پنج هزار هکتار به مساحت جنگل‌های غرب مازندران افزوده شد

تاریخ انتشار : 1397/12/14 - ساعت انتشار: ١٤:٤٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: بر طبق آخرین بررسی‌ها، در حدود پنج هزار هکتار به مساحت جنگل‌های غرب مازندران افزوده شده است.

 

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: بر طبق آخرین بررسی‌ها، در حدود پنج هزار هکتار به مساحت جنگل‌های غرب مازندران افزوده شده است.

مساحت جنگل‌های غرب مازندران بر طبق عکس‌های هوایی سال ۱۳۴۶ در حدود ۳۱۳ هزار هکتار بود که در سال ۱۳۷۳ به ۳۱۵ هزار هکتار و اکنون به ۳۲۰ هزار هکتار رسیده است.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر، عبدالرضا سنگاری، روز سه‌شنبه در نشست خبری با رسانه‌های غرب مازندران که در آستانهٔ هفتهٔ منابع طبیعی (۱۵ تا ۲۱ اسفند) برگزار شد افزود: این افزایش مساحت به دلیل جنگل‌کاری‌های صورت گرفته به وجود آمد.

سنگاری اظهار داشت: حفظ و گسترش جنگل‌ها و مراتع بدون همکاری مردم امکان‌پذیر نیست و برای همین لازم است فرهنگ منابع طبیعی از سنین کم و در مهدکودک‌ها و مدارس آغاز شود.

وی توضیح داد: با توجه به گردشگرپذیر بودن غرب مازندران، همواره در روزهای تعطیل شاهد تخریب منابع طبیعی و آتش‌سوزی و ریختن زباله در مناطق مختلف غرب استان هستیم.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: البته هرچه به پیش می‌رویم، فرهنگ مردم بالاتر می‌رود و همکاری آنان برای حفظ منابع طبیعی بیشتر می‌شود، به‌نحوی‌که اکنون میزان تخریب در غرب مازندران به کمترین حد رسیده است.

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر در این نشست خبری گفت: برای سال ۱۳۹۸ مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح تفصیلی و نیمه‌تفصیلی مدیریت پایدار جنگل در شمال کشور در نظر گرفته شده است.

رحمت علیزادهٔ جیرکُل افزود: در قالب این طرح، جنگل‌ها پهنه‌بندی و زمینه برای استفاده از قابلیت‌های غیرچوبی جنگل فراهم می‌شود.

 

وی از توزیع ۵۲۷ هزار اصله نهال در هفتهٔ منابع طبیعی خبر داد و اظهار داشت: ۴۰۰ هزار اصله از این تعداد، در غرب مازندران و بقیه در استان‌های دیگر توزیع می‌شود.

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر تصریح کرد: گونه‌های در نظر گرفته شده اغلب شامل زَربین، سرو خمره‌ای، سرو شیراز، پَلَت، صنوبر است.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر نیز اظهار داشت: در غرب مازندران ۱۴۵ کیلومتر ساحل وجود دارد که بر طبق قانون اراضی مستحدَث و ساحلی، متولی آن سازمان جنگل‌ها و ادارات منابع طبیعی است.

قربانعلی حدادی افزود: البته این امر نافی مسؤولیت دیگر نهادها نظیر سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان بنادر و دریانوردی نیست و آن‌ها نیز در حدود وظایف و اختیارات قانونی، در حفظ اراضی ساحلی مشارکت دارند.

وی تأکید کرد: پروژه‌های آبخیزداری در سال ۱۳۹۸ ادامه می‌یابد ولی به دلیل کمبود اعتبار نمی‌توانیم همه‌جا را پوشش دهیم و باید مناطق مهم‌تر را در اولویت قرار دهیم.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر بیان کرد: حوضهٔ آبریز کلاردشت ۵۵ هزار هکتار مساحت دارد که ۳۵ هزار و ۵۰۰ هکتار آن مربوط به سردآبرود است و ما در این منطقه، پروژهٔ آبخیزداری مِجِل را احداث کردیم که در هفتهٔ منابع طبیعی افتتاح می‌شود.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر در این نشست خبری گفت: ۴۹ هکتار از سواحل غرب مازندران آزاد شده است.

بهروز بایی‌لاشکی افزود: از ۱۴۵ کیلومتر ساحل غرب مازندران، نزدیک به ۱۰۰ کیلومتر نیز حدنگاری شده است.

وی از ۱۲۸ کیلومتر محصورسازی عرصه‌های منابع طبیعی و ایجاد چهار هزار و ۵۰۰ متر نوار سبز در حوزهٔ منابع طبیعی غرب مازندران خبر داد.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر با اشاره به ۱۸۳ مورد درخواست معدن یادآور شد: در این بخش بیشتر به فکر حفظ طبیعت بودیم و فقط ۹ معدن فعال در منطقه داریم.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر نیز در این نشست خبری گفت: قاچاق چوب در غرب مازندران بسیار کمتر از دیگر مناطق شمال کشور است.

سرهنگ مهدی عسکری افزود: فقط پنج درصد از قاچاق چوب صورت گرفته در چهار اداره کل منابع طبیعی شمال کشور مربوط به اداره کل نوشهر است.

وی تأکید کرد: حضور مستمر گشت‌های روزانه و شبانه، استفاده از نگهبان و قُرُقبان، نصب دوربین‌های مداربسته و تحت وب از مهم‌ترین دلایل کاهش قاچاق چوب بوده است.

عسکری اظهار داشت: برخی از دوربین‌های در نظر گرفته شده برای محافظت از مناطق پرخطر، مجهز به میکروفون هستند و می‌توان صدای اره موتوری را تشخیص داد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: قضاوت دربارهٔ عملکردها باید با توجه به امکانات باشد.

وی توضیح داد: ما ۱۹۱ نیروی حفاظتی داریم که ۶۳ درصد آن‌ها بالای ۴۰ سال دارند و فقط ۴۰ درصدشان رسمی هستند.

عسکری ادامه داد: با این تعداد نیرو و با وجود تمام کمبودها، مأموریت داریم از ۵۱۰ هزار و ۳۹۳ هکتار عرصهٔ منابع طبیعی غرب مازندران محافظت می‌کنیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج