مناطق وقوع حریق درعرصه های منابع طبیعی استان همدان شناسائی شدند

تاریخ انتشار : 1400/03/18 - ساعت انتشار: ٠٧:٥٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت : دفتر مهندسی مطالعات با همکاری معاونت جنگل و معاونت آبخیرداری این سازمان نقشه پوشش گیاهی مناطق بحرانی منابع طبیعی استان به لحاظ بروز آتش سوزی را مشخص و ترسیم کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت : دفتر مهندسی مطالعات با همکاری معاونت جنگل و معاونت آبخیرداری این سازمان نقشه پوشش گیاهی مناطق بحرانی منابع طبیعی استان به لحاظ بروز آتش سوزی را مشخص و ترسیم کرده است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت-  اسفندیار خزائی در جلسه بررسی طرح ها و پروژ ه های منابع طبیعی استان همدان که با حضور معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد، اظهار داشت: طبق این نقشه گستره منابع طبیعی استان به سه بخش مناطق بحرانی، نیمه بحرانی و سفید تقسیم بندی شده است.

وی افزود: بر این اساس منابع طبیعی استان همدان به ۲۰ بلوک حفاطتی تقسیم بندی شده که هر بلوک تحویل نیروهای حفاظتی شده و از این نیروها گزارش عملکرد دریافت می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: به زودی  ۱۰ گروه و تیم اطفای حریق ویژه مراتع و جنگل ها در استان تشکیل می شود که این گروه ها به صورت شبانه روزی وظیفه پیشگیری از بروز حریق و اقدام برای مهار و اطفا آتش را برعهده دارند.

خزائی گفت: آتش سوزی در منابع طبیعی یک امر معمول و طبیعی است که می تواند با وقوع صاعقه و برخورد آن با پوشش مراتع ایجاد شود و البته بخش زیادی از حریق های مراتع نیز ناشی از بی توجهی و سهل انگاری مردم هنگام حضور در طبیعت و روشن کردن آتش و عدم توجه لازم برای خاموش کردن آن پس از ترک محل است.

به گفته وی، یکی از رویکردهای محوری سازمان جنگل ها کاهش حریق در مراتع و عرصه های جنگلی است که برهمین اساس متوسط حریق این اراضی در استان همدان از ۵۰۰ هکتار در سال ۹۵ به ۲۱۴ هکتار در سال ۹۸ و حدود ۸۰ هکتار در سال گذشته کاهش یافته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، فرهنگسازی، آموزش و استفاده از ظرفیت های قانونی مدیریت بحران را در پیشگیری از حریق بسیار اثرگذار دانست و گفت: طبق ماده ۲۱ قانون در صورت بروز حریق همه دستگاه ها از جمله لشگری و کشوری مکلف به کمک برای مهار آتش هستند .

وی گفت: آتش بلای خانمانسوز جنگل و مرتع به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک کشور است و در زاگرس به دلیل وجود پوشش گیاهی یکساله در کف جنگل و در مراتع نیز وجود گیاهانی شبیه گون زار که آب اندکی را در یافت خود دارند، زمینه بروز حریق همواره فراهم است.

به گزارش ایرنا، جلسه هم اندیشی پیشگیری از حریق در عرصه های منابع طبیعی با حضور مدیران سازمان جنگل ها، یگان حفاظت منابع طبیعی ، مدیریت بحران و هیات های کوهنوردی استان های چهارمحال و بختیاری، همدان و لرستان از روز گذشته و به مدت ۲ روز در شهر همدان برگزار شد.

در این جلسه، تفاهم نامه های مشترکی با محیط زیست و هلال احمر به منظور برگزاری دوره های آموزشی با هدف کاهش خسارت وارده به طبیعت در مواقع بروز حادثه نیز منعقد شد.

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز به منظور شرکت در این نشست هم اندیشی و همچنین بازدید از طرح های حوزه جنگل کاری و حفظ عرصه های طبیعی همدان به این استان سفر کرده است.
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here