تولید علوفه مرتعی در خراسان شمالی کاهش یافت

تاریخ انتشار : 1400/02/01 - ساعت انتشار: ١٥:٤٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: تولید علوفه مرتعی در استان بر اثر کاهش بارندگی‌های فروردین ماه امسال به کمترین میزان خود در چند سال اخیر رسیده است.

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: تولید علوفه مرتعی در استان بر اثر کاهش بارندگی‌های فروردین ماه امسال به کمترین میزان خود در چند سال اخیر رسیده است.

علی اسدی اظهار داشت: اگر چه نمی توان میزان کاهش تولید علوفه را  با عدد و رقم اعلام کرد اما واضح است که میزان تولید علوفه در این موقع از سال که نیاز شدید دامداران استان است، کاهش زیادی داشته است.

وی افزود: در شرایط نرمال میزان تولید علوفه در مراتع کویری در هر هکتار ۲۵، مراتع متوسط ۹۰ و مراتع خوب ۱۲۰ کیلوگرم است.

وی خاطرنشان کرد: گستره مراتع فقیر خراسان شمالی بیش از مراتع غنی است به طوری که ۱۰۶ هزار هکتار از مراتع استان غنی، ۶۱۹ هزار هکتار متوسط و ۶۸۹ هزار هکتار نیز فقیر است و در عین حال ۴۳۴ هزار هکتار جنگل و ۱۸۳ هزار هکتار بیابان نیز داریم.

وی گفت: در شرایطی مانند امسال که هنوز نزولات آسمانی به حد نرمال نرسیده است میزان تولید علوفه و به همان نسبت نیز برداشت علوفه برای دام کاهش دارد زیرا بهره برداران فقط می توانند نیمی از میزان تولید علوفه را برداشت کنند.

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی افزود: به ازای هر دامی که ۹۰ روز در مراتع باقی خواهد ماند ۶۰ کیلوگرم علوفه باید تامین شود و با توجه به شرایط بارش های کنونی ممکن است این میزان علوفه تامین نشود.

اسدی اظهار داشت: میزان و پراکنش بارندگی ها باید مناسب باشد تا بتوان علوفه کافی برداشت کرد در حالی که این اتفاق تا کنون در استان نیفتاده است 

وی با بیان این که شمار افرادی که مجوز بهره برداری و چرای دام دارند ۳۲ هزار و ۵۰۰ نفر است گفت: در شرایط طبیعی آب و هوایی و در سال های گذشته برای یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار از مراتع ممیزی شده استان، پروانه چرا صادر شد و  یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد دامی توانستند از مراتع ممیزی شده بهره برداری کنند.

وی با بیان این که در شرایط مناسب و طبیعی میزان علوفه مرتعی قابل بهره برداری برای چرای دام های دارای پروانه ۱۲۰ هزار تن بوده است گفت: هر سال کارشناسان بر اساس شیوه نامه های فنی و اجرایی میزان علوفه روییده شده در مراتع را ارزیابی و متناسب با همین امر تعداد دام هایی را که امکان تعلیف از مراتع  دارند، مشخص می کنند و امیدواریم امسال این رقم کاهش نیابد.

وی اظهار داشت: حتی اگر میزان بارندگی ها در بهار امسال بیشتر هم شود فقط گونه های گیاهی یک ساله رشد خواهند کرد و گونه های گیاهی چند ساله موجود در مرتع، رشد چندانی نخواهند داشت.

رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اقدامات این اداره کل برای احیا و حفظ مراتع خرااسان شمالی نیز اظهار داشت: از سال ۹۷ تا کنون ۴۹ میلیارد و ۷۷۹ میلیون ریال  اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای احیای مراتع استان و به منظور پیشگیری از فقر پوشش گیاهی مرتعی و حفظ تعلیف دام از مرتع اختصاص یافته است.

وی افزود: با این میزان اعتبار، عملیات تبدیل دیم زار کم بازده به پربازده با انجام کشت یونجه، عملیات کپه کاری، بذرپاشی، نهال کاری، مراقبت و آبیاری و احداث آبشخور اجرا شده است.

‌هواشناسی خراسان شمالی هم  اعلام کرده است که میزان بارندگی در استان از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۰ فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۴ درصد کاهش دارد.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

خراسان شمالی با دارا بودن ۲ میلیون و ۵۲۶ هزار واحد دامی یکی از قطب های دامداری کشور است.                                     
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here