نهم مرداد ، روز جنگلبان
نقش و اهمیت منابع طبیعی و محیط زیست بر هیچ کس پوشیده نیست و با توجه به مفاهیم توسعه پایدار، این مواهب الهی، میراث گذشتگان ما نیست بلکه امانت نسل های بعدی در نزد ماست که می بایست به درستی حفظ، توسعه و استفاده شوند.
نقش و اهمیت منابع طبیعی و محیط زیست بر هیچ کس پوشیده نیست و با توجه به مفاهیم توسعه پایدار، این مواهب الهی، میراث گذشتگان ما نیست بلکه امانت نسل های بعدی در نزد ماست که می بایست به درستی حفظ، توسعه و استفاده شوند. آموزه های گرانقدر دین اسلام و آخرین دستاوردهای علمی و فنی در زمینه مدیریت اصـولی منابع و افزایش بهره وری حاکی از آن است که می بایست حداکثر تلاش جهت استفاده درست و اصولی از این منابع در راه رسیدن به اهداف متعالی و درست به عمل آید. بدیهـی است توجـه صـرف به منافـع کوتاه مـدت، مقطعـی و زود بـازده و یا استفاده نادرست و شـتابـزده از منـابع طبیعـی، خلاف رویکرد توسعـه پایدار و بهره بـرداری بهینـه بوده و شعر معروف ” یکی بر سر شاخ، بُن می برید” را تداعی می نماید.
سطح منابع طبیعی کشـور ایران حدود ۱۳۵ میلیون هکتار برآورد شده است که بیش از ۸۰ درصـد از عرصه کشور تحت پوشش اراضـی ملی و دولتـی (منابع طبیعی) می باشد که متولی حفاظت از این عرصه گسترده، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور است. پاسـداری از این نعمت خدادادی نیاز به جنگلبانانی متخصص، متعهد، مسئولیت پذیر و توانمنـدی دارد که بتوانند ضمن ایستادگی در مقابل عــوامل مهاجـم طبیعی و انسانی عرصـههای منابع طبیعی ایران زمین را حفظ نمایند. در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ جنگلبان برای حفاظت و صیانت از عرصههای طبیعی و انفال در حال تلاش میباشند که تا به حال ۱۵ شهید و بیش از ۵۰۰ مجروح در راه ایثارگری و دفاع از حریم طبیعت، تقدیم به سـرزمیـن پهناور ایران اسلامی شده است.
در سراسر جهان، جنگلبانان در خط مقـدم مبـارزه برای حفاظت از میراث طبیعی میباشند و در این راه شجاعت ها، تلاشها و فداکاریهای بسیاری داشته و متحمل رنج های بیشماری گشتهاند. نتیجه فعالیتها و اقدامات آنها، آنقدر حائز اهمیت بوده است که نمیتوان تصور نمود که عرصههای طبیعی و حفاظت شده بدون حضور آنان امروزه در چه وضعیتی قرار داشت. با توجه به اهمیت حضور این دلاوران و نوع فعالیت آنها و همچنین افزایش آگاهی و شناخت مردم نسبت به آنان، روزی به عنوان روز جهانی جنگلبان در روز شمار جهانـی به ثبت رسیده تا اهمیـت جایگاه و نقش جنگلبانـان در ذهنها باقی بمانـد و بتوان با پررنگ نمـودن این روز، حمایتی هر چند کوچک از این قهرمانان سرزمین داشت. روز جنگلبان تصویری روشن برای حمایت از شغل و تلاش حیاتی جنگلبانان ارائه میدهد و همچنین فرصتی است برای ادای احتـرام به آنهایـی که در حـین انجام وظیفه مجـروح شده و یا به مقام شهادت نائل گشتهاند.
روز جـهـانی جنگلبـان، بــرای اولـیـن بار در ۳۱ جـولای ۲۰۰۷ تـوسـط اتـحـادیه بینالمـللی جنگلـبـان (International Ranger Federation IRF) و به مناسبت پانزدهمیـن سال تاسیس آن اتحادیـه نامگـذاری شد. اتحـادیــه بیـن المللی جنگلبـان یک سازمان غیرانتفاعـی است که به منظور افزایش سطـح آگاهــی و حمایت از کار و فعالیـت هـای با اهمیـت برای حفـظ میراث طبیعـی که توسط جنگلبانان و محیطبانان در حـال انجام می باشد، ایجـاد شده است. این سازمان در سال ۱۹۹۲ بنا نهـاده شده و حدود ۶۳ انجمن از ۴۶ کشور در سطح ۶ قاره در آن عضو شده اند.
ارسال به دوست