قزوین/ نقش موثر سایر دستگاههای اجرایی در حفظ و حراست از منابع طبیعی
![](/uploads/69e20cddaad54fa.jpg)
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با اشاره به نقش موثر دستگاه های اجرای در حفظ منابع طبیعی، تاكيد كرد: علاوه برمسئولان ذيربط بخش منابع طبيعي، رسانه ها، آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزه هاي علميه نيز بايد براي اين رسالت خطير و ترويج فرهنگ حفاظت و صيانت از جنگل ها، منابع ملي و توسعه درختكاري بيش از پيش تلاش كنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با اشاره به نقش موثر دستگاه های اجرای در حفظ منابع طبیعی، تاكيد كرد: علاوه برمسئولان ذيربط بخش منابع طبيعي، رسانه ها، آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزه هاي علميه نيز بايد براي اين رسالت خطير و ترويج فرهنگ حفاظت و صيانت از جنگل ها، منابع ملي و توسعه درختكاري بيش از پيش تلاش كنند.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- محسن قاسم زاده افزود: ما بايد ضوابط و معيارهاي حفظ منابع طبيعي را به خوبي بيان و شفاف سازي كرده و موظفيم در حوزه كاري خود وظايفي را متذكر شويم .
وي با اشاره به نقش حياتي و ارزشمند منابع طبيعي اظهار داشت : حفظ منابع طبيعي شامل محيط زيست، جنگل ها و مراتع بايد از سوي دولت و مسئولان اجرايي استاني به عنوان اولويت يك برنامه توسعه مورد توجه قرار گيرد.
قاسم زاده با اشاره به اهميت جنگل ها و مراتع و لزوم اجرايي كردن تاكيد مقام معظم رهبري درخصوص اينكه "فرهنگ حفاظت ازمنابع طبيعي بايد به فرهنگ عمومي تبديل شود" بيان كرد: تحقق اين شعار نيازمند همكاري و مشاركت همگاني است.
وي اضافه كرد: نقش مراتع تنها توليد علوفه نيست، بلكه پايداري خاك، نفوذ آب در زمين، كاهش خسارات ناشي از بارش نزولات آسماني و سيلاب و در نهايت حفظ منابع آب و خاك اهميتي حياتي تر از توليد علوفه دارد اما اين مهم مورد توجه قرار نگرفته است.
اين مسئول تصريح كرد: در حال حاضر 80 درصد منابع دارويي مواد آلي هستند كه ما بايد براي حفظ اين منابع ارزشمند تمهيداتي درست بيانديشيم چرا كه منابع طبيعي يك پديده است و مي تواند شكسته و يا از بين برود.
قاسم زاده با اشاره به اينكه امروز وضعيت منابع طبيعي كشورها و ميزان توجه دولت ها و ملت ها به اين مقوله يكي ازشاخص هاي بازار يابي توسعه يافتگي تلقي مي شود افزود: كارشناسان و دست اندركاران مديريت منابع طبيعي تجديد شونده از 106 سال پيش پايداري منابع طبيعي كشور را منوط و مشروط به فرهنگ سازي منابع طبيعي دانسته اند.
وي ادامه داد: ازگذشته هاي دور سازمان جنگل ها و به تبع آن ادارات کل منابع طبیعی استانها به فكر حفاظت و حمايت از عرصه هاي طبيعي بوده و امروزه نيز ما اطلاعات و علم بسياري از منافع اين منابع و چگونگي نگهداري از آن را داريم ولي متاسفانه به دلایل متعدد عمل نداريم و اين عمل از پژوهش، برنامه ريزي و اجراي درست و صحيح ناشي مي شود.
وي همچنين با تأکید به کارشناسان منابع طبیعی و همکاران خود، افزود: تا براي ترويج فرهنگ منابع طبيعي و ارتقاي سطح دانش مردم نسبت به اين منابع ارزشمند تلاش هاي ارزنده وارزشمندي را داشته و در اين راه ثابت قدم باشند.
مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین ادامه داد: طرح ارتقاي فرهنگ منابع طبيعي استان قزوین که همگام با طرح های اجرایی صندوق توسعه ملی استان طراحی شده است كانال ارتباط منابع طبيعي با مردم خواهد بود و این طرح براي تقويت بنيان هاي حفظ، احياء، توسعه و بهره برداري اصولي و پايدار منابع طبيعي تجديد شونده طراحي شده و اجرا مي شود.
وي در پايان يادآورشد: براي اينكه منابع طبیعی خوبی برای آیندگان به ارمغان بگذاریم بايد اول خوب طبيعت را بشناسيم و راههای مدرن و به روز حفاظت از آن را بیاموزیم چرا كه نشناختن طبيعت و حفاظت از آن يكي از معضلات نسل امروز ما می باشد.![](https://frw.ir/portal/images/print3.gif)
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |