اجرای طرح مقابله با آفت پروانه دم قهوهای در خلخال
![](/uploads/b34e3244564b46c.jpg)
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال از آغاز طرح مبارزه با آفت پروانه دم قهوهای برگخوار آمریکایی و دارواش در جنگلهای درختان قد کوتاه این شهرستان خبر داد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال از آغاز طرح مبارزه با آفت پروانه دم قهوهای برگخوار آمریکایی و دارواش در جنگلهای درختان قد کوتاه این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- صادق پورمحمد افزود: مبارزه با آفت پروانه دم قهوهای برگخوار که از پاییز سال گذشته آغاز شده است، امسال نیز با مساعد شدن وضعیت جوی از سوی واحد مبارزه با آفات نباتی و جنگلی این اداره آغاز شده و تا ریشهکنی کامل آن از جنگلها و باغهای آلوده به این آفت خواهد داشت.
وی اظهارکرد: با توجه به اینکه مبارزه
بیولوژیکی و استفاده از هرگونه سموم شیمیایی برای مقابله با این نوع آفت جنگلی از
سوی سازمان جنگلهای کشور ممنوع اعلام شده است، تنها راه مبارزه و جلوگیری از
گسترش آن مکانیکی و بریدن شاخههای آلوده و سوزاندن آنهاست که این کار نیز زمانبر
و نیازمند نیروی انسانی بیشتر میباشد.
وی گفت: در بهار و
تابستان سال گذشته بسیاری مناطق آلوده به آفت پروانه دم قهوهای شامل جنگلهای خلخال واقع در مناطق جنگلی
اندبیل ، خوجین و اوجغاز و نیز بخشی از باغهای میوه این شهرستان با استفاده از
روشهای مکانیکی پاکسازی شد.
پورمحمد با بیان اینکه بهترین زمان مبارزه با معدومسازی این آفت
قبل از بیرون آمدن لاروها از داخل پوشش تنیده شده شاخه درختان جنگلهای آلوده
منطقه است، افزود: با مساعد شدن وضعیت جوی هوا از اول امسال مبارزه با این آفت و
ریشهکنی کامل آن از جنگلهای آلوده آغاز شده و تا اواخر نیمه دوم خردادماه ادامه خواهد یافت.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال اظهارکرد: برای مقابله با آفت پروانه دوم
قهوهای برگخوار وهمچنین آفت دارواش در سطح ۲۵۰ هکتار از جنگلهای واقع در مناطق
خوجین ،اندبیل و بخشی از جنگلهای واقع در حوالی روستای لنبر ۶۶۰ میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته و در صورت نیاز
سقف این اعتبار افزابیش خواهد یافت.
او گفت: با توجه به واقع شدن ۸۵ درصد از جنگلهای استان اردبیل در این شهرستان و وجود جنگل درختان قد کوتاه با گونههای نادر جنگلی مبارزه با آفت پروانه دم قهوهای برگخوار درختان جنگلی بلوط در این شهرستان برای صیانت از جنگل ضروری است.
وی کاهش بارندگی ، کاهش میزان رطوبت و ادامه روند خشکسالی همراه با افزایش دمای بیسابقه در خلخال را از جمله عوامل شیوع آفت پروانه برگخوار در مناطق جنگلی این شهرستان ذکرکرد.
او بیان کرد: خسارت آفت پروانه دم قهوهای بر اثر تغذیه لاروها بویژه لاروهای سنین آخر از برگهاست، طوری که با تنیدن تار دور برگها لانههای زمستان گذرانی برای خود میسازند.
پورمحمد گفت: لاروها معمولا در طول روز از برگها تغذیه کرده و شبها را در لانه ها میگذرانند، با رشد لاروها و بزرگتر شدن آنها و به دلیل کمبود جا ، لانهها بزرگتر شده و یا در قسمتهای دیگر لانههای جدیدی که مانند کیسههای سفیدی بر روی درختان آویزان هستند، ایجاد میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال اظهارکرد: در خردادماه تغذیه لاروها از برگ درختان میزبان به حدی میرسد که اغلب درختان عاری از برگ شده و شکل پاییزی به خود میگیرند، که این عمل سبب رکود در رشد و تضعیف درختان میشود.
او افزود: در کنار مبارزه با آفت پروانه دم قهوهای امسال با انجام اقدامات پیشگیرانه مناطق جنگلی آلوده به آفت نیمهانگلی دارواش در جنگلهای بخش خورشرستم خلخال پاکسازی و با مبارزه بموقع از انتقال این آفت از طریق درختان آلوده زالزلک به درختان ارس و بنه مناطق جنگلی جلوگیری شد.
پورمحمد گفت: جنگلهای شهرستان خلخال از گونههای ولیک در بخش خورشرستم و شاهرود آلوده به آفت نیمهانگلی دارواش بوده که این آفت از طریق فضله پرندگان به درختان دیگر سرایت نموده و با رشد در تنه درختان و با مصرف شیره درخت بتدریج موجب خشکیدگی درخت میشود.
خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.
![](https://frw.ir/portal/images/print3.gif)
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |