برگزاری مراسم روز منابع طبیعی، فرهنگ و رسانه در سازمان منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1400/12/18 - ساعت انتشار: ١٩:٠٣ - گروه خبری : اخبار سازمان

مراسم چهارمین روز هفته منابع طبیعی با نامگذاری منابع طبیعی، فرهنگ و رسانه عصر امروز چهارشنبه در سازمان منابع طبیعی کشوربرگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور، در این مراسم دکتر مویدی معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش ترویج و آموزش گفت: فرهنگ و رسانه لازم و ملزوم یکدیگرند و قرار داشتن این دوعنصر در کنار منابع طبیعی می تواند کارکردهای فراوانی هم برای محیط زیست و هم برای منابع طبیعی داشته باشد.
او گفت: موضوع آموزش و رسانه می تواند صدای مطالبات اجتماعی را در جوامع مختلف ایجاد کند و افزایش مشارکت مردمی را به همراه داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش ترویج و آموزش در ادامه  به تشکیل 17 هسته رسانه ای در معاونت ترویج اشاره کرد که  محتوای یک هسته آن منابع طبیعی است و تا کنون 50 برنامه در قالب مصاحبه و تولید از منابع طبیعی در برنامه رویش پخش شده است.

** درختان و گیاهان خداوند را سجده می کنند
در این مراسم حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در سخنانی گفت: بین منابع طبیعی و سجده یک ارتباط دوسویه و معنا دار وجود دارد و خداوند می فرماید گیاهان که از زمین می رویند دو دسته اند، یک دسته تنه دارند و شجر هستند و دسته دیگر روییدنی اند و نجم هستند و همه اینها خداوند را سجده می کنند.
وی به شعر دو بیتی باباطاهر که می گوید  به صحرا بنگرم صحرا ته وینم.....به دریا بنگرم دریا ته وینم
به هر جا بنگرم کوه و در و دشت...  نشان روی زیبای ته وینم ، اشاره کرد و گفت: به زمین و آسمان و کوه ودشت و جنگل که بنگریم نشان زیبای خداوند را خواهیم دید و اگر فرزندان ما به طبیعت و عظمت آن پی ببرند قطعاً خدا را بهتر خواهند شناخت.

** پویش ایران سرسبز چهره منابع طبیعی را متفاوت کرده است
در ادامه مراسم دکتر مسعود منصور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از حاضرین تشکر کرد و ایام شعبانیه و هفته منابع طبیعی را به همگان تبریک گفت.
او افزود: هفته منابع طبیعی امسال با سال های قبل یک تفاوت اساسی دارد و آن اینکه امسال با مشارکت بیش از 70 دستگاه و نهاد های اجرایی پویشی تحت عنوان ایران سرسبز و ایران قوی در سراسر کشور راه اندازی شده و در این پویش که به مدت 14 سال و تا سال 1414 ادامه دارد حدود 500 میلیون اصله نهال در سراسر کشور کاشته می شود.
منصور به کاشت نهال توسط مقام معظم رهبری اشاره داشت و گفت: رهبر معظم انقلاب هر سال بر اساس سنت حسنه نهال می کارند اما در کنار کاشت نهال روی حفظ آب و خاک بسیار تاکید دارند.

** مبنای امنیت زیستی حفظ آب و خاک است
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین تصریح کرد: امنیت و استقلال کشور مولفه های فراوانی دارد اما یکی از شاخص های مهم آن امنیت غذایی و امنیت زیستی است که مبنا آن حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی است..
منصور یاد آور شد: سالانه بیش از 16 تن در هکتار خاک کشور بر اثر فرسایش آبی از بین می رود و بیش از 60 درصد قنات های کشور خشک شده است و معنی اش این است که اگر قنات خشک شود و آب نباشد،کشاورزی نخواهد بود و بنابر این مهاجرت انسان ها را بدنبال خواهد داشت.
وی آبخیزداری و آبخوانداری را عاملی مهم برای احیای قنات ها و تقویت سفره های زیر زمینی دانست و افزود: با آبخیزداری می توان جلوی 70 در صد خسارت به منابع طبیعی را گرفت  و سالانه 500 تا 1000 متر مکعب آب در هکتار را به سفره های زیر زمینی نفوذ داد.
منصور با بیان اینکه 40 درصد آب کشور توسط جنگل های زاگرس استحصال و جاری می شود به وجود هزاران گونه گیاهی در عرصه های مرتعی اشاره کرد و افزود: متاسفانه سالانه بیش از 2 هزارتن گیاهان دارویی بدون فراوری شده و خام از کشور خارج شده و سپس با بسته بندی به کشور باز می گردد.

** رویکردهایی که منابع طبیعی بدنبال آن است
منصور که کارکردها و اثربخشی اقدامات منابع طبیعی را گزارش می کرد در ادامه به سه رویکرد اساسی منابع طبیعی اشاره کرد که سازمان بدنبال اجرای آن است.
او از فرهنگ سازی برای حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی به عنوان یکی از رویکرد های  مهم سازمانی نامبرد و گفت: برای این کار سامانه همیاران طبیعت راه اندازی شده و تاکنون 175 هزار نفر داوطلبانه به عنوان همیار و مروج نام نویسی کرده اند.
وی دومین رویکرد را مدیریت عرصه های منابع طبیعی در قالب طرح مصوب نامبرد و گفت: قانون از دهه چهل ما را موظف کرده  است که منابع طبیعی در قالب طرح و برنامه مدیریت شود. اکنون جنگل ها و مراتع در قالب طرح مصوب مدیریت می شود و امسال برای 7.5 میلیون هکتار از عرصه های مرتعی طرح تهیه شده است و 960 هزار خانوار روستایی و عشایر زندگی شان وابسته به مرتع است.
تشدید اقدامات حفاظتی و بکار گیری از فناوری های نو از قبیل: بیسیم، دوربین، پهپاد و سامانه های پایش و رصد مخاطرات منابع طبیعی، سومین رویکرد اصلی منابع طبیعی بود که مسعود منصور رییس سازمان در این مراسم به آن اشاره داشت.
در مراسم روز منابع طبیعی و فرهنگ و رسانه که مجری آن فرشید فهیم از مجریان توانمند صدا و سیما و برنامه رویش شبکه آموزش بود از 4 نفر از فعالان فرهنگی در حوزه ترویج و آموزش تقدیر شد.

همچنین در این مراسم دختری نوجوان با لباسی مزین به رنگ طبیعت که از استان سمنان مهمان این مراسم بود دکلمه ای زیبا در وصف درخت و درختکاری قرائت کرد.
بر اساس این گزارش، حاضرین در این مراسم سرانجام از یادمان جانثاران منابع طبیعی بازدید کرده و بیاد شهیدان در اطراف یادمان چندین اصله نهال کاشتند.

 
































 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here