احداث شهرک‌های شن و ماسه راهی مناسب برای جلوگیری از برداشت ماسه ساحلی است

تاریخ انتشار : 1397/02/08 - ساعت انتشار: ٠٩:٢٤ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر گفت: احداث شهرک‌های شن و ماسه راهی مناسب برای تأمین نیاز مردم در غرب مازندران و جلوگیری از برداشت ماسه ساحلی است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر گفت: احداث شهرک‌های شن و ماسه راهی مناسب برای تأمین نیاز مردم در غرب مازندران و جلوگیری از برداشت ماسه ساحلی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر، سید وجیه‌الله موسوی در دیدار با اعضای سمن‌های منابع طبیعی و محیط زیست در رامسر افزود: مقدمات کار برای ساخت مجتمع ۵۰ هکتاری مجهز به دستگاه‌های سنگ‌شکن در شهرستان تنکابن که نیاز شهرستان‌های تنکابن و رامسر را تا حد زیادی فراهم می‌کند انجام شده است.

موسوی ادامه داد: نظیر این پروژه را برای شهرستان‌های نوشهر و چالوس نیز در دست اقدام داریم که اگر راه‌اندازی شود برای این دو شهرستان خیلی مؤثر خواهد بود و دست‌اندازی به ساحل دریا کم می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر اظهار داشت: باید ظرفیت تولید شن و ماسه را در شهرستان‌های غرب استان، به‌جز رامسر که به دلایل مختلف از جمله محدودیت‌های طبیعی و زمین‌شناختی امکانش نیست، فراهم کنیم.

وی یادآور شد: ما برای احداث معدن و برداشت شن و ماسه در جاده سایت جواهرده مجوز نداده‌ایم و فقط موافقت کرده‌ایم واریزه زمستانی که به جاده می‌ریزد برداشت شود.

موسوی به ضرورت حل معضل انباشت زباله در جنگل نیز اشاره و تصریح کرد: مشکل زباله رامسر را باید حل کرد ولی وقتی می‌گوییم زباله نه در دریا ریخته شود و نه در جنگل، باید سمن‌ها بگویند با زباله چه کنیم زیرا خسارتِ ریختن زباله در دریا و ساحل کمتر از جنگل نیست.

او گفت: در تنکابن اتفاقات خوبی دارد می‌افتد و با اختصاص حدود 10 هکتار زمین برای احداث کارخانه زباله‌سوز موافقیم و تا حد انعقاد قرارداد نیز پیش رفته است ولی به شرطی که با ساخت آن، مشکل هر دو شهرستان تنکابن و رامسر حل شود زیرا در رامسر مشکل زمین داریم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این بخش باید استقبال شود زیرا وقتی سرمایه‌گذار می‌آید مردم هم سود می‌برند.

موسوی تأکید کرد: بسیاری از پروژه‌ها از جمله سدسازی به منابع طبیعی مربوط می‌شود زیرا هم در بالادست و هم در پایین‌دست تأثیر می‌گذارد و باید با منابع طبیعی هماهنگی شود.

وی افزود: اگر سیل شود به منابع طبیعی ایراد می‌گیرند که چرا کنترل سیلاب انجام ندادی؛ در حالی که قبل از احداث سد باید اقدامات لازم و ملاحظات منابع طبیعی انجام شود.

موسوی به موضوع گردشگری هم پرداخت و بیان کرد: طبیعت‌گردی و بوم‌گردی که جامعه تشنه‌اش است تا حد زیادی به منابع طبیعی مربوط می‌شود.

او ادامه داد: مردم از زندگی ماشینی خسته‌اند و نیاز به طبیعت دارند و ما، هم در صفارود و هم در دالخانی مشاور گرفتیم تا فعالیت‌های گردشگری را سامان بخشیم ولی لازم است یک طرح جامع گردشگری برای رامسر تهیه شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر، هیجان و تفریح را نیاز طبیعی جوانان دانست و گفت: استفادهٔ جوانان از خودروهای برون‌جاده‌ای (آفرود) به خودی خود ناپسند نیست ولی باید ملاحظات منابع طبیعی در نظر گرفته شود.

موسوی اظهار داشت: می‌توان در قالب موافقت‌نامه، زمینه‌ای فراهم کرد تا مردم بتوانند در جاده‌های جنگلی و نه داخل جنگل، از این خودروها برای ورزش استفاده کنند و در عوض، متعهد به نگهداری و مرمت جاده‌های جنگلی شوند که درآمدزایی هم دارد.

وی تصریح کرد: در تمام شهرها باید از تجربه و علم افراد شاخص استفاده و اطلاعات رد و بدل شود زیرا ما همه چیز را نمی‌دانیم و نباید هم منتظر باشیم دیگران بیایند و مشکلات ما را حل کنند.

در آغاز این جلسه، بیژن هوشمند دبیر جمعیت نگاه سبز رامسر، در سخنانی مشکلات زیست‌محیطی این شهرستان را تشریح کرد و خواستار مساعدت در حل این معضلات شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج