بیش از دو هزار اصله نهال شمشاد از نوشهر به مرکز بذر جنگلی خزر آمل انتقال داده شد

تاریخ انتشار : 1398/09/07 - ساعت انتشار: ٢٣:٢٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

با حضور مجری طرح ملی نجات شمشاد سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور ، بیش از دو هزار اصله نهال شمشاد از نهالستان شهرپشت نوشهر به مرکز بذر جنگلی خزر در کلوده آمل انتقال داده شد .

با حضور مجری طرح ملی نجات شمشاد سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور،بیش از دو هزار اصله نهال شمشاد از نهالستان شهرپشت نوشهر  به مرکز بذر جنگلی خزر در کلوده آمل انتقال داده شد .

این نخستین محموله نهال های شمشاد تولیدی اداره کل منابع طبیعی نوشهر در شمال کشور بوده است که درنظر است تا پنج هزار اصله به این مرکز انتقال داده شود .


به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-نوشهر ، یزدانفر آهنگران در نوشهر گفت :شمشاد های شمال کشور پس از دو فاجعه بزرگ بیماری بلایت و شب پره شمشاد که منجر به خشکیدگی بسیاری از رویشگاه های این گونه شد ، یکی از راهکارها برای حفظ شمشاد تولید و کاشت نهال در جای ایزوله بود.

 وی با اشاره به اینکه این نهال ها سال گذشته از عرصه های بازکاشتی  تهیه و تولید شده افزود: نزدیک به یکسال این نهالها در نهالستانها نگهداری و مراقبت شدند و پس ازسلکسیون دوباره پایه های سالم وشاداب و عاری از آلودگی پس از ضدعفونی در همین مکان به محل کاشت اصلی شان انتقال داده شد.

مجری طرح ملی نجات شمشاد شمال کشور با اعلام اینکه اداره کل منابع طبیعی نوشهر نخستین اداره کل منابع طبیعی در شمال کشور بوده است که مبادرت به انتقال نهالهای شمشاد به مرکز بذر جنگلی خزر آمل نموده است ،خاطرنشان کرد :برای کاشت این نهالها دو نقطه یکی در محوطه اداره کل منابع طبیعی نوشهر با شرایط و ساختار جنگلی و تعداد زیادی به مرکز بذرجنگلی خزر که در آنجا برای هر اکوتیپ شمشاد یعنی گونه هایی گه از یک منطقه خاص برداشت می کنیم درنظر گرفته شد و به نام همان اداره کل ثبت می شود.

 

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر در راستای نجات گونه شمشاد یک صد هزار اصله نهال به صورت گلدانی و قلمه یی تولید کرد .

آهنگران هدف از اجرای این طرح را ایجاد ذخیره گاه و باغ بذراین نهال ها اعلام کرد و برضرورت مراقبت بهتر به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه تآکید کرد .

این کارشناس گیاهپزشکی در ادامه گفت: با پالایش هایی که انجام می دهیم بتوانیم این گونه و پایه های آنرا حفظ کنیم چون به نام شمشاد هیرکانی معروف است . 

مجری طرح ملی نجات شمشاد شمال کشور افزود: در کنار این طرح ، مقداری بذرشمشاد هم جمع اوری شد که در همان جا عملیات بذرپاشی صورت می گیرد ومقداری نیز برای حفظ ژنوم در شرایط فرا سرد و در دمای منفی 196 درجه در این مرکز برای سالهای سال نگهداری  می شود و چنانچه خدای ناخواسته روزی این گونه از بین رفت، بتوانیم ژنوم اصلی آن را بعداز ازبین رفتن بیماری و آفت مجددا تولید کنیم . 

آهنگران با اشاره به این که سازمان جتگلها برنامه یی برای انتقال این نهالها به عرصه های جنگلی ندارد ، افزود: برای نجات این نهالها یک تعداد نهال های خوب از عرصه جنگلی به نهالستانها انتقال می دهیم و در شرایط ایزوله با یک سری مراقبت های اولیه جاهایی که علایم و اثار الودگی وجود ندارد و جدا از رویشگاه های اصلی هستند،کشت می کنیم .

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج