اطفای حریق جنگل های مازندران وابسته به تجهیزات استان‌های دیگر است

تاریخ انتشار : 1398/03/25 - ساعت انتشار: ١٢:٥٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت: برغم آتش سوزی های متعدد در جنگل‌های این استان در زمان وقوع این حوادث باید بخشی از تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای اطفای حریق از استان‌های دیگر تامین شود.

 ایرنا – مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت: برغم آتش سوزی های متعدد در جنگل‌های این استان در زمان وقوع این حوادث باید بخشی از تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای اطفای حریق از استان‌های دیگر تامین شود.  

علی اصغر احمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بالگرد اطفای حریق از جمله امکانات مورد نیاز است که در مازندران مستقر نیست و در زمان وقوع آتش سوزی در جنگل‌ها، می‌بایست از استان‌های تهران و البرز درخواست اعزام بالگرد بکنیم.

وی ادامه داد: هرچند در این سال‌ها روند اعزام بالگرد اطفای حریق به استان مازندران از ۲۴ ساعت به یک ساعت کاهش یافته است اما با توجه به شرایط جغرافیایی جنگل‌های استان که خاموش کردن آتش با ماشین به سختی امکانپذیر است وجود این بالگرد در منطقه می‌تواند کارکرد بیشتر و بهتری را در این مواقع داشته باشد.

بنا به گفته مدیر کل بحران استانداری مازندران پیش از این و در زمان وقوع آتش سوزی در جنگل‌های استان طی نامه نگاری با سازمان‌های مرتبط در تهران همچون یگان ویژه منابع طبیعی، بالگرد به این استان اعزام می‌شد که انجام این روند و پروسه امضای درخواست، زمان ۲۴ ساعته صرف می شد.

احمدی گفت: بالگردها قابلیت حمل سه هزار لیتر آب در هر سورت پرواز را دارند و فاصله میان نقطه آبگیری و آتش سوزی در پرواز این بالگردها تأثیر دارد به طوریکه حجم زیاد آب حرکت بالگرد را تحت الشعاع قرار می‌دهد و برای همین نباید این فاصله بیشتر از ۱۵ دقیقه باشد.

وی ادامه داد: مازندران بخاطر داشتن سد، آبگیر و آب بندان های متعدد زیر ساخت و ظرفیت به اندازه برای استقرار بالگرد اطفای حریق را دارد و هم اکنون این مناطق رصد و شناسایی شده است.

**ضرورت استقرار بالگرد اطفای حریق جنگل‌ها در مازندران

احمدی مشکلات مالی دولت و عدم توانایی برای اختصاص یک فروند بالگرد به هر استان را اصلی ترین علت در عدم تخصیص این نوع بالگرد به استان مازندران عنوان کرد و گفت: برغم این شرایط درخواست کردیم تا یک فروند بالگرد اطفای حریق جنگل‌ها که در کشور موجود است پایگاه و آشیانه آن در استان مازندران مستقر شود تا در زمان وقوع حوادث سرعت عمل بالاتر رود.

وی همچنین از کمبود ماشین‌های سبک کمک دار به عنوان بخش دیگری از مشکلات در زمینه اطفای حریق جنگل‌های مازندران نام برد و افزود: این ماشین‌ها می‌توانند با سرعت بالا در مناطق جنگلی حرکت بکنند.

به گفته مدیر کل بحران مازندران، این ماشین‌ها که مجهز به مخزن‌های آب با حجم پنج هزار لیتری هستند می‌توانند در زمان وقوع آتش سوزی جنگل‌ها به خوبی وارد عمل شوند.

احمدی با اشاره به اینکه ۱۷ دستگاه ماشین سبک کمک دار اخیراً به ادارات منابع طبیعی ساری و غرب استان مازندران اختصاص داده شد، گفت: اما این تعداد ماشین نمی‌تواند جوابگوی نیازها باشد.

وسعت جنگل‌های مازندران یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار است که بنا به اعلام منابع طبیعی این استان، وسعت آتش سوزی جنگل‌های مازندران پارسال با کاهشی تقریباً ۳۰ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۶ به ۱۱۰ هکتار رسید.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج