۱۲۰ میلیون هکتار از حوزههای آبخیز کشور به عملیات آبخیزداری و آبخوانداری نیاز دارند
![](/uploads/0e5ca2bcb828454.jpg)
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در حاشیه مراسم بهرهبرداری از بند خاکی گندل گیلان بروجرد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: ۱۲۰ میلیون هکتار از حوزههای آبخیز کشور به عملیات آبخیزداری و آبخوانداری نیاز دارند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در حاشیه مراسم بهرهبرداری از بند خاکی گندل گیلان بروجرد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: ۱۲۰ میلیون هکتار از حوزههای آبخیز کشور به عملیات آبخیزداری و آبخوانداری نیاز دارند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، دکتر مسعود منصور تصریح کرد: تاکنون این طرحها در سطح ۳۱ میلیون هکتار اجرایی شده است که شش میلیون هکتار از این مقدار طی ۳ سال اخیر تحقق یافته است.
دکتر منصور با بیان اینکه اعتبارات اجرای این طرحها از صندوق توسعه ملی تأمین شده است، افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری منوط به اعتبارات دولتی است ولی در این راستا از خیرین و مشارکتهای دیگر نیز استفاده میشود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به خشکسالی سال جاری و کوچ زودهنگام عشایر، اضافه کرد: برای مقابله با خشکسالیهای اخیر حفظ پوشش گیاهی و نهالکاری، دقت در کنترل کوچ، هماهنگی با امور عشایر برای تأمین علوفه و ساماندهی خرید دام در دستور کار قرار گرفته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: ۴۰ تا ۵۰ درصد گوشت از مراتع تولید میشود و ۸۶۵۰ روستا و آبادی کشور در معرض سیلاب هستند که طرحهای آبخیزداری نقش مؤثری در کنترل سیل و خسارت به این روستاها دارد.
دکتر مسعود منصور با اشاره به بند خاکی گندل گیلان، افزود: در راستای استفاده از آب این بند باید مراقبت شود و در اطراف این بند باید اقدامات لازم برای تقویت پوشش بیولوژیکی صورت گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: بند خاکی گندل گیلان بروجرد به منظور کنترل و بهرهبرداری از سیلاب، افزایش آبدهی قناتها و حفظ باغات و بخش کشاورزی احداث شده است.
منصور با بیان اینکه اجرای طرحهای آبخیزداری ۷۰ درصد سیلابها را کنترل میکند، ادامه داد: این ذخیره ۵۰۰ هزار مکعبی چهار بار در سال اجرایی و باعث تقویت سفرههای آب زیرزمینی میشود.
وی اظهار کرد: عملیات اجرایی بند خاکی روستای گلچهران نیز تا قبل از بارندگیهای ۱۴۰۰ به اتمام میرسد و اجرای برنامههای اینچنینی در سطح لرستان و شهرستان بروجرد ادامه دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز در آیین افتتاح این طرح گفت: بند خاکی روستای کندل گیلان در شمال شهرستان بروجرد با حجم عملیات خاکی ۱۴۰ هزار متر مکعب و حجم آبگیری ۵۰۰ هزار متر مکعب احداث شده است.
شیرزاد نجفی اظهار داشت: مساحت حوزه آبخیز این بند خاکی چهار هزار و ۳۲۴ هکتار و اعتبار اجرای آن ۷۵ هزار میلیارد ریال است که در کنترل سیلاب، فرسایش خاک و رسوبات منطقه تاثیر بسزایی خواهد داشت.
وی ادامه داد: لرستان از استانهای کوهستانی کشور با شیب بالا و دارای سالانه بیش از ۱۰ نفر تلفات سیل است که توجه به آبخیزداری و اجرای طرح های این حوزه برای استان بسیار مهم است.
نجفی با بیان اینکه لرستان سومین استان کشور در حوزه آبخیزداری است و سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب روان آب از مرزهای آن خارج میشود افزود: بیش از ۵۲۲ نقطه سیل خیز و سه هزار نقطه رانشی در لرستان وجود دارد که طرحهای آبخیزداری میتواند به کاهش خسارات در این حوزه کمک کند.
وی بیان کرد: تا قبل از سال ۹۷ حدود ۶۳۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در لرستان انجام شده بود که از سال ۹۷ به بعد بیش از ۲۳۰ هزار هکتار طرحهای آبخیزداری به ظرفیت ۷۰ میلیون مترمکعب و با اعتبار ۱۶۶ میلیارد تومان اجرا شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: در شهرستان بروجرد نیز بیش از ۹۵ هزار هکتار مطالعه طرحهای آبخیزداری انجام و تاکنون ۷۱ هزار هکتار اجرا شده است.
دیدار با مقامات ارشد استان از جمله نماینده ولی فقیه و امام جمعه خرم آباد، رئیس کل دادگستری استان لرستان، بازدید از ساختمان جدید اداره کل منابع طبیعی استان و بازدید همکاران، بازدید از یک مجتمع کشت و صنعت از جمله برنامههای رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در این سفر یک روزه بود.
بر اساس این گزارش، طی مراسمی با حضور رئیس سازمان جنگلها یکی از خیابانهای شهرستان بروجرد به نام جنگلبان مزین شد و یادمان شهدای جنگلبان در آن رونمایی گردید.
اسفندیار حسنی مقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی؛ دکتر پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان؛ دکتر هوشنگ جزی مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک و عباس سمیعی مدیر کل دفتر روابط عمومی و امور بینالملل، نیز در معیت رئیس سازمان جنگلها بودند.
![](https://frw.ir/portal/images/print3.gif)
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |