یک مقام مسئول :کشور ما سیل خیز و کم آب است

تاریخ انتشار : 1397/12/06 - ساعت انتشار: ١٣:٠٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور گفت: واقعیت موجود این است که کشور ما سیل خیز و کم آب است و ما در بین این دو فرصت باید آبخیزداری را گسترش دهیم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.

 

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور گفت: واقعیت موجود این است که کشور ما سیل خیز و کم آب است و ما در بین این دو فرصت باید آبخیزداری را گسترش دهیم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر، ابوالقاسم حسین پور روز دوشنبه در دومین گردهمایی معاونین آبخیزداری ادارات کل منابع طبیعی منطقه 3 کشور که با محوریت عملکرد و دستاوردهای اعتبارات صندوق توسعه ملی، در مجتمع منابع طبیعی کلارآباد برگزار شد افزود: اجرای این پروژه ها برای کشور کم آب ایران ضروری است.

حسین پور افزود:اعتبار تخصیص یافته به بخش آبخیزداری در سلحاری به میزان 700 میلیون دلار بود که در سال 1398 به طور قطع افزایش می یابد و پیش بینی می کنیم پروژه ها و فعالیت های ما در سال آینده دو برابر شود.

 

حسین پور بیان کرد: در همین سیل پاییز در غرب مازندران شاهد بودیم که در شهرهای نوشهر و عباس آباد که بند مشبک سرشاخه گیر ساخته شده بود سیل رخ نداد ولی در تنکابن سیل موجب خسارت زیاد گردید.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: با تمام اینها در همین سیل، از یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب حجم آب، فقط 280 میلیون مترمکعب یعنی درحدود 20 درصد مهار شد، یعنی می توان خیلی بیشتر کار کرد.

وی گفت: در آبخیزداری باید با جامع نگری کار کنیم زیرا پیش از این به صورت آزمونه ای در استان های مختلف فعالیت شد ولی اینکه همه استان ها به صورت مدل واحد کار کنند اولین بار در سال 1397 رخ داد و تمرین یک مدل جدید محسوب می شود.

حسین پورتصریح کرد: باید در نشست ها و گردهمایی ها، تبادل نظر و جمع بندی شود و به روز باشیم و از تجارب همه استان ها استفاده کنیم.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: آنچه در قالب اعتبارات صندوق توسعه ملی انجام شد یک قدم بلند و رو به جلو در انجام دادن وظایف سازمانی بود.

وی توضیح داد: بخش های پشتیبانی کننده و اطلاع رسانی سازمان جنگل ها فعال بودند و به خوبی از ما حمایت کردند.

حسین پور افزود: مورد دیگرجلب مشارکت مردم بود و الآن بخش آموزش و ترویج ما به خوبی حرکت می کند و مردم را منسجم کرده و پای کار آورده است.

 

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر نیز در این گردهمایی گفت: تلاش های صورت گرفته در بخش آبخیزداری، موجب حفظ آبروی ما است.

عبدالرضا سنگاری اظهار داشت: در غرب مازندران، شهرها و روستاها نزدیک به هم قرار دارند و رودهای فراوانی دارد که سیلابی هستند.

در غرب مازندران 34 رودخانه وجود دارد .

وی افزود: در سال های قبل خسارات زیادی بر اثر این سیل ها به مردم منطقه وارد شده است که تلاش می کنیم با فعالیت های آبخیزداری، این خسارات را به حداقل برسانیم.

سنگاری یادآور شد: هزینه های صرف شده در بخش آبخیزداری درواقع سرمایه گذاری است زیرا جلو تخریب های گسترده را می گیرد.

 

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر، یکی از ثمرات اجرای پروژه های آبخیزداری را در غرب مازندران، جلب اطمینان مردم و مسوولان برشمرد.

به گفته وی، استان های دیگر آرزو دارند مانند مازندران دارای رودهای متعدد باشند و ما باید با کاهش خطر سیل رودهای منطقه، آن را تبدیل به مزیت برای خود کنیم.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر نیز در این گردهمایی با ارائه گزارشی، فعالیت های صورت گرفته را در غرب مازندران توضیح داد.

قربانعلی حدادی خواستار رفع برخی از مشکلات و ناهماهنگی های پیش آمده در استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی در بخش آبخیزداری شد و اظهار داشت: با تجربه ای که در سال 1397 یعنی سال اول بهره گیری از این اعتبارات روی داد، لازم است در سال 1398 روند کار بهبود یابد.

معاونان آبخیزداری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه 3، در این گردهمایی، ضمن تبادل نظر، مشکلات موجود و پیشنهادهای خود را برای استفاده بهینه از اعتبارات صندوق توسعه ملی بیان کردند.

منطقه 3 سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور شامل ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان های خراسان شمالی، تهران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، قزوین، البرز، مازندران – نوشهر، مازندران – ساری و گلستان است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج