آفت شمشاد سوغات خارج از کشور است
در رزمايش استاني پدافند غير عامل که به منظور آمادگي و مانور مقابله با بحران هاي اكولوژيک در جنگلهاي شمال به ميزباني سازمان جهاد كشاورزي مازندران و اداره كل منابع طبيعي غرب مازندران و پدافند غيرعامل در پارک جنگلي سي سنگان نوشهر آفت شمشاد سوغات خارج از کشور دانسته شد.
در رزمايش استاني پدافند غير عامل که به منظور آمادگي و مانور مقابله با بحران هاي اكولوژيک در جنگلهاي شمال به ميزباني سازمان جهاد كشاورزي مازندران و اداره كل منابع طبيعي غرب مازندران و پدافند غيرعامل در پارک جنگلي سي سنگان نوشهر آفت شمشاد سوغات خارج از کشور دانسته شد.
به گزارش ايسنا مازندران،سيد وجيه اله موسوي مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري مازندران – نوشهر در اين رزمايش با بيان اينكه هرگونه اتفاق و اقدام زيستي كه به صورت طبيعي و يا غير طبيعي باعث اختلال در سرمايه گذاري انساني، اقتصاد كشاورزي و منابع طبيعي و زيستي شود به عنوان تهديد زيستي محسوب مي شود، اظهار كرد: اين امر باعث تهديد و رعب و وحشت در جامعه مي شود و بايد به اين موضوع توجه كرد كه هميشه خطر ما را تهديد مي كند و بايد آمادگي لازم را در اين بخش وجود داشته باشد تا خسارت ها به حداقل برسد.
وی با اشاره به اينكه حمايت از جنگل با كنترل و مبارزه با آفات و امراض درختان جنگلي يكي از اقدامات خوبي بوده است كه در ستاد پدافند غير عامل استان انجام و مصوب شد، افزود: اين رزمايش كه با هدف مقابله با بحران هاي اكولوژيک در جنگل هاي شمال كشور برگزار شد، نشان دهنده اهميت بالاي منابع طبيعي است.
مديركل منابع طبيعي مازندران نوشهر با بيان اين حوزه غرب استان داراي 664 هزار هكتار يعني 28 درصد وسعت استان است، تصريح كرد:جنگل هاي هيركاني، جنگل هاي كهني هستند كه باقي مانده دوران سوم زمين شناسي بوده و در اين جنگل80 گونه درختي ،50 گونه درختچه اي و چهار گونه سوزني برگ وجود دارد كه حجم و تعداد عمده را دو گونه "راش و ممرز" به خود اختصاص داده است.
موسوي با بيان اينكه "راش" از گونه هاي نادر، زيبا و بانک ژن مادر جنگلهاي اروپا محسوب مي شود، تاكيد كرد:گونه هاي نادري همانند "شمشاد و سرخدار" و پهن برگ مانند "افرا و ون" نيز در اين جنگل وجود دارد.
وي با بيان اينكه در خصوص مديريت با آفات و امراض چهار ركن اصلي اقتصادي، اكولوژيک، استراتژيک و تاكتيكي وجود دارد، گفت:پيش آگاهي و شناخت آفت از جمله اقدامات اساسي است كه در مديريت آفات بايد به آن توجه شود، اينكه تكثير آفت به چه شكلي است و چگونه مي شود با آن مبارزه كرد و در صورتي پيش آگاهي درست انجام شود اقدامات در پيشگيري راحت تر خواهد بود.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري مازندران – نوشهر با بيان اينكه اغلب آفت ها دشمن طبيعي دارند كه با آن مبارزه و آن جمعيت را كنترل مي كند،خاطرنشان کرد: بخش عملياتي و عملي توسط خود انسان انجام مي شود و آفت و امراضي كه تعدادشان زياد و دشمنانشان كم هست آناليز مي شوند .
موسوي از منطقه سي سنگان به عنوان يكي از با ارزش ترين ذخيره گاه ها و جنگلهاي هيركاني ياد كرد و گفت: كمتر پاركي در شمال و كشور است كه داراي ساحل و جلگه باشد و بتواند نمادي از جنگل هاي جلگه اي حوزه شمال كشور علي الخصوص مازندران را نشان دهد.
