دیوارهٔ ساحلی و بند سیلگیر بیجدهنو افتتاح شد
دیوارهٔ ساحلی و بند سیلگیر روستای بیجدهنو، که در حوزهٔ چالوس و زیرحوزهٔ آسیابرود ساخته شده است، به مناسبت هفتهٔ دولت افتتاح شد.
دیوارهٔ ساحلی و بند سیلگیر روستای بیجدهنو، که در حوزهٔ چالوس و زیرحوزهٔ آسیابرود ساخته شده است، به مناسبت هفتهٔ دولت افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر، با ساخت این دیواره و بند، هفت روستای منطقه با جمعیت ۱۴۰۰ نفر از خطر سیل نجات یافتند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر در آیین افتتاح این پروژه گفت: از ۱۴ میلیارد تومانی که با موافقت رهبر معظم انقلاب، از صندوق ذخیرهٔ ارزی به بخش آبخیزداری غرب مازندران اختصاص یافت، یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان به حوزهٔ منابع طبیعی شهرستان چالوس اختصاص یافته است.
سید وجیهالله موسوی افزود: اگر استانداری مازندران برای اجرای پروژههای آبخیزداری، اعتباری در اختیار ما بگذارد، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز به همان مقدار اعتبار به آن پروژه اختصاص میدهد.
وی اظهار داشت: برای انجام دادن چنین پروژههایی منتی بر سر مردم نداریم بلکه وظیفه و افتخار ما است و از اهالی روستای بیجدهنو که در اجرای این پروژه همکاری کردند تشکر میکنیم.
موسوی تأکید کرد: حفظ آب و خاک، تکلیفی است که رهبر معظم انقلاب برای همهٔ دستگاهها تعیین فرموده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر تصریح کرد: تثبیت خاک در حوزهٔ آبخیز فقط به صورت مکانیکی نیست و از پروژههای زیستی نیز بهره میگیریم.
وی یادآور شد: جنگلهای ما کوهستانی و با شیب زیاد است که موجب افزایش سرعت آب و در نتیجه بالا رفتن میزان فرسایش میشود.
موسوی بیان کرد: هنر ما این است که سرعت آب را کم کنیم تا فرصت برای نفوذ بیشتر آب فراهم شود.
به گفتهٔ وی، پروژههای آبخیزداری دیربازده است و از چهار پنج سال دیگر، روستاییان بهتدریج شاهد افزایش آب چشمهها و بهبود درجهٔ مراتع منطقه میشوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: جدا از احداث پروژههای مختلف، در زمینههایی همچون فرهنگسازی، آموزش و ترویج، بهرهگیری از انرژیهای نو، حفاظت، بالا بردن بازده، برنامههای مختلفی داریم.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر نیز در این آیین گفت: ما با معضلاتی همچون خشکسالی و تغییر اقلیم مواجهیم و در غرب استان مازندران نیز رخدادهایی همچون زمینلغزه و فرسایش و سیل، زیاد است.
قربانعلی حدادی افزود: بیش از ۷۵ درصد از مساحت حوزهٔ منابع طبیعی غرب مازندران، شیبِ بالای ۲۰ درصد دارد که نتیجهٔ آن، کم بودنِ زمانِ تمرکز حوزهها و افزایش سیل است.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که برای حل این مشکل انجام میشود، استحصال غیرمستقیم آب، تقویت سفرههای آب زیرزمینی، مدیریت و واپایش سیلاب، افزایش آگاهی عمومی مردم است.
حدادی اظهار داشت: دیوارهٔ ساحلی و بند سیلگیر بیجدهنو، به طول ۱۲۵ متر و ارتفاع سه متر و حجم ۱۶۰۰ مترمکعب بخشی از پروژهٔ مدیریت جامع ما به مساحت ۲۰ هزار و ۱۵۲ هکتار است که شش هزار و ۵۴۲ هکتار آن همین آسیابرود است.
به گفتهٔ وی از سال 1390 تا پایان 1396 مقدار ۱۱۰۰ هکتار عملیات زیستی و بیش از 14 هزار مترمکعب عملیات مکانیکی و 150 مترمربع سازههای سبک در غرب مازندران ساخته شد.
محمدناصر زندی، فرماندار شهرستان چالوس نیز در این آیین با اشاره به پروژههای افتتاح شده در هفتهٔ دولت، از همکاری ادارات منابع طبیعی برای اجرای پروژههای مختلف تقدیر کرد و گفت: بالغ بر 70 درصد پروژهها در مناطق محروم است.
در حوزهٔ منابع طبیعی غرب مازندران با توجه به مطالعات انجام شده، میانگین فرسایش خاک در مراتع، 11-12 تن در هکتار در سال و در جنگل در حدود 1-3 تن در هکتار در سال است.
ارسال به دوست