قرق و احیا بیش از 26 هزار هکتار از مراتع اصفهان
![](/uploads/71e50287c41a427.jpg)
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: طرح قرق و احیای 26 هزار و 36 هکتار مرتع و 9 هزار و 618 هکتار ذخیرهگاه جنگلی در عرصههای طبیعی این استان در هشت سال گذشته انجام شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: طرح قرق و احیای 26 هزار و 36 هکتار مرتع و 9 هزار و 618 هکتار ذخیرهگاه جنگلی در عرصههای طبیعی این استان در هشت سال گذشته انجام شد.
محمدعلی کاظمی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح قرق در ذخیرهگاههای جنگلی و مراتع اصفهان، اظهار داشت: هر سال تعدادی از مراتع که از نظر پوشش گیاهی فقیر است با هماهنگی مرتعداران صاحب پروانه چرا، قرق میشود و مرتعدار برای تعلیف دام از سایر مناطق استفاده میکند.
ورود دام مازاد مراتع را از بین میبرد
وی با بیان اینکه قرق به زادآوری و رشد دوباره گونههای گیاهی و علوفه کمک کرده و مرتع به حالت طبیعی باز میگردد، افزود: با وجود اینکه خشکسالی سراسر مراتع استان را در برگرفته است و گونههای گیاهی در سالهای کم بارش دچار تنش میشوند اما بارندگی، دوباره آنها را احیا میکند در حالی که اکنون ورود دام مازاد بیشترین تأثیر را بر آسیب پوشش گیاهی مراتع دارد زیرا پس از مدتی بر اثر تعلیف بی رویه گونههای یک ساله یا خوش خوراک مراتع از بین میرود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: مدت قرق مراتع بسته به نوع مرتع و پوشش گیاهی سه تا پنج سال است و پس از آن با احیا و تجدید حیات گونههای یک ساله و چند ساله، مناطق قرق آزاد شده و دام بر اساس ظرفیت دوباره وارد مرتع میشود.
کاظمی با بیان اینکه قرق بهترین نوع حفاظت در منابع طبیعی است، ابراز داشت: تعادل در ورود دام به مراتع باید برقرار شده و دام بر اساس ظرفیت تولید علوفه وارد مرتع شود، از سوی دیگر یکی از اهداف مراتع تولید علوفه است و قرق همیشگی نیز جواب نمیدهد و بر اثر پوشش گیاهی زیاد ممکن است دچار حریق شود از این رو همزمان با قرق مناطق، عملیات بذرکاری نیز انجام میشود و پس مدتی با آزادسازی مناطق قرق، دام وارد مراتع میشود.
270 میلیون تومان برای قرق ذخیرهگاههای جنگلی هزینه شد
وی با اشاره به طرح قرق و حفاظت ذخیره گاههای جنگلی استان، گفت: حفاظت از ذخیرهگاههای جنگلی به سبب وجود گونههای گیاهی ارزشمند و کمیاب بسیار اهمیت دارد از این رو در هشت سال گذشته طرح قرق در 9 عرصه به وسعت 9 هزار و 618 هکتار و در شهرستانهای دهاقان، لنجان، سمیرم، نطنز و فریدونشهر انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه ذخیرهگاههای جنگلی برای قرق حصارکشی میشود، اضافه کرد: برای فنس کشی این عرصهها بالغ بر 270 میلیون تومان هزینه شده تا دام به ذخیرهگاههای جنگلی وارد نشود.
کاظمی با اشاره به اینکه به دام اجازه ورود به ذخیره گاه جنگلی داده نمیشود، افزود: طرح قرق همچنین در 26 هزار و 36 هکتار از مراتع استان در هشت سال گذشته با هدف احیا پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک و تولید گیاهان دارویی اجرا شده است.
![](https://frw.ir/portal/images/print3.gif)
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |