مرکزی/ کشت 2 هزار هکتار نهال ۲ سال اخیر در اراضی بیابانی استان مرکزی
![](/uploads/b6063f227ce64b7.jpg)
رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ۲ هزار هکتار نهال ۲ سال اخیر در اراضی بیابانی استان مرکزی کشت شد.
رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ۲ هزار هکتار نهال ۲ سال اخیر در اراضی بیابانی استان مرکزی کشت شد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- آتنا فرجی افزود: ۹۰ میلیارد ریال منابع مالی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی ۲ سال اخیر به اجرای طرحهای بیابانزدایی در استان مرکزی اختصاص یافته که اجرای طرح درختکاری در اراضی بیابانی شهرستانهای اراک، کمیجان، محلات، ساوه و زرندیه از جمله اقدامات بیابانزدایی اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این مدت بوده است.
وی ادامه داد: کنترل روانآب در ۷۵۰ هکتار از اراضی طبیعی استان مرکزی، مدیریت ۱۶ هزار و ۴۴۵ هکتار جنگلهای دست کاشت از دیگر اقدامات اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این مدت است.
رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اجرای طرح احداث بادشکن غیرزنده در کانون بحران فرسایش بادی شمال و جنوب کویر میقان را از جمله طرحهای موثر در تثبیت شن های روان و کنترل گرد و غبار دانست و گفت: شهرهای اراک، داوودآباد، روستاهای حاشیه کویر میقان، قطب صنعتی، راههای مواصلاتی، فرودگاه و اراضی کشاورزی این شهرها تحت تاثیر شنهای روان این مناطق هستند.
فرجی خاطرنشان کرد: کنترل بادهای فرساینده، کاهش فرسایش خاک، حفظ رطوبت، احیا و توسعه پوشش گیاهی مقاوم و سازگار با اراضی بیابانی و کویری، جلوگیری از لگدکوبی خاک، بهبود عملکرد فیزیکی و ارتقای نفوذپذیری خاک، حفظ ذخایر ژنتیکی، جلوگیری از آلودگی هوا و کاهش گرد و غبار از جمله مزایای اجرای طرحهای اجرای شده در اراضی بیابانی و کویری استان مرکزی است.
وی گفت: ۴۴۰ هزار هکتار اراضی بیابانی و نیمه بیابانی در شهرستانهای ساوه، زرندیه، محلات، دلیجان، کمیجان و خنداب و ۵۰ هزار هکتار اراضی کویری در کویر میقان اراک وجود دارد.
رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: این استان جز ۱۸ استان بیابانی کشور است که در سالهای اخیر با توجه به حجم اعتبارات تخصیص یافته در زمینه اجرای طرحهای بیولوژیک، بیومکانیک و مدیریت مناطق بیابانی اقدامات مناسبی در این زمینه انجام شده است.
۲۷ خرداد ماه هر سال تحت عنوان روز مقابله با بیابانزایی نامگذاری شدهاست که بیابانزایی در کنار تغییرات جوی، از جمله بزرگترین چالشهای بشر در قرن اخیر بوده و با نامیدن یک روز در سال به این مناسبت، تلاش میشود تا علاوه بر آشنا کردن مردم با این مساله و جلب توجه جهانیان به مساله بیابانزایی در بسیاری از کشورهای جهان، راهکارهایی برای مهار این پدیده پیدا شود
![](https://frw.ir/portal/images/print3.gif)
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |