عضو هيئت علمی دانشگاه آزاد چالوس مطرح کرد جنگل های شمال زیرتیغ " گرمایش جهانی"

تاریخ انتشار : 1397/09/05 - ساعت انتشار: ١٠:٤٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

عضو هيئت علمی گروه جنگلداری دانشگاه چالوس گفت:آستانه دمايی براي بسياری از گونه های گیاهی جنگل های شمال در حال شكسته شدن است به همین خاطر زودتر از آن چيزی كه بايد، شروع به رشد و نمو می كنند و همين مسئله ممكن است آن ها را دچار آسيب كند.

 

عضو هيئت علمی گروه جنگلداری دانشگاه چالوس گفت:آستانه دمايی براي بسياری از گونه های گیاهی جنگل های شمال در حال شكسته شدن است به همین خاطر زودتر از آن چيزی كه بايد، شروع به رشد و نمو می كنند و همين مسئله ممكن است آن ها را دچار آسيب كند.

مجيد اسحاقي در گفت وگو با ايسنا مازندران، با بيان اينكه بر اساس بررسي هاي كارشناسان علل كاهش جنگل‌هاي شمال به دو موضوع مهم برمي گردد، اظهاركرد: بر اساس پديده گرمايش جهاني يک جابه جايي براي فرماسيون هاي گياهي جهان در حال روي دادن است.

وي افزود: مناطق گياهي گرماپسنددرحال گسترش بوده و مناطقي كه پوشش گياهي سرما پسندتري دارند، در حال محدود شدن هستند.

عضو هيئت علمي گروه جنگلداري دانشگاه آزاد اسلامي چالوس تصريح كرد: در همين پديده سطح جنگل هاي استوايي و گرم باراني در حال افزايش است اما در منطقه معتدلي كه شامل شمال ايران مي شود، براي اينكه  گیاهان بتواند استمرار حيات خود را تضمين كنند به يک جابه جايي به عرض هاي بالاتر جغرافيايي نیاز دارند، به همين دليل بسياري از گونه ها تحمل افزايش دما را ندارند.

اسحاقي افزود: آستانه دمايي براي بسياري از گونه ها در حال شكسته شدن است به همین خاطر زودتر از آن چيزي كه بايد شروع به رشد و نمو مي كنند و همين مسئله ممكن است آن ها را دچار آسيب كند.

وي با بیان اینکه آنچه كه باعث مي شود جنگل‌هاي شمال كشور دچار استرس شوند بحث فراملي و فرامنطقه‌اي بنام گرمايش جهاني است، خاطرنشان کرد: در طرح هاي جنگلداري چه در جنگل و چه در مرتع در اداره كردن منابع طبيعي آنچه كه بايد به آن توجه شود افزايش كيفيت جنگل‌ است، يعني بايد بتوان تنوع زيستي و تنوع گونه اي را افزايش داد. 

عضو هيئت علمي گروه جنگلداري دانشگاه آزاد اسلامي چالوس با بیان اینکه ظرفيت اكولوژیک، تعيين کننده چگونگي بهره برداري از اين منطقه است، یادآورشد: چنان چه بيش از ظرفيت برداشت شود عرصه دچار چالش و آشفتگي خواهدشد، بنابراين يک پديده فراملي بنام گرمايش جهاني و يک پديده داخلي بنام استفاده بی رویه از ظرفیت اکولوژیک جنگل های شمال را تهدید می کند.

وی با اشاره به اینکه در طول 30 سال گذشته متاسفانه آزمون و خطا در جنگل ها زیاد بوده است،تصریح کرد: در طرح تنفس که اخیرا مطرح شده باید در امر احيا ،حفاظت، توسعه و حتي پشتيباني ندیریت صورت گیرد وگرنه این طرح م مانند پروژه های قبلی ناکام می ماند.

 اسحاقی افزود: اينكه گفته مي شود جنگل ها تا 30 سال و يا 100 سال آينده عمر مي كنند اميدوارم اين اتفاق نيفتد و با توجه به شناختي از جنگل ها وجود دارد اين اتفاق نخواهد افتاد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج