رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری خبر داد بهرهبرداری از سامانه پایش هوایی جنگلهای هیرکانی در مازندران
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری از بهرهبرداری سامانه برخط و پایش هوایی جنگلهای هیرکانی در مازندران خبر داد.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری از بهرهبرداری سامانه برخط و پایش هوایی جنگلهای هیرکانی در مازندران خبر داد.
مسعود منصور در مراسم راهاندازی سامانه برخط و پایش هوایی جنگلهای هیرکانی کشور در چالوس، با اشاره به ضرورت اقدامات حفاظتی در جهت حفظ و نگهداری از جنگلهای کشور اظهار کرد: این حفاظت به نوعی در دو شکل مبارزه با جرم مشهود از جمله قاچاق چوب، قطع درختان و همچنین توسعه جنگل با زراعت چوب معنا پیدا می کند.
وی زراعت چوب را گام مهمی در راستای کاهش قاچاق چوب دانست و افزود: در سالهای قبل تنها ۴ تا ۵ هزار هکتار زراعت چوب انجام شد اما در سال ۹۹ با هدف گذاری که صورت گرفت حدود ۲۴ هزار هکتار یعنی ۸ برابر متوسط کشور محقق شد و استان مازندران جزو استانهای برتر در این زمینه بوده است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به تاثیر جدی گیاهان دارویی در جلوگیری از تصرف به مراتع و جنگل گفت: در این راستا ۱۱۲ هزار هکتار تحت کشت گیاهان دارویی قرار گرفت که ۸۰۰ هکتار ان در استان مازندران است.
منصور، ارتقای پوشش حفاظتی را یکی از رویکردهای جدی سازمان جنگل ها عنوان کرد و ادامه داد: ساماندهی نیروهای حفاظتی و درج آن در سامانه، تدوین سیستم پوششی و دفاعی، نصب جی پی اس بر روی خودروهای حفاظت و راه اندازی سامانه ۱۳۹ در راستای رسیدن به اهداف ارتقای پوشش حفاظتی بوده است.
وی در ادامه به راه اندازی و ایجاد مرکز نوآوری با همکاری معاونت نوآوری و فناوری کشور خبر داد و گفت: سامانه برخط و پایش هوایی جنگلهای هیرکانی کشور براین اساس راه اندازی شده و مسئولیت آن به عهده معاونت سازمان جنگلها در چالوس نهاده است که به صورت پایلوت در نوشهر راه اندازی شد و امید است این فناوری برای حفاظت همه عرصه های کشور راه اندازی شود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به ویژگی های این پروژه پرداخت و گفت: برای فاز نخست ۱۰۰ کیلومتر طول در ۱۰ کیلومتر عرض به عنوان نقطه بحرانی در نوشهر احصا و برای اولین بار در کشور اجرا شد و قابلیت آنرا دارد که به کل جنگل های هیرکانی تعمیم داده شود.
منصور، تصریح کرد: یکی از اهداف این پروژه جلوگیری از قاچاق چوب و تخریب جنگل است و قابلیت آنرا دارد که حتی چهره شخص را شناسایی کند.
به گزارش ایسنا، سامانه برخط و پایش هوایی جنگلهای هیرکانی کشور امروز در نوشهر به بهره برداری رسید که می تواند از غرب جنگل های چلندر نوشهر تا آمل را پایش کند.
ارسال به دوست