نجات شمشاد های شمال در دستور کار سازمان جنگل ها
معاون قائممقام دفتر حفاظت وحمایت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: پایش مستمر آفت درختان شمشاد شمال به لحاظ سلامت و زنده مانی در دستور کار سازمان جنگل ها قرار دارد .
معاون قائممقام دفتر حفاظت وحمایت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: پایش مستمر آفت درختان شمشاد شمال به لحاظ سلامت و زنده مانی در دستور کار سازمان جنگل ها قرار دارد و این سازمان برای کنترل آفت با روش های سازگار با محیط از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
یزدانفر آهنگران در باره وضعیت حال حاضر درختان شمشاد به خبرنگار مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها گفت: با به خواب رفتن شب پره شمشاد در زمستان، درختان شمشاد 3 الی 4 ماه از اذیت و آزار این آفت در امان ماندند و توانستند تا حدودی خود را بازسازی و کمی از آثار زنده مانی خود را نشان دهند اما با شروع بهار شب پره ها از خواب زمستانه بیدار شده و مجدداً از برگ های جوانه زده شمشاد تغذیه کرده و با تبدیل به پروانه، فعالیت خود را از سر گرفتند که اکنون نسل اول آفت آن در بعضی از مناطق جنگلی شمال بویژه در حوزه ساری در حال فعالیت هستند.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی ادامه داد: اکنون در جنگل های شهرستان ساری جمعیت بسیار زیادی از پروانه ها قابل مشاهده هستند و رییس سازمان جنگل ها برای نجات شمشاد ها به ادارات کل منابع طبیعی حوزه شمال کشور تاکید کرده که مونیتورینگ و پایش مستمر آفت و درختان میزبان را بلحاظ زنده مانی تحت کنترل داشته و گزارش آن را در بازه زمانی تعیین شده به ستاد پیگیری جنگل های هیرکانی گزارش نمایند.
*محلول پاشی 200 هکتار از عرصه های جنگلی برای نابودی آفت شمشاد
آهنگران با بیان اینکه تمهیدات لازم جهت تهیه قلمه، تولید نهال و خرید تجهیزات مورد نیاز اندیشیده شده و اکنون در حال اجراست، خاطر نشان کرد: تاکنون سطحی معادل 200 هکتار از اراضی جنگلی طی دو مرحله علیه لاروهای آفت شمشاد محلول پاشی انجام شده و از توفیق قابل توجه ای برخوردار بوده است.
یزدانفر آهنگران در ادامه از اجرای 100 هکتار عملیات محلول پاشی در جنگل های گلستان خبر داد و گفت: اجرای برنامه های آموزشی، ترویجی با نصب تابلوهای هشدار دهنده و برگزاری دوره های آموزشی برای قروقبانان، جوامع محلی و تشکلات مردم نهاد و اجرای عملیات بهداشتی در مناطق آلوده بصورت مستمر ادامه دارد.
معاون قائممقام دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلها اعلام کرد: تاکنون یک میلیون و 700 هزار اصله نهال از طریق قلمه، بذر و بازکاشت گلدانی در حال تولید است و عملیات مراقبتی نیز روی آنها در حال انجام است.
این کارشناس ارشد گیاه پزشکی سازمان جنگل ها در خاتمه افزود: با توجه به چند نسلی بودن آفت و اهمیت آن در نابودی رویشگاه های شمشاد، اقدامات بیشتری در قالب تامین اعتبارات به منظور تولید نهال، کنترل و مراقبت و پایش عرصه های شمشاد مورد نیاز است و منابع طبیعی در این مسیر دشوار نیازمند همیاری و همفکری مردم و دوستداران طبیعت است.
ارسال به دوست