بیش از ۹۰ درصد از سواحل غرب مازندران آزاد شده است

تاریخ انتشار : 1397/12/18 - ساعت انتشار: ١٦:٠٤ - گروه خبری : اخبار قدیمی

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر خبرداد :نقشه‌برداری و حدنگاری اراضی ساحلی در غرب مازندران انجام و بیش از ۹۰ درصد از سواحل غرب مازندران آزاد شده است.

 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر خبرداد :نقشه‌برداری و حدنگاری اراضی ساحلی در غرب مازندران انجام و بیش از ۹۰ درصد از سواحل غرب مازندران آزاد شده است.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر،عبدالرضا سنگاری که در چهارمین روز از هفته منابع طبیعی در تالار کتابخانه شهرداری کلارآباد سخن می گفت، افزود: منابع طبیعی را خداوند مجانی به ما عرضه کرده است و خدمات جنگل و مرتع شمردنی نیست و به عدد و ریال نمی‌توان آن رابیان کرد و از این رو در آیات و روایات بر حفظ منابع طبیعی و درخت‌کاری تاکید شده است.

  

به گفته وی، اگر جنگل و مرتع نبود، در ابتدایی‌ترین چیزهایی که به آن نیازمندیم یعنی تولید اکسیژن و آب به مشکل برمی‌خوردیم.

سنگاری اظهار داشت: حفظ و حراست انفال دغدغه رهبر انقلاب است که در سخنرانی ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ بیان کرد.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر ادامه داد: ایشان، جنگل و دریا را دو فرصت بزرگ شمرد که باید حفاظت و بهره‌برداری شود.

حدنگاری یا کاداستِر (cadastre) به معنای ثبت رسمی موقعیت و اندازه و ارزش و مالکیت هر ملک است.

سنگاری بیان کرد: کل جنگل‌ها و مراتع غرب مازندران تثبیت و پیش‌سندش آماده شده و اخذ اصل سند تک‌برگ در حال انجام است.

وی تاکید کرد: حداقل شش میلیارد تومان برای تکمیل اخذسند تک‌برگ در غرب مازندران لازم بود که به همت همکاران ما بدون چشمداشت انجام شد.

معاون اداره کل ثبت اسناد و املاک استان مازندران نیز در این مراسم گفت: تثبیت اراضی ملی و عرصه‌های منابع طبیعی در غرب مازندران کاری بزرگ بود.

خواجوندی افزود:همکاران ما در کنار مسؤولان و کارشناسان منابع طبیعی غرب مازندران، در مدت دو هفته ۵۳۰ هزار هکتار از اراضی ملی را تثبیت کردند.

 

وی تاکید کرد: لایه‌های اطلاعاتی این زمین‌ها پیش‌تر ایجاد شده بود و با تشکیل یک کارگاه عملیاتی در اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان نور، این کار انجام شد.

خواجوندی با بیان این‌که از این پس دیگر در محدوده اراضی ملی شده، اشخاص نمی‌توانند ورود پیدا کنند اظهار داشت: اگر در داخل این عرصه‌ها مستثنیات وجود داشته باشد امکان ثبت در سامانه وجود ندارد.

معاون اداره کل ثبت اسناد و املاک استان مازندران تصریح کرد: سندهای قبلی نیز اگر معارض باشد باطل می‌شود.

او بیان کرد: در موارد خاص اگر بنا باشد مستثنیات به سامانه وارد شود، فقط یک ساعت مهلت داده می‌شود و با هماهنگی منابع طبیعی و با مسؤولیت رئیس اداره ثبت، اطلاعات وارد می‌شود.

وی یادآور شد: وظیفه سازمان ثبت اسناد و املاک، تثبیت مالکیت است که امنیت اقتصادی و اجتماعی را در پی دارد.

فرماندار شهرستان عباس‌آباد سخنران دیگر جشن انفال بود که گفت: ما به طبیعت احتیاج داریم ولی طبیعت به ما احتیاج ندارد.

اصلانی افزود: در روایت است که برای روشنی چشم، به آب روان و سبزه و چهره انسان مومن نگاه شود.

 

وی اظهار داشت: همچنین مطابق روایات، کاشتن درخت در روایات عاملی است که بعد از مرگ نیز از خیرات آن بهره‌مند می‌شویم.

فرماندار شهرستان عباس‌آباد تأکید کرد: تعدد دستگاه‌های اجرایی در حفظ منابع طبیعی اشکالی است که باید رفع شود.

او با با بیان این‌که در گذشته از جنگل‌ها و مراتع به‌خوبی محافظت نشده است گفت: امیدوارم با حدنگاری و سنددار شدن اراضی، از تصرف و تخریب آن جلوگیری شود.

