یک مقام مسئول:
اجرای بیش از 75 هزار مترمکعب سازه آبخیزداری در غرب مازندران

تاریخ انتشار : 1401/09/01 - ساعت انتشار: ٠٩:٤٧ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-نوشهر گفت : طی 15 سال گذشته 75 هزار و 857 مترمکعب سازه آبخیزداری در حوزه سدها در غرب مازندران اجراء شد .

رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-نوشهر گفت : طی 15 سال گذشته 75 هزار و 857 مترمکعب سازه آبخیزداری در حوزه سدها در غرب مازندران اجراء  شد .

به گزارش روابط عمومی این اداره کل ، "امید شیخ نجارده" با اعلام این خبر افزود: این عملیات در زیر حوزه سدهای "میجران رامسر، صلاح الدین کلا نوشهر،سیاه بیشه چالوس و اشکور" ایجاد شد.

وی با اشاره به وقوع  16 سیل بزرگ و کوچک در غرب مازندران طی 15 سال گذشته خاطر نشان کرد: این سیل ها خسارات زیادی به اراضی کشاورزی، عرصه های منابع طبیعی ، مناطق مسکونی ، ابنیه و تاسیسات شهری و روستایی وارد کرد که آخرین سیل در مرداد ماه امسال در منطقه چالوس اتفاق افتاد .

به گفته نجارده ، برای مهار سیلاب های فصلی انجام عملیات آبخیزداری در آبراهه ها ضروری است که تاکنون درحوزه سدها 294 سازه "سنگی ملاتی ،سنگی گابیونی ،دیواره سنگی و بند مشبک سرشاخه گیر در میجران رامسر" احداث شد .

وی همچنین گفت : در این مدت عملیات بیولوژیکی  شامل "کپه کاری، نهالکاری ، علوفه کاری ، حفاظت و قرق "که  در سطحی معادل پنج هزار و 398 هکتار از عرصه های منابع طبیعی صورت گرفت . 

رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک اداره کل منابع طبیعی نوشهر ، اجرای عملیات آبخیزداری را در تعدیل و کاهش خسارات  سیل و فرسایش خاک مهم دانست و تصریح کرد: اساس کار آبخیزداری کاهش عوامل مخرب شامل شدت بارندگی ، شیب زمین، حساسیت خاک نسبت به فرسایش و کمبود پوشش گیاهی است که در حفظ تعادل اکولوژیکی آبخیز مؤثرند.

احداث سازه های آبخیزداری با هدف حفاظت از آب و خاک ،جلوگیری از کنش بستر، تثبیت پروفیل طولی و عرضی و تعدیل شیب آبراهه و جلوگیری از حمل رسوبات صورت می گیرد .

این مقام مسئول  کنترل سیلابهای مخرب، اصلاح پوشش گیاهی جلوگيري از رانش زمين، كنترل فرسايش خاك ، مهار رسوب و نيز اصلاح كاربري اراضي و نظاير می تواند به مديريت پايدار منابع آب، خاك و پوشش گياهي منجر شود.

رئیس اداره حفاظت خاک منابع طبیعی نوشهر درباره اثربخشی اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری گفت : سالیانه به‌طور متوسط 530 مترمکعب در هر هکتار حجم آب ذخیره شده در پشت بندهای ابخیزداری است که می تواند به نفوذ پذیری یک هزار مترمکعب آب در هر هکتار بینجامد .

او ادامه داد: كنترل فرسايش خاک سالیانه به‌طور متوسط به ميزان دو تن در هکتاراست و رسوب سالیانه نیز حدود چهار مترمکعب درهکتار از دیگر مزایای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در کشور است .

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج