اختصاص ۴ هزار هکتار از اراضی مازندران به زراعت چوب
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران گفت: در یک برنامه زمانبندی دو ساله، ۴ هزار هکتار زمین با ۶ میلیون اصله نهال برای زراعت چوب در سطح استان مازندران اجرا میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران گفت: در یک برنامه زمانبندی دو ساله، ۴ هزار هکتار زمین با ۶ میلیون اصله نهال برای زراعت چوب در سطح استان مازندران اجرا میشود.
به گزارش فارس از شهرستان چالوس، حسن خیریانپور بعد از ظهر امروز در آیین نهالکاری در راستای طرح توسعه زراعت چوب در عباس آباد، اظهار کرد: یکی از برنامههای جهش تولید در سطح استان مازندران با توجه به ظرفیت بالفعل و بالقوه و شرایط مناسب زراعت چوب میباشد که با برنامهریزی نظارت و اجرا خواهد شد.
وی افزود: استان مازندران سالانه بالای ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید که نه تنها نیاز کشور بلکه صادر هم خواهیم داشت.
خیریانپور به ۱۴۰ رودخانه در استان مازندران اشاره کرد و اظهار کرد: با توجه به ظرفیت بالای رودخانه در استان مازندران و کاشت نهال در حاشیه رودخانهها بستری مناسب برای زراعت چوب می باشد و همچین اعلام آمادگی۱۲۳ هکتار زمینهای بلااستفاده در دانشگاهها برای زراعت چوب قرار خواهد گرفت و از نظر درآمد و زیبایی، زیست محیطی بسیار مناسب و مطلوبی خواهد بود.
این مسوول در ادامه گفت: همچنین زمین های بلااستفاده در پادگانها و همچنین روستاها فضای گستردهای برای زراعت چوب به شمار می آید.
معاون امور اقتصادی استانداری مازندران به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: استان مازندران از دو موهبت الهی جنگل با همه زیباییها و ذخایر و دریا همچنین حد فاصل دریا و جنگل دشت حاصلخیز دارا است که باید آن را حفظ کنیم و در عین حال در مسیر اقتصادی قرار دهیم و اشتغال ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: حفظ منحصر به فردترین جنگل جهان، تامین نیازهای صنایع چوب و سلولزی، خروج ارز برای واردات چوب که در حال حاضر با توجه به نیاز از کشور روسیه و سایر کشورهای حاشیه دریای خزر وارد میشود و همچنین حفظ محیط زیست از مولفههای مهم برای گسترش زراعت چوب است.
خیریانپور به تامین کاغذ مورد نیاز کشور اشاره کرد و افزود: ۲۳۶ واحد صنایع چوب و نئوپان درسطح استان مازندران که ۱۰ هزار نفر مشغول بهکار هستند وجود دارد و همچین ۷۰ درصد کاغذ تحریر روزنامه کشور و ۶۰ درصد نئوپان از استان مازندران برای کشور تامین میشود.
معاون امور اقتصادی استانداری مازندران عنوان کرد: در حال حاضر چوب صنوبر و توسکا کیلویی ۲ الی ۳ هزار تومان، اکالیپتوس به علت شفافیت بالا ۵ هزار تومان، سرشاخه ها و چوب حاصل از باغات کیلویی هزار ۵۰۰ الی ۲ هزار تومان، کارخانجات صنایع چوب خریداری میکنند ضمن اینکه آثار مناسبی به همراه دارد که از جهت اقتصادی بودن درآمد مطلوبی برای تولیدکنندگان به حساب میآید.
خیریانپور گفت: در غرب استان مازندران ۹۵۱ قطعه ۱۰ هکتاری وجود دارد که ۲۳۰ قطعه متروکه است که تعدادی مشکلات حقوقی دارند و قطعا یکی از این کارکرد های این قطعات زراعت چوب است و همچین ۴۰۰ هکتار در غرب ۴۰۹ هکتار در شرق کشت گیاهان دارویی که از ظرفیتهای استان مازندران است، انجام شده است.
*هزار هکتار توسعه جنگل
عبدالرضا سنگاری مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری در حاشیه این مراسم در گفت وگویی با اشاره به اینکه ۳۰۰ هکتار از اراضی به زراعت چوب اختصاص داده شد، اظهار کرد: ۱۰۰ هکتار بخش خصوصی، ۱۰۰ هکتار مستثنیات اشخاص و ۱۰۰ هکتار از صندوق توسعه و اعتبارات مقام معظم رهبری به زراعت چوب اختصاص داده شد.
وی افزود: مهمترین مزیت زراعت چوب علاوه بر درآمدزایی و فضای سبز تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانه ها است.
سنگاری با بیان اینکه زراعت چوب در ۳۰۰ هکتار اراضی منابع طبیعی انجام میشود، بیان کرد: هدف تامین نیاز کارخانههای صنایع چوب کشور در سال جهش تولید است، در اجرای این طرح، نهال به صورت رایگان در اختیار کشاورزان و متقاضیان قرار میگیرد و در بازه زمانی ۵ الی ۶ سال به ثمر خواهد نشست.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: توسعه زراعت چوب در استان زمینه.ساز ایجاد اشتغال و کاهش میزان واردات چوب است که نقش مهمی در تحقق جهش تولید دارد، این استان ظرفیتهای بالایی برای اجرای طرحهای زراعت چوب دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
ارسال به دوست