دادستان عباس‌آباد نیز در این آیین گفت: از بچگی به ما می‌گفتند که منابع طبیعی میراث ما است در حالی که این شعار غلط است زیرا منابع طبیعی امانت است نه میراث.

پارسا با بیان این‌که حریم دریا باید حفظ شود افزود: کسی که به جنگل می‌رود از فرد کناری‌اش حریم و فاصله می‌گیرد دراین صورت چرا برای دریا حریم قائل نیستیم؟

 

وی اظهار داشت: در شهرستان عباس آباد تجاوز به جنگل را تا ۸۰ درصد کم کردیم ولی جای گله هم دارد زیرا وقتی قاچاقچیان برای دهن‌کجی به قوانین، تعدادی از درختان کنار جاده عباس‌آباد را قطع کردند بعضی‌ها به من ایراد گرفتند و آن را نتیجه بگیروببندهای قبلی دانستند که جای تاسف دارد.

دادستان عباس‌آباد تأکید کرد: ارزش حدنگاری زیاد و در تاریخ منابع طبیعی کم‌سابقه است زیرا درنتیجه این کار ما می‌توانیم در پشت میز خود از هر نوع تجاوز به منابع طبیعی مطلع شویم.

رئیس دادگستری نشتارود نیز گفت: جنگل و مرتع درواقع داشته‌های ما محسوب می‌شود و باید قدر آن بدانیم.

شهاب لهراسبی افزود: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با کمبود بسیاری در تجهیزات و اعتبار و نیروی انسانی مواجه است.

وی یادآور شد: امروز باید مردم ما پای کار را باشند زیرا یگان حفاظت منابع طبیعی با این کمبودها نمی‌تواند به‌تنهایی از منابع طبیعی محافظت کند.

 

لهراسبی اظهار داشت: مردم اگر بدانند مشکلاتی مانند گردوغبار ریشه در تخریب منابع طبیعی دارد بیشتر در حفظ آن کوشش می‌کنند.

وی حدنگاری و تثبیت مالکیت اراضی ملی را اقدامی گره‌گشا ذکر کرد و ادامه داد: پیش از این، منِ قاضی در تعیین حدود اراضی و اعمال ماده ۵۶ دچار مشکل بودم و نمی‌توانستم حق مطلب را ادا کنم. 

لهراسبی تصریح کرد: حدنگاری کمک زیادی به رسیدگی به پرونده‌های قضایی می‌کند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان عباس‌آباد، سخنران پایانی جشن انفال بود که گفت: حوزه منابع طبیعی شهرستان عباس‌آباد کوچک‌ترین حوزه غرب مازندران است ولی به دلیل وجود چهار شهر و چهار بخش اهمیت زیادی دارد.

جواد جلالی افزود: تثبیت اراضی ملی موجب می‌شود خیال ما تا حد زیادی در این شهرستان راحت شود و مشکلات کاهش یابد.

وی در گزارشی از ۱۸ ماه مسوولیت خود بیان کرد: در این مدت ۳۳۰ نشانه ارتفاعی در شهرستان نصب شد و در ۱۱ هزار هکتار از ۳۳ هزار هکتار عرصه شهرستان، مرز اراضی ملی و مستثنیات اشخاص تعیین شد.

 

جلالی ادامه داد: برای مبارزه با قاچاق چوب، به همت یگان حفاظت ۱۰ دوربین مداربسته در مناطق حساس نصب شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان عباس‌آباد ادامه داد: در سیل چند ماه قبل به دلیل اقدامات پیشگیرانه، کمترین آسیب در این شهرستان دیده شد که به دلیل احداث بند خُرماچال در کاظم‌رود و نقش آن در مهار سیل بود.

به گفته وی، حدنگاری اراضی ملی با ۱۲۰ میلیون تومان در عباس‌آ‌باد انجام شد و برای سواحل نیز سند گرفته شد، ضمن آنکه از ۲۶ کیلومتر ساحل این شهرستان الآن ۲۰ کیلومتر آزاد است.

جلالی گفت: برای احیای اراضی جنگلی ۵۰ هکتار جنگل‌کاری کردیم و قاچاق چوب که زمانی در عباس‌آباد زیاد بود اکنون کم شده است.

در این جشن، از نمونه سند تک‌برگ اراضی ملی رونمایی شد.

 

در انتهای جشن انفال نیز با هدای لوح سپاس از برگزیدگان و فعالان حدنگاری و تثبیت اراضی ملی و همچنین از تعدادی از جنگلبانان و و قرقبانان بازنشستگان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان عباس آباد با اهداء لوح تجلیل شد.

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج