۲۷ میلیارد ریال اعتبار برای کاهش خطر سیل در کجور هزینه شد

تاریخ انتشار : 1397/11/08 - ساعت انتشار: ١٢:٠٦ - گروه خبری : اخبار قدیمی

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: ۲۷ میلیارد ریال اعتبار برای کاهش خطر سیل در بخش کُجُور شهرستان نوشهر هزینه شد.

 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: ۲۷ میلیارد ریال اعتبار برای کاهش خطر سیل در بخش کُجُور شهرستان نوشهر هزینه شد.  

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران _ نوشهر، عبدالرضا سنگاری در بازدید از پروژه‌های آبخیزداری در بخش کجور شهرستان نوشهر با بیان اینکه اعتبار پروژه‌های مذکور، از صندوق توسعهٔ ملی تأمین شده است افزود: کاهش فرسایش خاک از دیگر اهداف ساخت این بندهای اصلاحی بوده است.

وی تأکید کرد: در گذشته با کوچک‌ترین بارندگی، منطقهٔ کُجُور و روستاهای بین، بَرکَن، صالحان، وَرازان دچار خطر سیل می‌شد و تلاش می‌کنیم تهدید این سیل‌های ویرانگر را تبدیل به فرصت کنیم.

 

سنگاری توضیح داد: ساخت بندهای اصلاحی و ذخیرهٔ آب در پشت آن‌ها موجب می‌شود در پایین‌دست، سفره‌های آب زیرزمینیِ خوبی برای کشاورزی ایجاد شود. 

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر تأکید کرد: کجور منطقه‌ای محروم است و باید احداث چنین پروژه‌هایی را ادامه داد.

او تصریح کرد: طبیعت و چشم‌انداز زیبای این منطقه، به نحوی است که می‌توان با کمک نهادهای مربوط، آن را به صورت قطب گردشگری درآورد.

سنگاری اظهار داشت: منطقهٔ وَرازان رانشی است و مردم آن درگیر سیل بودند و خسارات به جنگل و مرتع و ساختمان‌ها وارد می‌شد.

وی یادآور شد: برای همین تلاش کردیم سازه‌هایی ماندگار برای مهار سیل ایجاد کنیم و هدف دولت از اختصاص اعتبار این است که نگرانی و دغدغه مردم رفع شود و در چهلمین سال انقلاب هدیهٔ ارزشمندی به مردم بدهیم.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر نیز در این بازدید گفت: یکی از اهداف آبخیزداری مدیریت سیل است.

 

قربانعلی حدادی افزود: فرسایش در این منطقه زیاد است و ما برای کاهش آن، در ارتفاعات بندهای تورسنگی و در پایین‌دست بندهای سنگی - ملاطی ساختیم.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر اظهار داشت: البته ادعا نمی‌کنیم با احداث بندهای اصلاحی، توانسته‌ایم جلو سیل را به طور کامل بگیریم ولی احتمال خسارت را کم کردیم.

او تأکید کرد: در ورازان و صالحان 300 میلیون تومان اعتبار از صندوق توسعهٔ ملی اختصاص یافت ولی در این منطقه از سال‌های گذشته بیش از 12 هزار مترمکعب پروژهٔ آبخیزداری از نوع سنگی – ملاطی انجام دادیم.

به گفتهٔ وی، علاوه بر ساخت بندهای اصلاحی، 1450 هکتار حدنگاری نیز انجام شده است و گذشته از این با عملیات زیستی ازجمله کپه‌کاری، ضمن حفظ خاک، خطر سیل را کاهش داده‌ایم. 

شهردار کجور نیز در این بازدید ضمن تشکر از ادارات منابع طبیعی گفت: اجرای پروژه‌های آبخیزداری جلو خیلی از مخاطرات را گرفته و بخش شرقی شهر ایمن شده است و منتظر ایمن‌سازی بخش غربی آن هستیم.

جمال ملک‌محمدی گفت: منطقهٔ شرق کجور و بین کجور و فیروزآباد مستعد پروژه‌های آبخوان‌داری است و می‌توانیم از آب سیل برای رونق کشاورزی و گردشگری استفاده کنیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج