37 هزار مترمربع کمربند حفاظتی بین اراضی زراعی و ملی کرمانشاه ایجاد شد

تاریخ انتشار : 1400/02/08 - ساعت انتشار: ٠٩:٤٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

حفظ منابع طبیعی و محیط زیست یکی از شعارهای اصلی دولت تدبیر و امید است و در این ارتباط ۳۷ هزار و ۵۰۰ مترمربع کمربند حفاظتی بین اراضی زراعی و ملی این استان ایجاد شد.

حفظ منابع طبیعی و محیط زیست یکی از شعارهای اصلی دولت تدبیر و امید است و در این ارتباط ۳۷ هزار و ۵۰۰ مترمربع کمربند حفاظتی بین اراضی زراعی و ملی این استان ایجاد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها و مراتع به نقل از ایرنا- حفظ منابع طبیعی و محیط زیست یکی از شعارهای اصلی دولت تدبیر و امید است، سرمایه‌ای که مقابله با تعرض و تخریب آن وظیفه همگانی است و اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه به عنوان یک نهاد دولتی اقدامات موثری در این راستا انجام داده است.

حفاظت از منابع طبیعی و جنگل‌ها که سرمایه‌ و ثروت ملی است وظیفه همگانی است و فرهنگسازی برای حفظ و نگهداری این نعمت خدادادی کاری ضروری و قابل توجه است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار را مرتع تشکیل داده است.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با توجه به رسالت خطیر خود در راستای حفاظت و بهره برداری عادلانه و عدم تخریب این سرمایه، اقدامات متعددی در سنوات اخیر بویژه در دوره دوم فعالیت دولت تدبیر و امید انجام داده است.

بوته کاری ۳۳۰ هزار هکتار، کپه کاری به میزان ۲ هزار و ۹۰۱ هکتار، ذخیره نزولات به میزان ۸۴۶ هکتار بخشی از دستاوردهای این اداره کل در بخش مرتع در چهار سال دوم این دولت است که توانست برای ۴۹ هزار و ۵۳۸ نفر روز اشتغال ایجاد کند.

استفاده از گشت و مراقبت هوشمند و پایش هوایی عرصه‌های منابع طبیعی استان جهت شناسایی تخریب و تصرفات، تغییرات کاربری در اراضی ملی با بهره گیری از ‌سیستم ماهواره ای، پهباد و بررسی آنی و میدانی پرونده‌های تخریب و تصرف در محل، احداث ۳۷ هزار و ۵۰۰ مترمربع کمربند حفاظتی بین اراضی زراعی و عرصه‌های منابع طبیعی در سطح استان از دیگر اقدامات این اداره کل در جهت افزایش ضریب پوشش حفاظتی در این محدوده زمانی است.

تشکیل صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی، توسعه جنگل کاری، جذب همیاران طبیعت، اجرای پروژه های تسهیلگری و آبخیزداری، بالابردن ضریب پوشش حفاظتی، اقدامات هوشمندانه برای کاهش حریق و ... بخشی از عملکرد این اداره کل برای حفظ ثروت ملی است.

از چه میزان جنگل کاری محافظت شده است؟

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به بیان پاره‌ای از اقدامات در راستای حفظ سرمایه‌های طبیعی استان در حدود هشت سال فعالیت دولت تدبیر و امید پرداخت.

«ان‌شالله کولانی» مجموع اعتبارات ملی بخش فنی اداره جنگلداری و جنگل‌کاری این اداره کل در چهار سال دوم دولت را هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال عنوان کرد که ۲۴ میلیارد ریال اعتبار استانی نیز به آن تعلق گرفته است.

وی به توسعه جنگل با نهال و بذر به میزان یک هزار و ۲۹۰ هکتار در استان در چهار سال دوم دولت اشاره کرد و گفت: این مساحت در سال ۹۶ به میزان ۲۴۰ هکتار، در سال ۹۷، به میزان ۳۷۰ هکتار، در سال ۹۸ به میزان ۲۶۰ هکتار و در سال ۹۹ به میزان ۴۲۰ هکتار افزایش داشته است.

کولانی مساحت اجرای طرح ملی صیانت از جنگل های زاگرس در استان  را ۲۰ هزار و ۵۵۰ هکتار عنوان کرد و افزود: این مساحت در سال ۹۶ به میزان پنج هزار هکتار، سال ۹۷ به میزان پنج هزار و ۱۵۰ هکتار، سال ۹۸ به میزان پنج هزار و ۱۰۰ هکتار و در سال ۹۹ به میزان پنج هزار و ۳۰۰ هکتار افزایش داشته است.

او مجموع مراقبت و نگهداری از جنگل کاری های سنواتی استان در چهار سال دوم دولت تدبیر و امید را ۵۰ هزار و ۷۳۰ هکتار اعلام کرد و یادآور شد: در این محدوده زمانی به میزان یک هزار و ۸۰ هکتار توسعه زراعت چوب و مجموع تولید نهال در نهالستان های مادری تحت مدیریت به میزان سه میلیون و ۷۵۰ هزار اصله بوده است.

به گفته وی، مجموع اشتغال ایجاد شده این اقدامات در محدوده زمانی فوق به میزان ۱۲۵ هزار و ۴۲۳ نفر روز است.

تشکیل صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی

وی در خصوص عملکرد آموزشی، ترویجی و مشارکت‌های مردمی به تشکیل صندوق حمایت از توسعه‌ منابع طبیعی با توجه ویژه استاندار کرمانشاه در راستای خدمت به ۶۰ هزار خانوار بهره بردار منابع طبیعی خبر داد که در سال جاری نهایی خواهد شد.

جذب ۴۶ هزار نفر دوستدار طبیعت

کولانی اظهار داشت: بیش از ۴۶ هزار نفر از دوستداران طبیعت در قالب طرح همیاران طبیعت به منظور ترویج فرهنگ منابع طبیعی و سر وسامان دادن به دوستداران طبیعت در گروه‌های همیار دانش آموزی، مروج و محافظ در طی چهار سال اخیر جذب و آموزش داده شده است.

وی اضافه کرد: در استان کرمانشاه بیش از ۱۷۰ تعاونی تخصصی وجود دارد که استفاده از فرصت بند «ب» ماده ۲۹ گامی در راستای فعال شدن این تعاونی‌ها و مشارکت هر چه بیشتر آنها در عرصه‌های منابع طبیعی است.

این مسوول در ادامه به آموزش مجریان و بهره برداران منابع طبیعی در راستای ترویج فرهنگ منابع طبیعی و ارتقای دانش جوامع محلی برای مشارکت در اجرای پروژه منابع طبیعی و برخورداری آنها از منافع آن اشاره کرد که براساس‌ آمارهای موجود در طی سال‌های تشکیل سازمان جنگل‌ها رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.

اجرای پروژه‌های تسهیلگری

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه، اجرای پروژه های تسهیل گری با هدف مشارکت مجریان و بهره برداران با تقویت انسجام سازمانی و بیان مشکلات توسط مردم و تنظیم برنامه اقدام و ظرفیت سازی در حوزه‌های آبخیز و فراهم شدن زمینه مناسب برای بهره گیری از ظرفیت خیرین منایع طبیعی را از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه دانست.

کولانی ادامه داد: همچنین از ظرفیت سمن های مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست که در راستای ارتقای دانش منابع طبیعی فعالیت های ارزنده ای انجام داده اند، استفاده می شود.

کولانی به تخصیص اعتبار لازم  برای نصب آبگرمکن های خورشیدی در مناطق جنگلی استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: این کار به منظور استفاده از انرژی های نو، کاهش گازهای گلخانه‌ای و کاهش فشار بر عرصه های جنگلی  بود که یکی از اقدامات ارزنده ای است که در سال های اخیر به پیشنهاد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه و کمک استاندار  انجام شد که با ادامه این روند شاهد تقویت عرصه های جنگلی و رضایتمندی جوامع محلی خواهیم بود.

هدف از اجرای پروژه آبخیرداری چیست؟

وی در ادامه هدف از اجرای پروژه‌ آبخیزداری و آّبخوانداری را افزایش زمان تمرکز، افزایش ضریب نفوذپذیر رواناب، تقویت آب‌های زیرزمینی، جلوگیری از بروز سیلاب، کنترل فرسایش و رسوب، ذخیره نزولات جوی  تقویت پوشش گیاهی،   تولید، درآمد، اشتغال و ... عنوان کرد.

کولانی یادآور شد: در مقیاس منطقه‌ای هدف از اجرای عملیات آبخیزداری، کنترل فرسایش، رسوب و جلوگیری از بروز سیلاب های ویرانگر است که در بهار ۱۳۹۸ شاهد بروز آن بودیم که مشکلات زیادی برای ساکنین حوزه‌های آبخیز و حاشیه رودخانه‌های استان بوجود آورد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه ادامه داد: با ارائه برنامه‌های پیشگیرانه و اتخاد تصمیمات در شورای برنامه‌ریزی استان و دیدگاه ویژه استاندار و مسوولین ارشد استان به منابع طبیعی به عنوان یک سرمایه ملی، اعتبارات خاصی برای کنترل سیلاب های ویرانگر اختصاص یافت که اثربخشی آن را در آینده شاهد خواهیم بود.

وی مجموع پروژه های معاونت آبخیزداری و آبخوانداری این اداره کل در چهار سال دوم دولت را ۹۸ پروژه با اعتبار مصوب یک هزار و ۹۳۲ میلیارد ریال با اشتغال ۳۳۳ هزار و ۲۲۶ نفر روز اعلام کرد.

ضریب پوشش حفاظتی افزایش ۵۰درصدی یافت

کولانی به افزایش ۵۰ درصدی ضریب پوشش حفاظتی در ۴ ساله دوم دولت تدبیر و امید از طریق به حداقل رساندن تخریب و تصرفات عرصه‌های منابع طبیعی این استان اشاره کرد.

وی افزود: برای رسیدن به این هدف اقداماتی همچون افزایش ۳۰ درصدی تخصیص اعتبارات جهت گشت و مراقبت و حفاظت از عرصه‌های منابع ملی، افزایش تعداد نیروهای حفاظتی از ۳۸ به ۹۲ نفر، افزایش تعداد پاسگاه ویژه منابع طبیعی از ۱۴ به ۱۷ پاسگاه ویژه نیز انجام شده است.

کولانی از افزایش تعداد تجهیزات و خودروهای گشت و مراقبت به بیسیم، چراغ گردان آژیر و آرم و علایم یگان حفاظت از تعداد ۲۸ دستگاه به ۵۲ دستگاه و افزایش  ۸۵ درصدی پوشش رادیویی و استفاده از بی‌سیم دیجیتال جهت به حداقل رساندن نقاط کور برقراری ارتباط موثر نیروهای گشت و مراقبت بخصوص در زمان اطفای حریق به عنوان دیگر اقدامات به حداقل رساندن تخریب و تصرفات عرصه‌های منابع طبیعی استان اشاره کرد.

کولانی اضافه کرد، با افزایش ۷۰ درصدی جلب مشارکت مردمی در راستای کاهش عوامل تخریب از طریق برگزاری کلاس‌های آموزشی ترویجی راه اندازی صندوق های خرد روستایی، از توان تشکل‌های مردم نهاد در سطح استان بخوبی استفاده کردیم.

۳۳ درصد کاهش حریق داشته‌ایم

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه به کاهش ۳۳ درصدی حریق در عرصه‌های منابع طبیعی استان در ۴ سال دوم فعالیت دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: این کاهش از طریق تهیه و ابلاغ طرح جامع پیشگیری از حریق و اطفای حریق و انجام اقدامات مرتبط مطابق دستورالعمل انجام شده که احداث تعداد یک پایگاه اطفای حریق دایمی و ۱۷ پایگاه فصلی در سطح استان اقدام دیگری بوده است.

کولانی از به بکارگیری تعداد سه هزار نفر از مردم بومی منطقه به عنوان دیده بان اطفای حریق و تعداد چهار هزار محافظ افتخاری خبر داد و گفت: در این راستا از امکانات و تجهیزات به روز اطفای حریق  همچون دستگاه‌های دمنده، واترمیس، فلاس بک و... و. استفاده شد.

وی با بیان اینکه تعداد ۳۷ جلسات هماهنگی مدیریت بحران استان با حضور استانداری و ۱۸۵ جلسه کمیته حفاظت در سطح شهرستان‌ها تشکیل شد به تهیه ۱۰ هزار قلم وسیله اطفای حریق انفرادی و گروهی (شامل آتش کوب، واترمیس، لباس و کفش اطفای حریق، کیسه‌های حمل و ذخیره آب) اشاره کرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here