نیاز رودخانههای مناطق شمالی به سرشاخه گیرها
معاون فني و آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع وآبخيزداري كشور گفت: رودخانه هاي طغياني شمال كشور به سرشاخه گير نياز دارد .
معاون فني و آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع وآبخيزداري كشور گفت: رودخانه هاي طغياني شمال كشور به سرشاخه گير نياز دارد .
پرويز گرشاسبي در حاشيه آيين افتتاح پروژه بند سرشاخه گير چالكرود رامسر اظهار داشت: این پروژه کار جدیدی در اقدامات کنترل سیلهای واریزی است که مي تواند بار جامد سیل بالای ۵۰ درصد حجم جریان را سد نمايد .
وی با اشاره به اینکه بار جامد تخریبساز است و پلها و آبنماها قادر به تخلیه آن نیستند و در نتیجه سیل به مناطق مسکونی و کشاورزی وارد میشود، اظهار کرد: که این سازههای مشبک بار جامد را گرفته و بار مایع را به راحتی عبور میدهند.
گرشاسبی خاطر نشان کرد: در تمام آبراههای مناطق شمالی کشور این مشکل را داریم، از جمله شهرستانهای گلستان، نکا، بهشهر، حوزه غرب مازندران و گیلان و حتی مطالعات از این نوع سرشاخه گیرها که بارهای جامد را میگیرند باید انجام شود.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، بیان کرد: بار این سرشاخه گیرها برای سیل بعدی تخلیه میشوند که در نتیجه شن برای کارهای موثر و مفید تخلیه می شود و همچنین چوبها نیز به مزایده و فروش گذاشته میشود.
وی در پایان گفت: لازم به ذکر است که این تکنولوژی جدید و بومی شده کشور چین در دهه ۸۰ در ایران است که مشاوران و پیمانکاران ما بر آن مسلط شده و به راحتی این کار را انجام میدهند.
ارسال به دوست