استاندار خوزستان اعلام کرد: پیشرفت ۶۰ تا ۷۰ درصد برنامههای بیابان زدایی در خوزستان
![](/uploads/2c4f3dad719e40b.jpg)
استاندار خوزستان گفت: از سال ۱۳۹۵ تا اواخر ۱۳۹۹ تقریبا ۶۰ تا ۷۰ درصد برنامههای پیش بینی شده برای بیابان زدایی اجرایی شدند.
استاندار خوزستان گفت: از سال ۱۳۹۵ تا اواخر ۱۳۹۹ تقریبا ۶۰ تا ۷۰ درصد برنامههای پیش بینی شده برای بیابان زدایی اجرایی شدند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، قاسم سلیمانی دشتکی روز پنجشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران خوزستان با موضوع طرح احیای کانونهای گرد و غبار و آبرسانی به کانونهای ریزگرد و نخیلات شادگان که با حضور دکتر منصور رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سرسرای شهید رجایی استانداری برگزار شد، اظهار داشت: از سال ۹۵ تا پایان ۹۹ جمعا نزدیک به ۳۹۰ میلیارد تومان به منظور بیابانزدایی و برنامههای منابع طبیعی به استان خوزستان اختصاص یافته است.
او با بیان اینکه تقریبا ۶۰ تا ۷۰ درصد برنامههای پیش بینی شده اجرایی شدند، افزود: برنامه سال ۱۴۰۰ نیز تدوین شده و عدد لحاظ شده به منظور اجرای طرحهای بیابان زدایی به بالای ۲۰۰ میلیارد تومان میرسد که از منابع ملی تامین میگردد، ضمن آنکه اعتباری نیز از منابع استانی اختصاص مییابد.
سلیمانی دشتکی با اشاره به خشکسالی شدید امسال، بیان کرد: امید است طرحهای اجرایی شده طی سالهای گذشته حفظ شوند و بتوانیم کشت درختان جنگلی و بوتههای بیابان زدا را توسعه دهیم و همچنین بتوانیم در زمینه زراعت چوب نیز پیشرفت خوبی داشته باشیم که با توجه به طرحها مقرر شد امسال برنامهای در این زمینه عملیاتی گردد و در ۷۰ هزار هکتار به این کار پرداخته شود که ۱۳ هزار هکتار از آن امسال اجرایی خواهد شد.
استاندار خوزستان اظهار داشت: برنامهای نیز در زمینه جایگزینی کشت گیاهان دارویی و مثمر به جای کشت دیم در برخی مناطق وجود دارد که به دلیل ناکار آمدی کشت دیم در شرایط خشکسالی برنامه ریزی شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه این اقدام با مشارکت مردم انجام میشود، ادامه داد: در این طرحها منابع طبیعی در زمینه نهال کاری به کشاورز کمک میکند و حفظ و نگهداری و بهره برداری با مردم است.
لزوم آبرسانی به نهالکاری در کانونهای گرد و غبار
استاندار خوزستان همچنین با اشاره به پیشرفت ۸۵ درصدی کانالهای آبرسانی به کانونهای گرد و غبار خوزستان گفت: اجرای این کانالها ادامه مییابد و ۲۰ میلیارد تومان برای ادامه کار اختصاص مییابد که در صورت رفع اشکال از بودجه سال ۹۹ و در غیراینصورت از بودجه امسال پرداخت میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه اعتبارات زیادی برای مهار کانونهای گرد و غبار هزینه شده، نمیتوان از اجرای این طرح عقب نشینی کرد، زیرا باعث از بین رفتن اقدامات انجام شده و هدر رقتن زحمات و میلیاردها تومان اعتبار میشود.
سلیمانی دشتکی با بیان اینکه عرصههای نهالکاری شده در صورت تامین نشدن آب خشک میشوند، اضافه کرد: در این نشست مصوب شد که سازمان آب و برق خوزستان در ۱۵ تا ۲۰ آینده، با اضافه کردن ۲ پمپ، تعداد پمپاژهای آبرسانی به کانونهای گرد و غبار را به چهار دستگاه برساند.
وی افزود: به فرمانداران، نیروی انتظامی و دادگستری نیز ابلاغ میشود که از برداشتهای غیرمجاز از کانالهای آبرسانی به کانونهای گرد و غبار جلوگیری کنند.
سلیمانی دشتکی ادامه داد: با سازمان برنامه و بودجه کشور مکاتبه میشود که به دلیل شرایط کرونا و شرایط اقتصادی، سال مالی را به جای پایان تیر، در پایان شهریور در نظر بگیرند.
![](https://frw.ir/portal/images/print3.gif)
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |