک منطقه اعم از معدن، گردشگری، پارک و.. شناسایی شده و در کارگروهی که به همین منظور به ریاست استاندار در استان اداره می‌شود، تصمیم گرفته می‌شود که آیا این کار انجام بشود یا خیر و یا به دست چه کسی سپرده شود.

مولایی با بیان اینکه اجرای این طرح به حفظ جنگل و پتاسیل های آن کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: اعضای کارگروه متشکل از فرمانداری. امور منابع آب، اداره گردشگری، محیط زیست و جهاد و منابع طبیعی بوده که بدون موازی کاری می‌توانند از پتاسیل های مختلف طبیعی هر منطقه‌ای بدرستی بهره بگیرند.

این مسئول بهره مندی و استفاده از صندوق توسعه ملی را یکی دیگر از اقدامات مثبت سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیز داری کشور بر شمرد و گفت با پیگیری‌های انجام شده از سوی اداره کل مسئولان تنکابن و اداره منابع طبیعی شهرستان برای نخستین بار دو پروژه آبخیزداری (سرشاخه گیر) در این شهرستان اجرا می‌شود

وی با بیان اینکه پروژه سرشاخه گیر رودخانه تیروم رود با اعتبار ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در ۲۳۰۰ متر مکعب اجرا می‌شود، تصریح کرد: این پروژه در مرحله آگهی قرار داشته و پیمانکار آن هم انتخاب خواهد شد

مولایی در باره فواید این پروژه اظهار داشت: اجرای سر شاخه گیر علاوه بر جلوگیری از سیل و خسارت‌های آن سبب می‌شود تا آورده‌های رودخانه در پشت آن جمع شده و زود به زود تخلیه شده و مانع بروز سیل می‌شوند و همچنین با فروش مقادیر فراوانی از آورده‌هایی در پشت این سدها جمع می‌شوند، اقتصاد شهرستان تقویت شده و سبب آبادانی و رونق آن می‌شود.

وی با بیان اینکه دو پروژه دیگر هم در این زمینه بر رودخانه سرخ رود تنکابن و چالکرود انجام می‌شود، افزود: انجام این طرح‌های آبخیز داری در این حجم برای نخستین بار در تنکابن اجرا می‌شود از آرز وهای دیرینه مردم این شهرستان بود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج