معاون آبخیزداری سازمان جنگلها: امسال 1.5 میلیون هکتار عملیات بیولوژیکی و بیومکانیکی آبخیزداری در کشور انجام می شود .

تاریخ انتشار : 1398/07/12 - ساعت انتشار: ١٠:٢٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون آبخیزداری ، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها،مراتع وآبخیزداری کشوردر نوشهر گفت : امسال ازمحل اعتبارات صندوق توسعه ملی 1.5 میلیون هکتار عملیات بیولوژیکی و بیومکانیکی آبخیزداری درسطح کشور انجام می شود .

معاون آبخیزداری ، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها،مراتع وآبخیزداری کشوردر نوشهر گفت : امسال ازمحل اعتبارات صندوق توسعه ملی 1.5 میلیون هکتار عملیات بیولوژیکی و بیومکانیکی آبخیزداری درسطح کشور انجام می شود .

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مازندران –نوشهر ، خسرو شهبازی با اعلام این خبر افزود: از این سطح حدود یک میلیون 370 هزار هکتار عملیات آبخیزداری و بیش از 200 هزار هکتار عملیات جنگلکاری و احیاء مراتع صورت می گیرد .

 

وی اجرای این عملیات ها را در حفظ آب، تغذیه آبخوان ها و جلوگیری از سیل موثر دانست وافزود: هم اکنون این پروژه ها بیش از 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدوارم تا دو ماه آینده به بیش از 80 درصد افزایش پیدا کند .

این مقام سازمان جنگلها با اشاره به عنایت مقام معظم رهبری ، دولت و مجلس شورای اسلامی برای تخصیص اعتبار پروژه های آبخیزداری خاطر نشان کرد : امسال 150 میلیون یورو ارز نیمایی معادل 1500 میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به این امر مهم اختصاص داده شد .

به گفته وی اعتبار سال گذشته سازمان از صندوق توسعه ملی 700 میلیارد تومان بوده است .

معاون آبخیزداری سازمان جنگلها که برای بازدید پروژه های آبخیزداری به نوشهرسفر کرده بود از اجرای بند سرشاخه گیر رودخانه کرکرودسر نوشهر دیدن کرد و اجرای این پروژه را در کاهش خسارات سیل از جنگل موثر دانست .

  

شهبازی با اشاره به این که در استانهای شمال گیلان و مازندران بیشترین سیل را داشته اند ، افزود:  یکی از پروژه های آبخیزداری که می تواند نقش موثری در کنترل سیلاب داشته باشد  احداث سرشاخه گیر در استان مازندران است که از ورود تنه درختان و سرشاخه ها جلوگیری کند

 او افزود: این بندها می تواند مانند سدی مانع از ورود سرشاخه ها به کانالهای شهری شده و حجمی از آورده ها را فیلتر نماید .

 در غرب مازندران هم اکنون سه بند سرشاخه گیر وجود دارد که عملیات ساخت چهار بند سرشاخه گیر دیگر در حال احداث است .

 

معاون آبخیزداری ، امور مراتع و بیابان سازمان جنلگها در خصوص اقدامات این سازمان برای جلوگیری ازبیابانزایی گفت : امسال یک هزار میلیارد تومان برای جلوگیری از پدیده بیابانزایی به این سازمان اختصاص یافت که از این مبلغ 293 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی و660 میلیارد تومان از محل اعتبارات بند "ه"تبصره یک وزارت نیرو برای مالچ پاشی تپه های شنی است و 50 میلیارد تومان نیز هم از ردیف های بودجه یی است . 

شهبازی با اشاره به مساحت 164 میلیونی هکتاری کشور افزود: براساس مطالعات انجام  شده سطحی تقریبا 67 هزار هکتار مالچ پاشی فقط برای تپه های شنی و ماسه یی که فاقد هرگونه پوشش گیاهی هستند پیش بینی شده که این عدد بسیار کمی است .

او تصریح کرد: این تپه ها روان هستند و بایستی تثبیت شوند که در مرحله نخست با انواع مالچ ها باید تثبیت شده و پس ازتثبیت استقرارپوشش گیاهی را داشته باشیم .

این مقام مسوول همچنین خاطر نشان کرد : مالچ پاشی به این صورت نیست که ما هرعرصه یی که پوشش گیاهی و جانوری داشته باشد مالچ پاشی انجام دهیم و صرفا در محدوده های بسیار کوچک و درمناطقی که عملا کاری نمی شود انجام داد صورت می گیرد .

معاون سازمان جنگلها در ادامه گفت: درشرایط فعلی ما روش دیگری برای ثبیت شن های روان را نداریم و عملیات مالچ پاشی در تپه هایی که منشا گرد و غبار درکشورهستند و خسارت وارد می کنند صورت می گیرد .

شهبازی این عملیات را مانند عمل جراحی دانست که  درحال انجام آن هستیم و راهکار دیگری که بتواند تثبیت کند فعلا وجود ندارد.  

 معاون بیابان سازمان جنگلها افزود: در تپه های شنی یکی از راهکارها استفاده ازمالچ های نفتی است و این مالچ ها مورد تأیید پژوهشکده صنعت نفت قرارگرفته و تحقیقات متعددی روی آن  انجام شده و تا کنون گزارشی مبنی خطر آن بر روزی انسان و محیط زیست داده نشده است .

 

گفتنی است در این بازدید مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-نوشهر ،معاونین فنی و آبخیزداری و حفاظت و اموراراضی و مسئولان بخش های مختلف حضور داشتند و توضیحاتی درباره این پروژه ارائه شد .

بند سرشاخه گیر" کرکرودسر نوشهر "سومین بند سرشاخه گیر پس از ماشلک و نیرنگ در این شهرستان است که با اعتبار بیش از 20 میلیارد از محل صندوق توسعه ملی در حال انجام است 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج