قُرُق شکنی طرحی به سوی جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ انتشار : 1403/03/12 - ساعت انتشار: ١٢:٥٤ - گروه خبری : اخبار استان

همزمان با اوایل خرداد ماه آیین سنتی قُرُق شکنی با کوچ گله های دام به مناطق سرسبز ییلاقی کلاردشت اجرا شد.

به گزارش نکته آنلاین ؛ دامداری از فعالیت ها و عرصه‌های مهم و اثرگذار در تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم است که با تولید و کارآفرینی و تأمین غذایی و ایجاد ارتباط با سایر صنایع و حفظ توازن اکوسیستم، نقش بسیار مهمی در رونق اقتصادی دارد.

با توجه به اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم از سوی مسئولان و همچنین با همراهی مردم، دامداری و دامپروری بیش از پیش شکوفا شده و در مسیر رشد قرار گرفته است.

در این راستا نقش مراتع در توسعه اجتماعی و اقتصادی حائز اهمیت بوده است و  تولید مواد پروتئینی و لبنی، جلوگیری از فرسایش خاک و اشتغال نیروی انسانی را در پی دارد و اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران در بحث رسیدگی به امور روستاییان در عرصه مرتعداری طرحی را در جهت بهره‌برداری اصولی از مراتع و حفظ و احیای این منابع ارزشمند اجرا کرد.

مرتع سردانی کلاردشت یکی از عرصه های مراتع اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران است که میتوان گفت در بحث تأمین غذایی و انجام طرح‌های مرتع داری مهم به شمار میرود و همزمان با اوایل خرداد ماه امسال برای نخستین بار آیین سنتی قرق شکنی با حضور مسئولان کشوری و شهرستانی و دامداران و‌ بهره برداران از مراتع در این منطقه سرسبز اجرا شد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران _ نوشهر برای همراهی با دامداران روستایی و مرتع داران در آیین سنتی قرق شکنی در مرتع سردانی کلاردشت حضور یافت و ضمن خداقوت به آنان و بیان نکات لازم در بحث رعایت ضوابط قرق مراتعپ پای حرف دل دامداران پرتلاش مناطق کلاردشت نشست.

 

مهرداد خزایی در حاشیه این آیین در قله مازیچال گفت: مراتع در حفظ امنیت زیستی کشور دارای اهمیت بسیار بالایی هستند و در حفاظت آب و خاک کشور و تجدید حیات پوشش گیاهی نقش مهمی دارد

وی با اشاره به مدیریت و حفظ پایدار مراتع اظهار کرد: حفظ ظرفیت و وضعیت موجود از طریق مدیریت اثر بخش چرای دام است.

این مسئول نقش مراتع را در تامین پروتئین غذایی مهم برشمرد و ادامه داد: مراتع به جهت تأمین غذایی و انجام طرح‌های مرتع داری در حفظ تعادل اکوسیستم‌های طبیعی، جلوگیری از فرسایش خاک، تولید علوفه دامی و رونق اقتصادی در بخش دامداری و دامپروری دارای اهمیت است.

مدیر کل منابع طبیعی مازندران _ نوشهر تصریح کرد : وجود دام‌ها در عرصه‌های مراتع می‌تواند باعث افزایش تنوع گونه‌های مرتعی و گیاهی شود و در ایجاد تعادل اکوسیستمی در سطح مراتع مؤثر است و امسال زمان ورود دام به مراتع ییلاقی طبق برنامه قرق شکنی از سوی کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری از اوایل خرداد ماه شروع شد.

به گفته این مسئول؛ اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران ۱۹۷ هزار هکتار مرتع را زیر پوشش دارد که ۷۰ درصد آن از درجه خوبی به شمار میرود و با مدیریت، نگهداری و کنترل ورود دام و قرق، پوشش گیاهی آن حفظ می شود.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این آیین سنتی با اشاره به اینکه ۱۹۷ هزار هکتار مرتع در زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی مازندران_ نوشهر است گفت : مراتع منابع طبیعی غرب استان مازندران از مراتع درجه خوب هستند که باید مدیریت درست و بهینه ای برای این عرصه داشته باشیم.

ترحم بهزاد در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۵۲ درصد وسعت کشور و ۶۳ درصد از عرصه‌های منابع طبیعی را مرتع تشکیل می‌دهد، گفت: بیش از ۷ میلیون هکتار از مراتع ما جزو مراتع متراکم، ۲۱.۴ میلیون هکتار جزو مراتع نیمه متراکم و ۵۶.۲ میلیون هکتار نیز مراتع کم تراکم و فقیر است.

وی تصریح کرد: به استناد قانون، هرگونه بهره‌برداری از عرصه‌های مرتعی باید در قالب طرح صورت گیرد و تاکنون بیش از ۸۳ میلیون هکتار وسعت مرتعی را ممیزی و نزدیک به یک میلیون و ۲۱ هزار خانوار شناسایی و در ۴۴ هزار و ۲۰ سامانه عرفی ساماندهی کردیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج