برای حفاظت از جنگل‌های هیرکانی، بسیج در کنار سازمان جنگل‌ها قرار گرفت

تاریخ انتشار : 1400/02/22 - ساعت انتشار: ١١:٥٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های هیرکانی با سازمان بسیج مستضعفین و سپاه استان‌های مناطق شمالی کشور توافق‌نامه سه جانبه همکاری امضاء کرد.

سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های هیرکانی با سازمان بسیج مستضعفین و سپاه استان‌های مناطق شمالی کشور توافق‌نامه سه جانبه همکاری امضاء کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان جنگل‌ها، طی نشستی که عصر روز سه شنبه برگزار شد، دکتر مسعود منصور رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین به منظور تقویت حفاظت از جنگل‌های هیرکانی توافق‌نامه همکاری امضاء کردند.
این ‌توافق‌نامه در راستای تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر بهره‌گیری از ظرفیت عظیم جوانان و با هدف ارتقاء حفاظت و صیانت از جنگل‌های شمال کشورامضاء شد.

**اقدامات منابع طبیعی درعمل همه مناطق کشور  را در بر می گیرد
مسعود منصور در نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری گفت: بیش از 80 درصد از مساحت کشور تحت مدیریت سازمان جنگل‌ها قرار دارد و اقدامات این سازمان در استان‌ها در قالب فعالیت‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری انجام می‌شود.
او افزود: وقتی موضوعاتی همچون ریزگردها، فرسایش خاک، سیل و گسترش فضای سبز و تولید اکسیژن مطرح می‌شود مسئولیت و دایره فعالیت‌های منابع طبیعی متوجه همه مساحت کشور و مردم است.
رییس سازمان جنگل ها در بخش دیگری از سخنان خود به حفظ و اهمیت منابع طبیعی کشور پرداخت و خاطرنشان کرد: جنگل‌های زاگرس به تنهایی بخش قابل توجهی از آب کشور را تولید می کند و هزاران خانوار ایرانی زندگی شان وابسته به منابع طبیعی است و منابع طبیعی ضامن امنیت غذایی و حیاتی کشور است.
منصور با بیان اینکه کشور ما در کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد و اکوسیستم آن شکننده است، خاطرنشان کرد: ایران کشوری در حال توسعه است و توسعه نیز امری اجتناب ناپذیر است. از این رو انجام هر اقدام توسعه‌ای و عمرانی به هر شکلی بر منابع طبیعی و محیط زیست تاثیر گذار است و سبب پیچیدگی کار و مدیریت در این حوزه می‌شود.

**صیانت از جنگل ها از دغدغه های رهبر معظم انقلاب 
وی در ادامه این نشست به اهمیت حفظ جنگل‌های هیرکانی اشاره کرد و گفت: جنگل‌های هیرکانی سالانه میلیاردها مترمکعب آب را در خود ذخیره می‌کند و یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری همواره حفظ این منابع جنگلی ارزشمند است و ما وظیفه داریم از جنگل‌های هیرکانی به بهترین شکل صیانت نماییم.
منصور در بخش دیگری از سخنان خود به بهره‌برداری صنعتی از جنگل‌های هیرکانی در سنوات گذشته اشاره کرد و گفت: چندین دهه از جنگل‌های هیرکانی توسط شرکت‌های بهره‌بردار برداشت چوب صورت می‌گرفت و در مقابل بهره مالکانه پرداخت می‌شد اما به درستی معلوم نبود که چه میزان برداشت انجام می‌شده است و این نگرانی می‌رفت که در آینده جنگل هیرکانی سیر قهقرایی را طی کرده و سطح آن به شدت کاهش پیدا کند تا اینکه سرانجام با حمایت رهبرمعظم انقلاب، دولت و مجلس در برنامه ششم توسعه بر اساس بند ف ماده 38 هرگونه بهره‌برداری از جنگل‌های هیرکانی مطلقاً ممنوع اعلام شد.
رییس سازمان جنگل‌ها همچنین یادآور شد: توقف بهره‌برداری از جنگل، ممنوعیت واردات چوب با پوست به خاطر موضوع قرنطینه و وجود آفات و امراض و همچنین افزایش چندین برابری قیمت چوب سبب شده است موضوع پدیده قاچاق چوب و قطع درختان جنگلی افزایش پیدا کند و این موضوع نگرانی‌هایی را برای افکار عمومی به همراه داشته است. از این رو حمایت و وجود بسیج در کنار سازمان جنگل‌ها می‌تواند به موضوع صیانت و حفاظت از جنگل‌های هیرکانی کمک نماید.

**جنگل سرمایه امروز و آینده کشور است
سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز گفت: جنگل سرمایه ارزشمند امروز و فردای کشور است و بسیج در کنار سازمان جنگل‌ها برای حفاظت، احیا و توسعه از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.
سلیمانی همچنین افزود: مقام معظم رهبری هر سال به صورت نمادین درخت می‌کارند و این اقدام  از سوی رهبرمعظم انقلاب فرهنگ توسعه و حفظ جنگل‌ها را به همراه دارد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور همچنین گفت: بسیج با اقدامات منابع طبیعی بیگانه نیست و از یک دهه پیش در زمینه مقابله با بیابان زایی و ریزگردها با کاشت درختان مناسب و سازگار با محیط و شرایط اقلیمی اقدامات قابل توجهی داشته است. 
این مسئول بسیج سازندگی در ادامه به استفاده از ظرفیت رسانه ملی و رسانه های مجازی در زمینه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از این اقدام و همکاری مشترک اشاره کرد و افزود: ایجاد این تفاهم‌نامه برای یک همکاری مشترک شروع خوبی است و با بررسی مسایل حقوقی و اخذ حمایت های لازم قضایی می تواند به این اقدام بزرگ استمرار ببخشد. 

**مفاد تفاهم نامه همکاری
بر اساس این گزارش، ارتقای ضریب حفاظت و صیانت از جنگل‌های هیرکانی و جلوگیری از قطع و حمل غیر مجاز درختان جنگلی و جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی از جمله اهداف مهمی است که در موضوع این توافق نامه به آن اشاره شده است.
ترویج فرهنگ احیاء و توسعه منابع‌طبیعی با بهره‌گیری از روحیه و تفکر بسیجی، همکاری با یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها در مقابله با قطع درختان جنگلی و حمل غیر مجاز چوب، نظارت بر مناطق حساس و گلوگاه‌های حمل چوب قاچاق، بازرسی کارخانجات و محل دپوی چوب‌های جنگلی، نظارت بر استمرار فعالیت‌ها با ایجاد ایست بازرسی و نظارت بر حسن انجام تعهدات شرکت‌های طرف قرارداد سازمان جنگل‌ها در حفاظت از جنگل‌های هیرکانی، جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی و دولتی و برخورد با متصرفین و مستندسازی و فرهنگ‌سازی عمومی از طریق رسانه‌های سمعی و بصری (صدا و سیما، مطبوعات) از محورهای این همکاری مشترک است.
این توافق‌نامه به مدت یک سال از زمان امضاء بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی قابلیت اجرایی داشته و در صورت توافق طرفین قابل تمدید است.
گفتنی است، فرماندهان سپاه و مدیران کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان‌های شمالی به صورت ویدئوکنفرانس در این نشست حضور داشتند.






نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here