بند سیل‌گیر کاظم‌رود در عباس‌آباد بهره‌برداری شد

تاریخ انتشار : 1397/06/07 - ساعت انتشار: ١٤:٢٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

بند سیل‌گیر کاظم‌رود که با هدف واپایش سیل و جلوگیری از فرسایش خاک، بر رود جنگلی کاظم‌رود در شهرستان عباس‌آباد ساخته شده است، به مناسبت هفتهٔ دولت افتتاح شد.

بند سیل‌گیر کاظم‌رود که با هدف واپایش سیل و جلوگیری از فرسایش خاک، بر رود جنگلی کاظم‌رود در شهرستان عباس‌آباد ساخته شده است، به مناسبت هفتهٔ دولت افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعهٔ منابع استاندار مازندران، روز سه‌شنبه در آیین افتتاح و آغاز بهره‌برداری رسمی از این بند گفت: فلسفهٔ وجودی دولت، خدمت به مردم است.

حسن خیریان‌پور افزود: امسال در استان مازندران، در مجموع ۵۴۴ پروژهٔ عمرانی و طرح تولیدی و اقتصادی، با اعتبار ۱۲۹۲ میلیارد تومان، برای افتتاح در هفتهٔ دولت در نظر گرفته شده که بند کاظم‌رود یکی از آنها است.

 

وی تأکید کرد: باید علاوه بر حفظ منابع طبیعی و جنگل، روند توسعهٔ شهرستان عباس‌آباد و استان مازندران را شتاب دهیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر نیز در این آیین اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های ما، جلوگیری از فرسایش است.

سید وجیه‌الله موسوی بیان کرد: آب و خاک، دو ثروت مهم در بخش منابع طبیعی است ولی همچنان‌که رهبر معظم انقلاب فرموده است، حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش آن، مهم‌تر است.

 

وی یادآور شد: عملیات آبخیزداری باعث جلوگیری از فرسایش خاک و موجب حفظ و ذخیرهٔ آب می‌شود که نتیجهٔ آن رونق زندگی و کشاورزی و صنعت در پایین‌دستِ رود است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر گفت: پروژه‌های آبخیزداری ما، هم شامل سازه‌های مکانیکی و هم عملیات زیستی است.

موسوی ادامه داد: در بخش پروژه‌های مکانیکی، تا سال ۱۳۸۵ در حدود ۱۰ هزار مترمکعب، سازه احداث کردیم و از سال ۱۳۸۵ تا پایان ۱۳۹۶ نیز ۱۷ بند سنگی – ملاطی و چهار بند تُورسنگی و یک بند سرشاخه‌گیر ساخته شد.

وی بیان کرد: در بخش عملیات زیستی نیز با اقداماتی همچون بذرکاری، بذرپاشی، کُپّه‌کاری، نهال‌کاری تلاش می‌کنیم جلو فرسایش خاک را بگیریم.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر در این آیین گفت: حوزهٔ کاظم‌رود، اولین دیوارهٔ ارتفاعی در جنوب دریای خزر و منطقه‌ای سیل‌خیز است.

قربانعلی حدادی افزود: بیشترین مقدار میانگین بارش سالانه در حوزهٔ اداره کل، مربوط به ایستگاه ماشاءالله‌آباد واقع در شهرستان عباس‌آباد با 1612 میلی‌متر است.

به گفته وی، یکی از مشکلات این حوزه، بارندگی‌های رگباری و شیب و فرسایش زیاد آن است؛ به‌ویژه آنکه سازندهای زمین‌شناختی آن نیز به فرسایش حساس‌ است.

حدادی بیان کرد: برای جلوگیری از فرسایش و با هدف واپایش سیل، در ارتفاعاتِ میانی، بند سنگی - ملاطی و در ارتفاعات بالا که حمل مصالح مشکل‌تر است، بند تُورسنگی می‌سازیم.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر اظهار داشت: پروژه‌ای که امروز افتتاح شد، از نوع سنگی - ملاطی با حجم ۵۰۰ مترمکعب است که با اعتبار استانی ۱۵۰ میلیون تومان ساخته شد.

وی اظهار داشت: این بند باعث کاهش شیب طولی رود و سرعت آب و افزایش زمان تمرکز حوزه می‌شود و تنش بستر و تخریب دیواره‌های رودخانه کاهش می‌یابد و نفوذ آب به سفره‌های زیرزمینی بیشتر می‌شود.

حوزهٔ منابع طبیعی غرب مازندران دارای 14 زیرحوزه فرعی آبخیزداری از رامسر تا رُویان است.

 
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج