اختصاص ۲۲ میلیارد ریال برای احداث بند سرشاخه‌گیر در غرب مازندران

تاریخ انتشار : 1398/07/20 - ساعت انتشار: ١٧:٢٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر اعلام کرد: به منظور کنترل سیلاب، ۲۲ میلیارد ریال اعتبار از صندوق توسعه ملی برای احداث بند مشبک سرشاخه‌گیر در غرب مازندران اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،محمدرسول رجبی روز شنبه در آئین احداث بند مشبک سرشاخه گیر تیروم رود روستای نسیه گاه دهستان سلیمان آباد شهرستان تنکابن با اشاره به خسارت های  سیل مهرماه سال گذشته، گفت: پس از سیل پارسال بررسی های میدانی زیادی از رودخانه های غرب مازندران صورت گرفت تا اقدامات اثربخشی جهت کاسته شدن از خسارت ها در سیلاب های احتمالی بعدی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه در غرب مازندران حدود ۳۴ رودخانه کوچک و بزرگ وجود دارد، افزود : با بررسی های صورت گرفته ، رودخانه های تیروم ، چالکرود ، سرخرود و کورکورسر در اولویت برنامه ها قرار گرفت تا در ردیف اعتبارات ملی گنجانده شود تا به مرحله اجرا برسد.

 

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیع و آبخیزداری مازندران - نوشهر گفت: با توجه به تجربه ای که در سال های ۸۴ و ۸۵ در رودخانه های کاظم رود عباس آباد و نیرنگ نوشهر داشتیم ، احداث بند مشبک سرشاخه گیر در دستور کار قرار گرفت تا در مواقع سیلابی خسارت ها به حداقل برسد.

رجبی اعتبار این پروژه را ۲۲ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی اعلام کرد و افزود : جلوگیری از تنش بستر ، کنترل و جمع آوری شاخه و مصالح در هنگام وقوع سیل از مزایای این طرح است منوط بر اینکه مسیر آب در بالادست و پایین دست باز باشد.

وی خاطرنشان کرد : این بند مشبک سرشاخه گیر با ارتفاع ۸ متری ، طول تاج ۳۵ متری ، طول بند ۲۶ متری با حجم عملیات بتن ریزی دو هزار و ۲۷۰ متر مکعب و حجم عملیات خاکبرداری ۴ هزار متر مکعب احداث خواهد شد.

 

بارش شدید باران به همراه سیلی که ۱۱ مهر ماه سال گذشته در شهرستان تنکابن در غرب مازندران جاری شد ، بر اساس برآورد مسئولان بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان به تاسیسات زیربنایی، مسکونی و کشاورزی در غرب مازندران خسارت وارد کرد که از جمله آن تخریب دستکم ۱۲ دهنه پل و آسیب رساندن به بیشتر از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی، دهها واحد تجاری و صنعتی و همچنین زمین های کشاورزی، زیرساخت های اولیه مانند راه و دیگر تاسیسات بود.

حفاظت از منابع طبیعی یک فریضه الهی است

فرماندار ویژه شهرستان تنکابن نیز در این آیین بر ضرورت حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرد و آن را یک فریضه الهی دانست.

 

سید امیر حسینی جو افزود: باید فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی به صورت ماندگار و نهادینه در جامعه گسترش یابد تا این نعمت الهی برای نسل های بعدی نیز برقرار باشد.

وی در ادامه به سیل مهرماه سال گذشته غرب مازندران اشاره کرد و اظهار داشت : در سیل سال گذشته خسارت ها بسیار بالا بود اما مسئولان با روحیه و فرهنگ بسیجی تلاش کردند تا مشکلات به حداقل برسد و خدمات چهارگانه در اسرع وقت برقرار گردید.

 

حسینی جو احداث بند مشبک سرشاخه گیر تیروم رود را یک اقدام پیشگیرانه دانست و خاطر نشان کرد: باید دستگاه های مربوطه به دنبال اقدامات پیشگیرانه بروند و از تجاوز برخی افراد سودجو و فرصت طلب به حریم رودخانه ها جلوگیری نمایند.

شهرستان ۱۷۰ هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج