فرسایش خاک در غرب مازندران دو برابر میانگین جهانی است
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: فرسایش خاک در غرب مازندران دو برابر میانگین جهانی است و باید سعی کنیم با اجرای پروژههای مختلف آبخیزداری، آن را کاهش دهیم.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: فرسایش خاک در غرب مازندران دو برابر میانگین جهانی است و باید سعی کنیم با اجرای پروژههای مختلف آبخیزداری، آن را کاهش دهیم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر، قربانعلی حدادی، روز سهشنبه در همایش منابع طبیعی و روحانیان که در هفتمین و آخرین روز از هفتهٔ منابع طبیعی در تالار مجتمع رُشد تنکابن برگزار شد افزود: فرسایش خاک در غرب مازندران ۱۱ تا ۱۲ تُن در هکتار در سال است.
وی تأکید کرد: این در حالی است که میانگین جهانی فرسایش خاک در حدود پنج تا شش تن در هکتار در سال است.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر، میانگین کشوری فرسایش خاک را بیش از غرب مازندران و نزدیک به ۱۷ تن در هکتار در سال بیان کرد.
او با یادآوری این موضوع که هر هکتار کار آبخیزداری موجب کاهش ۹ مترمکعب فرسایش و همچنین کاهش ۴ مترمکعب رسوبات میشود اظهار داشت: سیل ۱۳ و ۱۴ مهر ۱۳۹۷، بهوضوح تأثیر پروژههای آبخیزداری را در حفظ خاک و مهار سیل نشان داد.
حدادی ادامه داد: در این سیل در شهرستان تنکابن خسارتِ زیادی رخ داد ولی در شهرستان رامسر بااینکه میزان بارندگی ۳۴۶ میلیمتر و بیشتر از تنکابن بود، به دلیل اجرای پروژههای آبخیزداری، خسارت سیل خیلی کمتر بود.
وی گفت: ممکن است این سؤال مطرح شود که اگر پروژههای آبخیزداری موجب حفظ خاک و کاهش خطر سیل میشود چرا در شهرستان تنکابن و ازجمله در منطقهٔ پُلْطان آن را انجام ندادیم.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر پاسخ داد: علت اصلی، ناکافی بودن اعتبارات است.
حدادی یادآور شد: البته با توجه به اینکه اعتبار کشوری اختصاص یافته به آبخیزداری از صندوق توسعهٔ ملی که امسال ۷۰۰ میلیارد تومان بود، در سال ۱۳۹۸ به ۱۵۰۰ میلیارد تومان میرسد، در شهرستان تنکابن و دیگر مناطقی که لازم باشد، پروژههای آبخیزداری اجرا خواهد شد و مقدمات آن از اکنون در دست اقدام است.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر با بیان اینکه ۵۰ هکتار از اراضی ساحلی غرب مازندران آزاد شده است تصریح کرد: ملاک در تعیینِ حریمِ ۶۰ متری دریا، آخرین پیشروی آن در سال ۱۳۴۲ است.
امامجمعهٔ تنکابن نیز در این همایش گفت: فقر و سلاحهای مخرب و مواد مخدر و تخریب محیطزیست، چهار عامل اصلی نابودکنندهٔ زندگی بشر امروز است.
حجتالاسلام عبدالعلی پوراکبر افزود: محیطزیست ما و ازجمله شمال کشور در معرض تخریب و آلودگی است و حتی برخی گفتهاند که با این روال، جنگلهای شمال تا ۳۰ سال دیگر نابود میشود.
وی تأکید کرد: ما در ۴۰ سال گذشته و در گام اول انقلاب، در این قسمت موفق نبودیم که همهٔ ما در این مماشات و سهلانگاری مقصریم.
امامجمعهٔ تنکابن اظهار داشت: نتیجهاش آن شده است که از گیلان تا گلستان سواحل ما را تصرف کرده و بلعیدهاند و هیچکس هم حریفشان نمیشود.
پوراکبر یادآور شد: حفظ منابع طبیعی فقط با نیروی اداری ممکن نیست بلکه باید فرهنگ منابع طبیعی گسترش یابد و همه باید به تکلیف خود عمل و جامعه را نیز آگاه کنیم.
او تأکید کرد: باید در گام دوم انقلاب از نو به میدان بیاییم و پایهٔ حیات را از اول و به صورتی محکم حفظ کنیم.
در ابتدای این آیین، رئیس ادارهٔ منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تنکابن ضمن خوشامدگویی به حاضران اظهار داشت: منابع طبیعی ثروتی ملی و تکیهگاهی مطمئن برای توسعهٔ اقتصادی و اجتماعی و بستری برای رونق کشاورزی و اشتغال است.
سید مهدی مولایی افزود: همچنین زیستگاه جانداران و تفرجگاهی برای گذران اوقات فراغت محسوب میشود و بر این اساس، حفظ و صیانت و بهرهبرداری اصولی آن بسیار مهم است.
وی تأکید کرد: با توجه به نفوذ و تأثیری که روحانیان دارند، یکی از ارکان آموزش به شمار میروند و میتوانند رفتار زیستمحیطی بهرهبرداران منابع طبیعی را تغییر و فرهنگ منابع طبیعی را گسترش دهند.
در پایان این آیین از کارکنان برگزیدهٔ منابع طبیعی و دیگر تلاشگران حفظ انفال، با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.
شرکتکنندگان در این آیین سپس با غرس چند نهال، هفتهٔ منابع طبیعی را بدرقه کردند.
ارسال به دوست