شایعه بیکاری همچنان نیروهای حفاظتی جنگل را تحریک می کند

تاریخ انتشار : 1398/03/10 - ساعت انتشار: ٠٠:٢١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

ایرنا - شایعه بیکار شدن پس از پایان طرح های حفاظتی جنگل در مازندران برای دومین بار طی 10 روز گذشته تعدادی از نیروهای شاغل در این طرح ها را در شهرستان های مختلف مازندران نگران کرده و به تجمع مقابل فرمانداری ها کشانده است.

 ایرنا - شایعه بیکار شدن پس از پایان طرح های حفاظتی جنگل در مازندران برای دومین بار طی 10 روز گذشته تعدادی از نیروهای شاغل در این طرح ها را در شهرستان های مختلف مازندران نگران کرده و به تجمع مقابل فرمانداری ها کشانده است.

 

به گزارش خبرنگار ایرنا ، اگر چه نگرانی از وضعیت شاغلان طرح های جنگلداری از زمان تصویب طرح تنفس جنگل در مجلس شورای اسلامی در سال 95 وجود داشته ولی پس از آن وزارتخانه های دست اندرکار و همچنین دستگاههای زیرمجموعه به این نیروها اطمینان داده بودند که هیچ نیرویی پس از اجرای طرح تنفس جنگل بیکار نخواهد شد.

قرار بر این شد که این نیروها که تا پیش از این در بهره برداری از جنگل با شرکت های طرف قرارداد همکاری می کردند ، با اجرای طرح تنفس در قالب نیروهای حفاظت از جنگل به کارگیری شوند ولی آنچه سبب دامنگستر شدن شایعه بیکاری این نیروها شد ، طفره رفتن شرکت های بهره بردار از به کارگیری آنها در قالب حفاظت از جنگل از یک سو و تحقق نیافتن کامل وعده کمک دولت در این زمینه بوده است.

طرح تنفس جنگل از نیمه دوم سال 95 به اجرا گذاشته و قرار شد طی مدت سه سال به مرور با اتمام دوره قرارداد شرکت های بهره بردار به صورت کامل اجرایی شود. با توجه به این که دوره قرارداد شرکت های بهره بردار در یک دوره سه ساله و به مرور به پایان می رسید ، نگرانی کارگران شاغل و شایعه بیکاری آنان نیز هر از چند گاهی تکرار می شود.

بر اساس آمارهای رسمی دستکم 13 شرکت بهره بردار با حدود 2 هزار نیرو تا پیش از این قرارداد بهره برداری از جنگل های شمال را بر عهده داشتند. تاکنون قرارداد بسیاری از این شرکت ها  پایان یافته و قرارداد بقیه هم در صورت اعتبار داشتن در پایان نیمه اول امسال باطل می شود و به این ترتیب دوره بهره برداری و حفاظت همزمان جنگل های شمال پایان یافته و دوره تنفس به صورت رسمی و به شکل کامل شروع خواهد شد.

اگر چه طی چند سال گذشته با پایان قرارداد هر شرکت بهره بردار ، نیروهای شاغل آن نگران و دست به دامن دستگاههای اجرایی مانند فرمانداری یا منابع طبیعی و جهاد کشاورزی می شدند ، ولی ظاهرا در سال جاری روند پایان قرارداد شرکت ها شتاب گرفته و به همین دلیل هم طی دو هفته گذشته دو بار نیروهای شاغل در شرکت های بهره بردار جنگل در شهرستان های نور و کلاردشت دست به دامن فرمانداری های شدند.

 در تازه ترین مورد ، حدود 20 نفر از این نیروها امروز چهارشنبه مقابل فرماندار کلاردشت تجمع کردند.

فرماندار کلاردشت در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : امروز حدود 20 نفر از نیروهای طرف قرارداد با شرکت های بهره بردار جنگل های شمال با توجه به اخبار و شایعاتی که در چند هفته اخیر مبنی بر تغییراتی در طرح های حفاظتی جنگل های شمال منتشر شده در مقابل فرماندار تجمع کردند ولی  پس از اطمینان از ادامه کار و دریافت حقوق از سوی کارفرما از محل متفرق شدند.

کامران پولادی  افزود : این افراد تصور می‌کردند که تغییرات مدیریتی و پیمانکار موجب بیکاری آنها خواهد شد که تماس تلفنی که با مدیر کل منابع طبیعی استان داشتم به آنها اطمینان خاطر داده شد که این افراد بدون وقفه به کار خود ادامه خواهند و تنها پیمانکار آنها تغییبر خواهد کرد.

وی ادامه داد : قرارداد پیمانکار قدیمی از اول خرداد ماه خاتمه یافته است و تمامی این نیروها با پیمانکار جدید همچنان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

سه شنبه گذشته نیز بیش از ۳۰ نفر از نیروهای حفاظتی جنگل‌های شمال نیز به خیال اینکه با تغییر پیمانکار، از ادامه کار آنان جلوگیری می‌شود در مقابل فرمانداری نور تجمع کرده بودند که این تجمع با گفت و گوی فرماندار و قول مسئولان استانی پایان یافت.

پیش از این کامران پورمقدم ، رئیس شورای عالی جنگل‌ها نیز اعلام کرد که سازمان جنگل‌ها به هیچ عنوان قصد تعطیلی طرح‌های حفاظتی را ندارد و اخباری که در مورد تعطیلی حفاظت از جنگل‌ها با عدم انعقاد قرارداد با نیروهای حفاظتی شرکت‌های بهره‌بردار مطرح می‌شود ، سوءتفاهم است.

وی همچنین اعلام کرد که سازمان جنگل‌ها تصمیم گرفته بر اساس یک سری تشریفات قانونی، شرکت‌هایی که توانایی حفاظت از جنگل را دارند همچون شرکت‌هایی که مجریان سابق طرح‌های جنگلداری بودند انتخاب کرده و با این شرکت‌ها قرارداد ببندد.
جنگل‌های شمال جزو جنگل‌های هیرکانی به‌حساب می‌آید که بیش از ۴۰ میلیون سال قدمت دارند.

منابع طبیعی مازندران دارای دو اداره کل یکی در ساری و دیگری در نوشهر است.

حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه نوشهر که غرب استان را پوشش می دهد ، ۳۱۳ هزار هکتار جنگل را با ۱۹۷ هزار هکتار مرتع از رامسر تا رُویان شامل می شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج