خراسان رضوی/طرح های آبخیزداری و آبخوان داری اساسی ترین راه حل برای کاهش اثرات خشکسالی است

تاریخ انتشار : 1400/03/18 - ساعت انتشار: ٠٨:٠٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت:اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری اساسی ترین راه حل ممکن برای کاهش اثرات خشکسالی می باشد که برای کنترل روان اب ها و سیلاب ها ضمن کاهش خسارت سبب تغذیه منابع آبی می گردد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت:اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری اساسی ترین راه حل ممکن برای کاهش اثرات خشکسالی می باشد که برای کنترل روان اب ها و سیلاب ها ضمن کاهش خسارت سبب تغذیه منابع آبی می گردد.

با توجه به شرایط بحرانی و وضعیت بارش های جوی و همچنین اهمیت فعالیت های آبخیزداری در کاهش مخاطرات سیلاب محمود پور اکبر معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که بارش های اخیر به چه میزان آب  در پروژه های آبخیزداری کنترل نموده است؟ گفت: استان خراسان رضوی دارای ۸/۲ میلیون هکتار عرصه های منابع طبیعی می باشد که ۷۰ درصد آن مستعد فعالیت آبخیزداری و آبخوانداری می باشد تاکنون با اعتبارات دولتی تخصیص یافته و همچنین مشارکت بسیار خوب آبخیز نشینان، مطالعات آبخیزداری  بر حسب اولویت و مناطق سیل خیز استان در مساحت ۲/۳ میلیون هکتار انجام گرفته که مساحت ۱/۳  میلیون هکتار آن تحت پوشش فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری می باشد که از نتایج آن ضمن کنترل فرسایش خاک و کنترل روان آب ها و سیلاب های سالیانه بیش از ۴۰۰ میلیون متر مکعب استحصال آب صورت می گیرد و حدود ۱ میلیون هکتار دیگر در برنامه های اجرایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری می باشد که با تخصیص  اعتبارات اجرا خواهد گردید.

وی در توضیح میزان خسارات وارد آمده از بارش های اخیر بیان کرد:استان خراسان رضوی با توجه به وضعیت توپوگرافی و جنس خاک که یکی از استان های مستعد برای پروژه های پخش سیلاب و آبخوانداری است تاکنون ۱۶ پروژه پخش سیلاب در استان اجرا و به بهره برداری رسیده که  سالیانه بیش از ۶۰ میلیون متر مکعب سیلاب ها را کنترل و به سفره های آب زیر زمینی نفوذ می دهد توجه  به اهمیت موضوع و بررسی های صورت گرفته بیش از ۳۰ محدوده جغرافیایی دیگر به مساحت ۱۷۰۰ هکتار  و بر حسب اولویت در دست پیگیری برای  مطالعه می باشد که با اجرای کامل این پروژه ها پیش بینی می شود سالیانه بیش از ۵۰۰ میلیون متر مکعب از سیلاب ها، کنترل و به سفره های آب زیر زمینی نفوذ داده شود.

پور اکبر در خصوص برنامه هایی که این سازمان برای استحصال روان آب ها و مهار سیلاب ها رودخانه مرزی دارد بیان کرد:اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری شامل احداث بندهای خاکی، تورکینست ها بندهای گابیونی و بندهای سنگ و ملاتی در جهت استحصال آب باران برای تثبیت آبراهه ها، کنترل سرعت آب و جلوگیری از انتقال رسوب به پایین دست، افزایش زمان تمرکز آب، تعدیل و هدایت سیلاب و جلوگیری از رانش زمین می باشد یکی دیگر از برنامه های اداره کل احداث سدهای زیر زمینی در حوزه های مرزی استان می باشد که با اجرای این پروژه ها و توان جریان حجمی زیر سطحی را کنترل و مدیریت نمود.

وی افزود:  تاکنون یک پروژه سد زیر زمینی در شهرستان کلات احداث گردیده که دبی حدود ۳۰ لیتر در ثانیه موجب افزایش آبدهی قنات روستای کرناوه شیرین شده است و مناطق اجرایی پروژه ها شناسایی و بعضا در دست مطالعه می باشد که با اجرا و بهره برداری از این پروژه ها و با کنترل جریان های زیر سطحی می تواند پایداری آب را در مناطق مرزی استان فراهم و موجب تثبیت اشتغال گردد.

وی ادامه داد: اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری اساسی ترین راه حل ممکن برای کاهش اثرات خشکسالی می باشد که برای کنترل روان اب ها و سیلاب ها ضمن کاهش خسارت سبب تغذیه منابع آبی می گردد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here