طرح آتش‌بُر در ۳۵۰ کیلومتر از نوار جنگلی گلستان اجرا شد

تاریخ انتشار : 1400/03/31 - ساعت انتشار: ١٧:٠٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان از اجرای ۳۵۰ کیلومتر آتش بُر در نوار مرزی اراضی جنگلی و زمین‌های کشاورزی این استان پس از برداشت محصول خبر داد و گفت: که این طرح به تدریج در سطح هزار و ۱۰۰ کیلومتر اجرا می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان از اجرای ۳۵۰ کیلومتر آتش بُر در نوار مرزی اراضی جنگلی و زمین‌های کشاورزی این استان پس از برداشت محصول خبر داد و گفت: که این طرح به تدریج در سطح هزار و ۱۰۰ کیلومتر اجرا می‌شود.

عبدالرحیم لطفی اظهار کرد: طرح آتش‌بُر به منظور جلوگیری از انتقال آتش‌سوزی مزارع کشاورزی به جنگل‌ها، در نقاط حساس مرز میان زمین‌های کشاورزی و جنگل‌ها که بیشتر درختان دست کاشت و سوزنی و پهن برگ خشک دارد، اجرا می‌شود.

وی افزود: عمده آتش سوزی‌های فصل تابستان در گلستان ناشی از آتش زدن عمدی و یا سهوی اراضی کشاورزی و سرایت آن به جنگل است و در داخل جنگل‌ها معمولا آتش سوزی کمتر و به ندرت رخ می‌دهد.

به گفته لطفی، مرز بین اراضی جنگلی و زمین‌های کشاورزی در گلستان حدود ۶ هزار و ۸۰۰ کیلومتر است که هرساله با شروع فصل برداشت محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو  به منظور پیشگیری از سرایت احتمالی حریق‌ ناشی از آتش زدن کاه و کلش و بقایای گیاهی توسط برخی کشاورزان حاشیه عرصه‌های جنگلی و منابع طبیعی، طرح آتش‌بُر در مناطق حساس اجرا می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اضافه کرد: برنامه امسال این اداره کل، اجرای طرح آتش‌بُر به‌طول هزار و ۱۰۰ کیلومتر در مرز بین اراضی جنگلی و زمین‌های کشاورزی در مناطق شرقی و مرکزی استان با همکاری مردم می‌باشد که تاکنون ۳۵۰ کیلومتر انجام شده است.

به گفته وی، بیشترین سطح آتش‌بُر در نوار مرزی اراضی جنگلی و زمین‌های کشاورزی شهرستان‌های کلاله، مراوه‌تپه، آزادشهر، رامیان، مینودشت، گالیکش، علی‌آبادکتول و و گرگان انجام می‌شود. 

آتش‌بُر عملیات شخم زدن بخشی از زمین کشاورزی به عرض هشت تا ۱۰ متر در نوار مرزی حدفاصل بین زمین کشاورزی و عرصه جنگلی است.

عرصه‌های جنگلی گلستان به دلیل شکل گیری جوامع پرتراکم گیاهی ناشی از بارش برف و باران در فصل‌های پاییز و زمستان شاهد آتش سوزی‌های زیادی است به عنوان نمونه می‌توان به سوختن ۲۰۰ هکتار از محدوده جنگل توسکستان گرگان در آبان پارسال اشاره کرد که طبق نظر کارشناسان منابع طبیعی در ۹۹ درصد این آتش سوزی‌ها عوامل انسانی دخیل هستند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here