معاون حفاظت سازمان جنگلها: حدود 2 میلیون نهال شمشاد در نهالستان های شمال کشور نگهداری می شود

تاریخ انتشار : 1398/06/13 - ساعت انتشار: ٢١:٥٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشوردر نوشهر گفت: حدود 1.5 تا 2 میلیون نهال شمشاد به صورت گلدانی درنهالستان های شمال کشور نگهداری می شود .

 

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشوردر نوشهر گفت: حدود 1.5 تا 2 میلیون نهال شمشاد به صورت گلدانی درنهالستان های شمال کشور نگهداری می شود .

بهمن افراسیابی  امروز-چهارشنبه- که به منظور بازدید از وضعیت شمشاد از پارک جنگلی سی سنگان و نهالستان شهرپشت نوشهردیدن کرد ، در گفت و گو با روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی نوشهر اظهارداشت: در بازدید امروز نسبت به گذشته وضعیت درختان شمشاد بهتر شده و نتیجه مثبتی داشته است.

 

 

وی با اشاره به اینکه 80 درصد عرصه های شمشاد شمال کشور براثربیماری بلایت و شب پره آسیب جدی دیده است ، تصریح کرد: هدف ما برای نجات 20 درصد باقی مانده است .

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها اظهار داشت: در قلمه گیری و انتقل نهال و نگهداری به نهالستان کارهای خوبی انجام شده و نهالهایی که به صورت طبیعی به گلدان انتقال داده شد همه سبز بودند و تحت مراقبت ویژه مباحث گیاهیزشکی قراردارند .

وی ادامه داد: دراین نهالها هیچ آلودگی مشاهده نشده و قلمه هایی که به گلدان انتقال داده شد خوب جواب داده و این که ما این گونه را هم به لحاظ بذر و هم به لحاظ نهال و قلمه گیری که به نهالستان انتقال دادیم با هدف این که اگر این گونه را از جنگلهای هیرکانی از دست بدهیم ، به جهت حفظ ذخیره این گیاه ژنتیکی این نهال ها در نهالستانها در آینده توسعه داده و نگذاریم حذف شود .

 

 

افراسیابی با اعلام این که از سال گذشته سه پروژه را برای نجات این گونه ارزشمند جنگلهای هیرکانی دنبال می کنیم افزود: در این پروژه ها عرصه هایی که سبز هستند و آلودگی کمتری دارند با محلول پاشی و محصورکردن لکه های سبز و نیز عرصه هایی که آلوده و آثار زنده مانی دارند را با محلول پاشی درنظر گرفتیم .

او درهمین رابطه ادامه داد: در جاهایی که درختان ظاهری خشک داشت و نشان می داد آسیب جدی از بیماری بلایت و آفت شب پره دیده است برای این مناطق پروژه پایش و عملیات بهداشتی در نظر گرفتیم .

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها در تشریح عملیات بهداشتی اظهار داشت : درعملیات بهداشتی پایه ها را تا 20تا30 سانتی متر قطع می کنیم و آنها که ظاهر خشک دارند و می تواند  جوانه زده و بهتر زنده بماند بدلیل این مواد غذایی در ریشه این درختان توان سبز شدن کل این اندام را نخواهد داشت و اگر تناسب ایجاد کنیم بین توان ریشه و اندام هوایی گیاه امکان این که هم به لحاظ مراقبتی می توان بهترمحلول پاشی کرد .

این مقام مسوول با اعلام اینکه برای نجات شمشاد از لحاظ اعتباری هیچ مشکلی نداریم ، تصریح کرد: اعتبار نمی تواند عامل بازدارنده برای ما درمبارزه با این آفت باشد .

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگها افزود: تاکنون حدود 50 میلیارد ريال اعتبار برای مبارزه با آفت شب پره شمشاد در شمال کشورهزینه شده است .

گفتنی است آفت شب پره شمشاد از سال 95 در رویشگاه های شمشاد شمال کشور مشاهده شده است. 

در بازدید امروز مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگها ، مدیرکل منابع طبیعی نوشهرو برخی ازمسولان منابع طبیعی و قائم مقام دفتر حفاظت و حمایت درمعاونت امور جنگل چالوس حضور داشتند. 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج