چهارمحال/اشباع شدن محل دفن زباله های لردگان در جنگل

تاریخ انتشار : 1400/02/05 - ساعت انتشار: ١٣:١٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

استان چهارمحال و بختیاری با مساحت یک میلیون و ۶۵۳ هزار هکتار در بخش مرکزی کوه‌های زاگرس واقع است و از استان‌های زاگرسی کشور است که ۳۲۸ هزار هکتار از وسعت استان را عرصه جنگلی تشکیل می‌دهد که به صورت نواری از کوه‌های بازفت در شهرستان کوهرنگ آغاز و به سمت کوه‌های فلارد در شهرستان لردگان کشیده می‌شود.

استان چهارمحال و بختیاری با  مساحت یک میلیون و ۶۵۳ هزار هکتار در بخش مرکزی کوه‌های زاگرس واقع است و از استان‌های زاگرسی کشور است که ۳۲۸ هزار هکتار از وسعت استان را عرصه جنگلی تشکیل می‌دهد که به صورت نواری از کوه‌های بازفت در شهرستان کوهرنگ آغاز و به سمت کوه‌های فلارد در شهرستان لردگان کشیده می‌شود.

رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان  چهارمحال و بختیاری  در گفت و گو با خبرنگار پیام طبیعت با اشاره به اهمیت دفن اصولی زباله برای حفظ محیط زیست و منابع طبیعی اظهار داشت: دفن غیراصولی زباله به عنوان یک تهدید جدی برای محیط‌زیست و تنوع زیستی، جنگل‌ها، مراتع و حفظ سلامت انسان است.

هومان خاکپور افزود: مراکز دفن زباله در استان به عنوان یک مرکز و محلی برای رهاسازی زباله توسط شهرداری و دهیاری تبدیل شده است و کمتر نشانه دفن اصولی و بهداشتی زباله در این محل‌ها دیده می‌شود و در شهرهای استان مانند شهرکرد و بروجن هم این معضل مشهود است

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه زباله‌ها عامل تهدید برای سلامت مردم و تنوع زیستی منطقه هستند و آلودگی ایجاد می‌کنند، اجرای طرح‌های مدیریت پسماند و دفن اصولی زباله یک اولویت است.

به گفته وی، دفن زباله یک روش منسوخ شده است و باید از راه‌های اصولی و علمی‌تر از جمله مدیریت زباله‌ها استفاده کرد و این امر باید از خانه‌ها با تفکیک زباله شروع شود تا امحاء زباله با کمترین خسارت انجام شود.

وی به ارزش اقتصادی زباله اشاره کرد و گفت: با تفکیک زباله می‌توان تولید ثروت کرد و این طلای کثیف را وارد چرخه اقتصادی کرد چرا که زباله‌ها به عنوان یک تهدید نیستند و تولید ثروت و ظرفیت اقتصادی دارند.

خاکپور افزود: در استان مشکلات زیادی در حوزه مدیریت پسماند از جمله نامناسب بودن جانمایی مکان‌های دفن زباله، دفن غیراصولی و ناکافی بودن نظارت بر دفن زباله از سوی نهادهای ناظر وجود دارد.

به گفته وی، در شهرستان لردگان به عنوان یکی از مناطق جنگلی استان جانمایی مکان دفن زباله مشکل دارد و جانمایی این مکان در سه دهه گذشته مناسب نبوده و در آن ملاحظات زیست محیطی دیده نشده است.

وی اظهار داشت: این مکان علاوه بر اینکه در عرصه جنگلی است در بالادست شهرستان و در یک دامنه قرار دارد که شیرابه زباله‌ها به پایین دست سرازیر و وارد شهر لردگان و روستاهای پایین دست می‌شود، تهدیدی برای سلامت مردم، مزارع پرورش ماهی، شالیزارها پایین دست است.

وی به رها شدن زباله‌های بیمارستانی و الکترونیکی در این منطقه و افزایش میزان خسارت و تهدیدهای زیست محیطی اشاره کرد و گفت: وجود این زباله‌ها باعث می‌شود شیرابه‌های زباله وارد خاک و منابع آبهای زیرزمینی شود که این امر سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

خاکپور با اشاره به آتش زدن زباله‌ها برای امحاء زباله اشاره کرد و گفت: این روش علاوه بر آلودگی هوا باعث گسترش آتش به رویشگاه‌های طبیعی،جنگلی و مرتعی می‌شود.

به گفته وی، رها شدن زباله‌ها در جنگل‌ها و مناطق گردشگری باعث آلودگی دیداری شده و مناطق طبیعی و گردشگری زیبای طبیعی و ظرفیت گردشگری خود را از دست می‌دهند و منظر طبیعی آلوده می‌شود.

وی اظهار داشت: دفن نامناسب زباله تهدیدی برای تنوع زیستی است که خسارت به بخش تنوع زیستی و حیات وحش نیز وارد می‌کند که حیات وحش به امید غذا به این محل‌ها می‌آیند و بر اثر برخورد با ظروف پلاستیکی و یا شیشه‌های مصدوم شده و یا می‌میرند.

شهرستان لردگان در فاصله ۱۶۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here