مدیرکل آبخیزداری سازمان جنگل ها: فرسایش آبی ۱۲۵ میلیون هکتار از اراضی/ ۸۶ دشت بحرانی است
مدیرکل دفتر آبخیزداری و تثبیت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۱۲۵ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت فرسایش آبی است درحالیکه در ۱۱ میلیون هکتار طرح های آبخیز است.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و تثبیت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۱۲۵ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت فرسایش آبی است درحالیکه در ۱۱ میلیون هکتار طرح های آبخیز است.
هوشنگ جزی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برحدود ۲۶ میلیون هکتار مطالعات طرح های تفصیلی آبخیزداری در کشور انجام شده است گفت: تاکنون نزدیک به ۱۱ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در حوزه ها انجام شده و ۱۵ میلیون هکتار آماده اجرا و نیازمند تامین اعتبار است.
جزی با بیان اینکه ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه های کشور تحت تاثیر فرسایش آبی قرار دارد ادامه داد: همچنین ۳۶ میلیون هکتار تحت فرسایش بادی و در بیابان های واقع شده است.
وی ادامه داد: این درحالی است که تاکنون ۲۶ میلیون هکتار از مجموع ۱۲۵ میلیون هکتار اراضی تحت فرسایش آبی تحت مطالعه طرح های آبخیزداری قرار گرفته اند و ۱۱ میلیون هکتار اجرایی شده است.
جزی درباره غفلت استان های شمالی از طرح های آبخیزداری یادآور شد: سال جاری برای توزیع اعتبارات شاخص هایی مانند خشکسالی، کم آبی، سیل و غیره خواهد بود و سهم استان ها از بلایا مشخص شده است و مازندران و گلستان به دلیل بحث سیل، اعتبارات بیشتری برایشان درنظر گرفته شده است.
مدیرکل مدیرکل دفتر آبخیزداری و تثبیت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشوربا بیان اینکه ردیف اعتباری خاصی برای سیل گلستان درنظر گرفته شده است گفت: اگر اعتبارات لازم تامین شود طرح های مورد نظر آبخیزداری در استان های مختلف اجرا می شود.
جزی فروشنست زمین، افت آبخوان ها را از جمله مشکلات بیان کرد و گفت: ۸۶ دشت بحرانی در کشور وجود دارد که از طریق آبخوانداری و آبخیزداری می توان آن را کنترل کرد.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه باید ۱۰ میلیون هکتار از عرصه ها تحت پوشش طرح های آبخیزداری قرار گیرد ولی باید اعتبارات مورد نیاز آن تامین شود و امسال به رغم تاکیدات فراوان، ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
جزی خواستار بهره گیری از کمک خیرین برای اجرای طرح های آبخیزداری شد و تاکید کرد: باید روی نظام بودجه ای کشور برای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری توجه بیشتری کرد.
وی خسارات متوسط سالانه سیل را در کشور ۴۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این درحالی است که هزینه ای که برای جبران خسارت می دهیم بیشتر از هزینه پیشگیری است.
ارسال به دوست