به نقل از فارس ؛ خروج جنگل‌نشینان از مراتع مازیچال کلاردشت

تاریخ انتشار : 1397/05/11 - ساعت انتشار: ١٣:٢٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نامه‌ای به قاسم احمدی‌لاشکی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه نوشهر نسبت به موضوع تصرفات اراضی ملی مازیچال کلاردشت هشدار داد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نامه‌ای به قاسم احمدی‌لاشکی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه نوشهر نسبت به موضوع تصرفات اراضی ملی مازیچال کلاردشت هشدار داد

 

خبرگزاری فارس مازندران؛ مازیچال که به عنوان روستایی بر فراز ابرها معروف است که داشتن ارتفاع و چشم‌انداز وسیع این منطقه را بسیار خاص کرده و همین موضوع موجب شده از دست‌اندازی‌ها دور نماند.

نکته جالبی که موجب شد این روستا مورد توجه قرار گیرد اینکه این روستا سکنه نداشته اما دارای دهیار و شورا است که این موضوع خود حکایت تلخ و تکراری از دست‌اندازی به منطقه‌ای ییلاقی است.

به‌جای درختان سبز این منطقه ویلاهای رویید که نشان از زخم‌های عمیق و دلخراش بر بدنه طبیعت آن است.

مراتع مازیچال با توجه به دارابودن چشم‌انداز زیبا خیلی زود مورد توجه قرار گرفت، براساس تقسیمات کشوری که در سال 81 به دور از کار کارشناسی انجام شد، «مرتع مازیچال» که از قدیم جز کلاردشت بود از این شهر جدا و به شهرستان تنکابن الحاق شد که باید در این تصمیم بازنگری شود.

نکته جالب اینجاست «مراتع مازیچال» در چند سال اخیر به آبادی تبدیل شده که در طول سال‌های گذشته بحث برخورد در دستور کار قرار گرفت.

با وجود اینکه جمعیت مازیچال در دهه گذشته صفر اعلام شده و محلی برای رفت و آمد دامداران بوده در سال 90 آمارهای غیرواقعی از جمعیت این مکان اعلام شد.

خبرگزاری فارس مازندران با انتشار گزارشی با عنوان با مازیچال، روستایی که سکنه ندارد ولی دهیار و شورا دارد به بیان مشکلات این منطقه پرداخته بود...

*مازیچال، علفزار است

اما اخیراَ خلیل آقایی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نامه‌ای به قاسم احمدی‌لاشکی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه نوشهر نسبت به موضوع تصرفات اراضی ملی مازیچال کلاردشت هشدار داد.

در این نامه آمده است اراضی موصوف جز علفزار مرتع مازیچال در حد ارتفاعی 2 هزار و 200 تا 2 هزار و 500 متری از سطح دریا واقع و برخوردار از پوشش مرتعی بالای 70 درصد با ترکیبی از گونه‌های علفی بوده که به‌عنوان چراگاه دام جمعیتی بیش از 105 خانواد ساکنان روستاهای مجاور و دامداران محلی و مورد استفاده دارندگان پروانه چرای مراتع است.

عرضه مورد نظر در دارمرز جنگل (مرز اکوتون) واقع شده و تنها مسیر دسترسی آن جاده جنگلی طرح جنگل‌داری قبلی «لنگا» و طرح جنگل‌داری حفاظتی حمایتی « خلارین» است که در طول حدود 25 کیلومتر از میان جنگل انبوه عبور کرده و به عرصه مورد درخواست و منطقه مازیچال ختم می‌شود منطقه دارای شرایط منحصربه فرد اکولوژیکی، چشم‌انداز زیبا و اقلیم خاص رطوبتی به لحاظ شرایط توپوگرافی بوده و در برنامه‌ریزی به‌عنوان زون توسعه جنگل توام با طبیعت‌گردی در نظر گرفته شده است.

با توجه به بررسی اجمالی از موضوع نحوه تقسیمات و تشخیص مرتع مازیچال به‌عنوان روستا و تخصص کد آماری متحضر می‌دارد؛ آبادی مازیچال قبل از سال 81 جز بخش کلاردشت محسوب می‌شد و از سال 81 تا 88 جز بخش عباس‌آباد و از سال 89 تاکنون جز بخش نشتا شهرستان تنکابن محسوب می‌شود و براساس آخرین سرشماری سال 95 سکونت به‌صورت موسمی بوده است.

در ادامه این نامه آمده است؛ تصرفات اشخاص در اراضی منابع ملی منطقه مازیچال شهرستان عباس‌آباد براساس مقررات ماده 55 قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور، منجر به تشکیل پرونده تخریب و تصرف شده به مرجع قضایی ارسال شده که در حال رسیدگی قرار دارد و همچنین طی سال‌های اخیر مکاتبه‌های متعددی با ادارات برق، راه و دادگستری برای عدم خدمت‌رسانی به این منطقه و همچنین استانداری مازندران برای عدم تخصیص کد روستایی انجام شده است.

علاوه بر این قسمتی از منطقه (حدود سه هکتار) جز اراضی مستثنیات اشخاص است که به‌صورت دائمی از آن استفاده نمی‌شود و بیشتر به‌صورت خوش‌نشین دارای پروانه بهره‌برداری از مرتع است.

تمهیدات قانونی برای خروج جنگل‌نشین‌ها و مالکان قانونی در صورت توافق از طریق واگذاری اراضی معوض و یا خرید اراضی فوق و الحاق عرصه‌ها به طرح‌های حفاظتی و انفال در دست اجرا است.

به گزارش فارس، در حال حاضر تکه تکه این مرتع بزرگ زخمی است به جای کمک به سبز نگهداشتن این مکان هر کس زخمی بر آن وارد کردند که لازم است با این مسائل برخورد شود تا شاهد مواردی از این قبیل نباشیم.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج