پانسمان درختان صدمه دیده جنگل‌های هیرکانی

تاریخ انتشار : 1403/08/27 - ساعت انتشار: ١٣:٥١ - گروه خبری : اخبار استان

ساری- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، منطقه نوشهر، با اشاره به کت‌زنی (کَندن پوست درختان به صورت حلقوی) جنگل‌های هیرکانی، از تلاش‌های صورت گرفته برای احیای درختان آسیب‌دیده خبر داد و اعلام کرد: با توجه به کندن پوست درختان، موفق به احیای تعدادی از این گونه های ارزشمند گیاهی با استفاده از پانسمان شدیم.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی مازندران- نوشهر، تجاوز بی حد و حصر به درختان جنگلی تیر خلاصی بر پیکر جنگل‌های هیرکانی مازندران است که باید گفت با تداوم این وضعیت شاهد آسیب‌ها و عوارض جبران‌ناپذیر در این زمینه خواهیم بود.

 

در این میان با سوءاستفاده‌کنندگانی روبه‌رو هستیم که از انواع و اقسام روش‌ها بهره‌ می‌گیرند تا بتوانند به درآمدهای بالا برسند، مدتی است روش کَت زدن با پوست کندن درختان جنگل‌های هیرکانی داغ شده است؛ روشی که به شگرد جدید سوداگران در خشکاندن تدریجی جنگل‌های هیرکانی تبدیل شده است.

 

برخی با پوست کندن تنه درختان جنگل‌های هیرکانی به شکل حلقوی درصدد به‌دنبال خشکاندن درختان از ریشه برای رسیدن به هدف خود که همان قاچاق چوب است، هستند؛ روشی که به‌صورت نواری در قسمت پایین تنه درختان سبب خشک شدن آنها می‌شود. کت‌زنی در جنگل‌های هیرکانی به معنای بهره‌برداری غیرمجاز از منابع جنگلی است که در جنگل‌های هیرکانی و دیگر مناطق جنگلی ایران به وقوع می‌پیوندد.

 

این عمل به عنوان یک جرم شناخته می‌شود و شامل فعالیت‌هایی مانند قطع درختان و برداشت چوب به صورت غیرقانونی است. جنگل‌های هیرکانی، که در شمال ایران واقع شده‌اند، به دلیل تنوع زیستی و اکوسیستم‌های منحصر به فرد خود اهمیت زیادی دارند.

 

کت‌زنی و دیگر اشکال بهره‌برداری غیرمجاز، تهدیدی جدی برای این جنگل‌ها به شمار می‌روند و می‌توانند به نابودی آن‌ها منجر شوند و تأثیرات کت‌زنی نه تنها به تخریب جنگل‌ها منجر می‌شود، بلکه بر روی تنوع زیستی و محیط زیست نیز تأثیرات منفی دارد. این عمل می‌تواند به کاهش جمعیت گونه‌های گیاهی و جانوری، تغییر در اکوسیستم و افزایش خطرات زیست‌محیطی مانند سیلاب‌ها و فرسایش خاک منجر شود.

 

مهرداد خزایی مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران_منطقه نوشهر در این ارتباط اظهار کرد: روزهای اخیر برخی افراد سودجو با روش کت زنی در جنگل رویان شهرستان نور به‌دنبال خشکاندن درختان سوزنی برگ بودند.

 

وی با بیان اینکه منابع طبیعی به دنبال شناسایی متخلفان است، افزود: البته در کنار اینکه قصد داریم نسبت به کاشت نهال اقدام کنیم با توجه به اینکه پوست تمامی نقاط درختان کنده نشده نسبت به پانسمان درختان اقدام کردیم تا جلوی خشک‌شدن درختان را بگیریم.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران_منطقه نوشهر با بیان اینکه پوست کندن درختان یا همان کَت زدن تخلف محسوب می‌شود، گفت: اگر پوست درخت کاملاً کَنده شود ارتباط گیاه باریشه و مواد مغذی قطع شده و درخت کاملاً خشک می‌شود ولی در این منطقه درختان احیا شدند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج