دورهٔ آموزشی مبارزه با پروانهٔ تخمانگشتری در کُجُور برگزار شد
دورهٔ آموزشی روشهای مبارزه با پروانهٔ تخمانگشتری که یکی از آفات درختان جنگلی است، در حوزهٔ منابع طبیعی کُجُور برگزار شد.
دورهٔ آموزشی روشهای مبارزه با پروانهٔ تخمانگشتری که یکی از آفات درختان جنگلی است، در حوزهٔ منابع طبیعی کُجُور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر، در این دورهٔ آموزشی که با حضور تعدادی از نیروهای حفاظتی ادارهٔ منابع طبیعی و آبخیزداری کُجُور برگزار شد، کارشناس ارشد گیاهپزشکی ادارهٔ حفاظت، ویژگیهای و روشهای مبارزه با این آفت را توضیح داد.
حسین لَزَربُنی گفت: پروانه تخمانگشتری با نام علمی Malacosoma neustria حشرهای از خانواده Lasiocampidae و راستهٔ پروانهسانان است.
وی افزود: میزبان این پروانه، درختان و درختچههایی همچون زالزالک، پَلَت، تُوسکا، زرشک، غان، صنوبر، بلوط، بید، راش و برخی از درختان میوه است.
لزربنی دربارهٔ علت نامگذاری این آفت اظهار داشت: تخمهای آن، دستهای و در کنار هم مانند انگشتر به دور شاخه گذاشته میشوند و به همین دلیل به آن پروانهٔ تخمانگشتری میگویند.
این گیاهپزشک ادامه داد: آفت مذکور، یک نسل در سال دارد و زمستان را بهصورت دستههای تخم بر روی شاخه سپری میکند و تخمها از اواسط فروردین تفریخ میشود و کرمینهها برگهای را میخورند و حتی رگبرگها را نیز باقی نمیگذارند.
او یادآور شد: اولین شفیره در استان مازندران در اواسط اردیبهشت ظاهر میشود و حشرات کامل از اوایل خرداد به سمت نور کشیده میشوند و درمجموع این حشره 9 ماه از سال را در داخل تخم سپری میکند.
لزربنی دربارهٔ واپایش پروانهٔ تخمانگشتری گفت: در فصل زمستان، هرسِ شاخههایی که بر روی آنها تخمگذاری شده است و انهدام و سوزاندن آنها و در فصل بهار هرس سرشاخههای حاوی کرمینههای سنین اولیه که بهصورت مجتمع در داخل لانه هستند و سوزاندن آنها بهترین روش است.
وی تأکید کرد: همچنین در فصل بهار محلولپاشی لانهٔ کرمینهها با ترکیبات مناسب و سازگار با محیطزیست مانند گونهای باکتری با نام علمی Bacillus thuringiensis که بهاختصار، بیتی (BT) نامیده میشود و فراوردههای هورمونی مانند دیمیلین (Dimilin) و همچنین نوعی حشرهکش گیاهی به نام نیمآزال (NeemAzal) مناسب است.
در جنگلهای غرب مازندران دستکم 34 آفت درختان جنگلی شناسایی شده است.
ارسال به دوست