وي با بيان اينكه عوامل مختلفي اعم از آتش سوزي و عمراني در تخريب جنگل و منابع طبيعي نقش دارد، اظهار كرد: آفات و امراض از جمله عوامل مهمي است كه جنگل را تهديد مي كند و اجراي اين مانور براي آموزش و ارتقا كمي و كيفي دستگاههاي اجرايي در بحث مقابله با افت با هماهنگي پدافند غير عامل استانداري و سازمان جهاد نقش مهمي دارد.
* حق و حقوق طبيعت در گذشته رعایت نشده است
حسين منفردي مديركل پدافند غير عامل استانداري مازندران نيز در اين رزمايش با بيان اينكه شعار امسال پدافند غيرعامل افزايش بازدارندگي در سايه حماسه حسيني است، افزود: با يک نگاه استراتژي و پدافندي در خصوص تهديداتي كه متوجه محيط زيست و جنگل ها است دو روش استراتژي ايجابي و سلبي و روش كلي را پيگيري كرد.
وي تاكيد كرد: بايد مردم ما متوجه شوند كه طبيعت چه جايگاهي در نگاه ديني و چه نقشي در زندگي ما دارد و اگر بتوانيم به مردم بياموزيم كه طبيعت محيط زيست و جنگل موجود زنده اي است كه حقي همانند ديگر موجودات زنده دارد و اگر ظلمي به اين موجود زنده شود نظام هستي اين قدرت را به آن داده كه از حق و حقوق خود دفاع كند يك قدم جلوتر آمده ايم.
مديركل پدافند غيرعامل استانداري مازندران اظهار كرد: طبيعت و جنگل بدون شک اگر مورد ظلم قرار گيرد،حقش را خواهد گرفت و شايد در نسل كنوني اين حق گرفته نشود اما حتما از نسل آينده اين حق را مي گيرد و سيل اخير در غرب استان نشان داد كه حق و حقوق طبيعت در گذشته رعايت نشده بود.
منفردي ادامه داد:با جرائم و آفات جنگل و محيط زيست علاوه بر فرهنگ سازي ايجابي حتما بايد از مزاياي عقلانيت استفاده كرد و به علم روز تجهيز بود زيرا با سنتي برخورد كردن موفقيت چنداني نخواهيم داشت.
وي با تاکید بر اینکه بايد با مجرميني كه با برنامه ريزي و یا به صورت عمدی محيط زيست را از بين مي برند به شدت برخورد كرد، افزود: قوانين محيط زيست در این رابطه نیازمند بازنگری است و نبايد در حق طبيعت كوتاهي كرد و اگر اينگونه عمل شود به باورها و نسل آينده خيانت شده است.
این مسئول یادآور شد: برخوردي كه مد نظر پدافند غير عامل است اين نيست كه فرد خاطي به زندان رود كه مجرم نه تنها اصلاح نمي شود بلكه خاطي تر برمي گردد و اگر گفته می شود که قوانین بازنگری شود یعنی اینکه در قبال جرمي كه شخص انجام داد بايد خسارت پرداخت کند تا خسارتي را كه به جنگل وارد کرده است جبران شود حتي اگر به قیمت مصادره اموال شخص مجرم باشد.
منفردی با تاکید بر تعامل و همکاری دولت و ملت در این رابطه گفت: سازمانهاي مردم نهاد بهترين جايگاهي هستند كه مي توانند عمل كنند زیرا در برخي موارد نشان داده اند که از مديران هم هوشيارتر عمل مي كنند.
* آفت شمشاد سوغات خارج از کشور است
در ادامه عزيزاله شهيدي فر رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران نیز با بیان اینکه نگاه جامعه به استانهاي شمالي و مازندران بابت طبیعت خدادادی و نعماتی که وجود دارد به گونه ديگر است، اظهار کرد: حال که اینهمه نعمت در اینجا وجود دارد بايد قدر داشته ها را دانست.
وی از دريا ي خزر و جنگل، گل و گياه ، شاليزار و كلزا به عنوان بهترین نعمات یاد کرد و خاطرنشان کرد: يكي از روشهاي مهمی كه ممكن است كوتاهي هاي ما را بر ما گوشزد كند پدافند غير عامل است.
شهیدی فر آفت شمشاد را سوغات خارج از کشور برشمرد و گفت ؛ این آفت مشكلات و خسارات زیادی را وارد شد.
وی افزود: بخش دولتي و چه بخش خصوصي باید قدر داشته ها را بدانند و موانع و مشكلات و نارسايي هایی که وجود دارد را برطرف کنند.
ارسال به دوست