‍ طرح جایگزین باید ظرف یک سال تهیه شود

تاریخ انتشار : 1398/03/26 - ساعت انتشار: ١٦:١٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون دفتر ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور در نوشهر اظهار داشت : طرح جایگزین می بایست ظرف یک سال تهیه و ارائه شود .

معاون دفتر ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشوردرنوشهر اظهار داشت : طرح جایگزین می بایست ظرف یک سال تهیه و ارائه شود .

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران -نوشهر ، عزت اله حسینی در حاشیه چهارمین و آخرین کارگاه تحلیل دست اندرکاران و جوامع محلی طرح جایگزین که روز چهارشنبه دراداره کل منابع طبیعی نوشهر برگزار شد ، افزود: هدف ازاجرای این طرح مشارکت مردم و دستگاه های اجرایی به منظور نقش مردم دراین طرح است .

او با اشاره به اینکه در گذشته روش مدیریت منابع طبیعی وخصوصا در حوزه های آبخیزجنگلی درجنگلهای شمال کشور ، مدیریت منابع جنگلی از طریق تهیه طرح جنگلداری و سپردن آن به شرکت ها و تعاونی ها جنگلداری بود خاطر نشان کرد: از زمانی که طبق قانون، بهره برداری از جنگل و منابع جنگی و چوب جنگل برای ارتزاق این شرکت ها و تعاونی ها ممنوع شد نیت براین شد با استفاده از یک مدل دیگر برای مدیریت منابع طبیعی تحت عنوان مدیریت مشارکتی منابع طبیعی استفاده کنیم.

 

 



معاون دفتر ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگلها ادامه داد:طرح جایگزین استفاده از ظرفیت های تولیدی و منابع جنگلی در حوزه های آبخیز جنگلی است تا بتوانیم در کنار مردم ، گروه ها وجوامع محلی که هم در آنجا نقش دارند سهمی هم در اقتصاد انها ببینیم که با این روش بتوانیم حفاظت و حمایت از جنگل و مرتع در این حوزه های ابخیز را به جوامع محلی بسپاریم و مشارکت مردم را جلب نماییم .

حسینی تصریح کرد: تا زمانی که انگیزه مشارکت که شامل اقتصاد، ارتقاء منابع معیشتی و اثر گذاری طبیعت بر زندگی بر جوانب دیگه جوامع محلی مهیا نشود مطمئنا آثارمشارکت رانخواهیم داشت.

این مقام مسوول در سازمان جنگلها افزود:طرح جایگزین شامل 9 کاربری از جمله گردشگری است که تاکنون 21 دوره آموزشی برای طراحان و مطالعه کنندگان دراین خصوص تا پایان خرداد ماه برگزار شد و سه دوره دیگر در تیرماه برگزارمی شود .

حسینی با اشاره به اینکه دست اندرکاران دستگاه های دولتی و ذیفنعان جوامع محلی را شامل می شوند افزود: در کناراین دستگاهای دولتی که بعنوان مشارکت کنندگان وسهم داران و کسانی که تاثیر و متاثر از این طرح هسستند باید شناسایی شوند تحت و سپس به تحلیل دست اندرکاران و ذینفعان می پردازیم .

او ادامه داد:سهام این طرح مردم و جوامع محلی هستند که سهم و نقش ما مطالعه طرح است که با برگزاری این کارگاه ها اطلاع رسانی نیز به مردم خواهیم داشت .

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج