نگاهی گذار به مدیران بومی
مدیران بومی در راس اداره کل منابع طبیعی نوشهر

تاریخ انتشار : 1401/09/09 - ساعت انتشار: ١٣:٥١ - گروه خبری : اخبار استان

اداره کل منابع طبیعی نوشهر که پیش از این سرجنگلدرایکل خطاب می شد در طول سابقه خود تاکنون 16 مدیر را به چشم دیده است که هشت تن قبل از دهه هشتاد و مابقی نیز بعد از این دهه به مسئولیت گمارده شدند .

اداره کل منابع طبیعی نوشهر که پیش از این "سرجنگلدرایکل" خطاب می شد در طول سابقه خود تاکنون 16 مدیر را به چشم دیده است که هشت تن قبل از دهه هشتاد و مابقی نیز بعد از این دهه به مسئولیت گمارده شدند .

از ابتداء دهه هشتاد رویکرد سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور بر این قرار گرفت که با بررسی همه جانبه سکان هدایت ادارات کل لااقل در شمال کشور توسط کارشناسان و متخصصین بومی سپرده شود و اولین فردی که به این کار گمارده شد "سید وجیه اله موسوی میرکلایی " بود که در کسوت معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان قزوین راهی زادگاه خود نوشهر شد .

وی پیش از عزیمت به حارج از استان مازندران رئیس اداره منابع طبیعی رامسر و "طرح سوخت رسانی به مراتع اشکورات" از ابتکارات او بوده است . موسوی نخستین فرد بومی و نام آشنای منطقه بود که ،مدیریت این اداره کل را در غرب مازندران به عهده گرفت .

پس از وی نوبت به" بهزاد انگورج" رسید که سالهای مدیدی در کسوت کارشناس حفاظت و بازرس اداره کل از چند و چون این حوزه با خبر بود و پس از مدتی مرد اول مدیریت این اداره کل شد وتا معاون امور جنگل سازمان جنگلها مستقر در چالوس ارتقا ءیافت و در همین سمت نیز به بازنشستگی نائل شد .  انگورج طرح "بنچ مارک" را در غرب مازندران اجرایی کرد و دستاوردهای مهمی در شمال و خارج از شمال کشور داشت .

 بعد از او نوبت به معاون حفاظت و امور اراضی اش رسید که سکان هدایت این مجموعه حساس را به عهده گیرد .

"سید ابوطالب وهابی" که درکارنامه خود جنگلدار کلارآباد سابق ، ناظر طرح جنگلداری را یدک می کشید یکی دیگر از نیروهای بومی منطقه از شهرستان تنکابن بود که به این مسئولیت گمارده شد .

او بعدها نیز جای خود را به همشهری خود "اسحاق عطایی" داد و پس از مدتی ریاست مرکز آموزش فراگیران مهندس ساعی کلارآباد به وهابی سپرده شد . 

عطایی که روزگاری نچندان دور ریاست اداره منابع طبیعی تنکابن و مدیر جهاد کشاورزی این شهر را بر عهده داشت در اواسط دهه هشتاد یکی از مدیران دیگر اداره کل نوشهر شد . وی پس از آن که جای خود رابه همشهری دیگر خود سپرد ، قائم مقام معاونت امور جنگل سازمان شد و سپس به مدیریت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-ساری رسید که در روزمه خود مدیریت دو اداره کل را در یک استان(ساری و نوشهر)ر ا  پس از "حسین علیپور"مدیرکل اسبق این اداره کل برعهده گیرد .

 وی در روز هشتم آذر همزمان با نوشهر جای خود را به فرد دیگری داد .

چرخه مدیریت این اداره کل بار دیگر به مرد دیگری از شهرستان تنکابن رسید .  " کورش خلعتبری" که در روزمه خود رئیس اداره منابع طبیعی تنکابن ، رئیس اداره حفاظت و سپس معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل دیده می شود، پس از تودیع خود با حکم دیگری به سازمان جنگلها کوچ کرد .

خلعتبری بعد از نوشهر به چالوس رفت  و  به عنوان مدیرکل دفتر جنگلکاری،پارکها و ذخیره گاه های جنگلی سازمان منصوب شد و تاکنون دراین سمت باقی است 

دیری نپایید که خلعتبری جای خود را بار دیگر به "سیدوجیه اله موسوی" داد که دوبارمدیریت این اداره کل را تجربه کرد  و دراین زمینه یکه تاز است .  موسوی که مدیرکل وقت دفتر امور بهره برداری سازمان جنگلها در چالوس را عهده دار بود قرعه به نام او برای مدیریت این اداره کل افتاد .

موسوی درسال 97 جای خود را به معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل داد تا "عبدالرضا سنگاری" به مدیریت این اداره کل ارتقا یابد که پس از انگورج دومین چالوسی این شهر بود  .

 سنگاری زمانی به این مدیریت دست یافت که طرح جنجالی توقف بهره برداری جنگل در شمال کشور از مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شده بود و در این کارزار مشکلات عدیده ای  در اجرای این طرح بوجود آمده بود .

اما با این حال سنگاری با این مشکلات دست و پنجه نرم کرد تا اینکه در یک روز قبل از جابجایی رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از این سمت کنار رفت و جای او را فرد بومی دیگری از نوشهر بر عهده گرفت .

"مسعود ملکی" که عنوان قائم مقامی دفتر حفاظت و حمایت سازمان در ستاد چالوس را بر عهده داشت با حکم هم نام خود "مسعود منصور" به عنوان سرپرست اداره کل معارفه شد و یک روز پس از این حکم بود که منصور در سازمان جای خود را به "عباسعلی نوبخت " داد که پیش ازاین  معاون امور جنگل منصور در این سازمان بود  .

ملکی پس از موسوی دومین فرد نوشهری این اداره کل بود که زمان سرپرستی او حدود شش ماه به طول انجامید و پس از کش و قوس های فراوان ، نام سومین نوشهری این اداره کل بر سر زبان ها افتاد و "مهرداد خزایی پول" در صبح روز هشتم آذر ماه ، شبی که مسابقه  فوتبال ایران و آمریکا درجام جهانی قطر در جریان بود به عنوان نهمین و یا به عبارتی دهمین مدیر بومی منطقه بر کرسی مدیریت این اداره کل جلوس کرد  که شاید بتوان گفت به لحاظ سنی از سایر مدیران نام برده گذشته جوان تر و در دولت سیزدهم به این مسئولیت خطیر دست یافت .

مهرداد خزایی پول که درکارنامه خود ریاست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس دیده می شود در رفع تصرفات ساحلی اقدامات موثری در حوزه این شهرستان به انجام رسانید .

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج